Új szerzemények ... :)
Csatolmány 4632Csatolmány 4633
Printable View
Új szerzemények ... :)
Csatolmány 4632Csatolmány 4633
A legutóbbi szerzeményem egy Bae Systems hátizsák, kb. 50 literes térfogattal.
Kíváncsi leszek, megpakolt állapotában milyen lesz közlekedni vele, mivel ez az elsõ "3napos" méretû zsákom, ami ráadásul U-vázas.
Eddigi "száraztesztek" alapján kényelmes, jól illeszkedik a hátamra, az U-váz eléggé rugalmas, nem úgy mint a normál csõváz, ami a lényeg, nem fülledek be olyan könnyen alatta.
Sajnos elég drága, nehezen beszerezhetõ, nekem egy véletlen folyamán sikerült hozzájutnom. :)
Elõnyei:
+külsõ váz
+kényelmes
+jól pakolható, nem hengeres keresztmetszet
+sok zseb belül
+molle bõvíthetõ
+cordura alapanyag
+elfogadható súly, a túrazsákomhoz viszonyítva
Negatívumok:
-ár(100.000Ft vázzal, hordrendszerrel) :(
-nincsenek szûkítõ hevederek(de ez megoldható pl. a vázhoz rögzített hevederekkel)
-terepszínû(városban feltûnõbb, plusz az us-felirat)
-a váz miatt enyhén "púpos" a hát felõli oldal
Egyelõre ennyit fedeztem fel.
Mellékelek pár képet, egyelõre a gyártó oldaláról.
Csatolmány 4660Csatolmány 4661Csatolmány 4662
Nagyon jo kis "zsáknak" tûnik.Az ára viszont tényleg borsos.Használd egészséggel!
ELehet már olvastad , de azért leirom :
http://vadonszava.blog.hu/2013/04/04...ergen_hatizsak
Mégegy bergenes cikk , http://combatgear.blog.hu/2012/03/09/infantry_bergen , én csak az oldalzsebeket vettem meg másik zsákhoz , azok nagyon jó anyagúak , jó a csatos rögzítési rendszer .
Ez a hálózsákom. Az alja 40 cm felgombolva, csak be kell húzni a lábat. 35ropi volt.
Csatolmány 4678
Van egy nagy Bergenem. "Must have" érzés miatt. Egyszer megpakoltam, lássam mennyi minden fér bele. Na azóta félek tõle! :)
Azért a "márkás" gyártó tehetett volna bele azért a pénzért rovar hálót, a gagyinak gondolt olcsóbb/nehezebb Tecósék viszont erre is gondoltak.
Javaslom néked is másoknak is vásároljatok hálózsákotokhoz (akiében nincs) egyszerû ablakra szerelhetõ szúnyoghálót.
Ha ponyva alatt alusztok mert az ám a túlélõs dolog. (nyápicok meg védett jó meleg sátorban)
Saját tapasztalatból tudom kellemetlen éjjel címeres poloskával a szájban ébredni, fõleg hidegben mindenhová bemásznak ahová tudnak,
tavaly öszi Mecseki táborban szerzett tapasztalatot írom le.
Elõször nem húztuk le hálózsákjain fejrészében található rovarhálót, háát hamarosan nagy köpködés pálinkás szájöblítés után mindjárt tudtuk miért is építették be a rovarhálót. :D
Háát ennyi büdös Margitot (címeres poloska) még életemben nem láttam, gondolom a hideg elõl bújtak ahová tudtak.