http://i.imgur.com/qoN9uXP.jpg
Printable View
Beszélgettem a képrõl anyámmal. Elõször csak átküldtem neki és kérdezte hogy minek küldök én neki ilyet és hogy nem érti. Erre én mondtam neki hogy a kép valószínûleg azt szimbolizálja, hogy a nõ és a férfi elváltak, a gyerek a nõnél maradt, ugyanakkor mindketten haladnak külön, a gyerek a nõnél maradt, de a nõ háttal ül neki. Szimbólumok.
Erre mondta anyám hogy õ meg úgy gondolja hogy a férfi meghalt és egy másik világban evez.
Szerintetek melyik az igaz? Szerintem aki már meghalt, az nem evez sehová, de lehet hogy anyámnak van igaza.
Az biztos hogy elgondolkodtató festmény.
Ha megfordítom a képet, akkor a férfi csónakja valóban koporsóra emlékeztet! Már befolyásoltad a véleményem az írásoddal, de lehet anyuddal értek egyet!
Jó kép!
Úgy tûnik hogy nekem volt igazam a képpel kapcsolatban. A mûvész magyarázata:
"A perfect representation of inconsiderate parents letting their issues affect their child."
"A tökéletes bemutatása az önzõ szülõknek akik hagyják hogy a problémáik a gyerekeiket nyomasszák."
Ez lehet a válás, vagy válás közeli helyzet.
http://storyvilag.com/hu/gondolatok/...lhet-es-zsebre
A férfi azért is leléphet, mert a nõ nem törõdik vele, nem ad semmit egy kapcsolatba, vagy kiállhatatlan, vagy túl féltékeny, stb. Igazából egy nõnek annyira szépnek se kell lennie, mégis magába tud bolondítani egy férfit. Ugyanakkor lehet egy nõ 10/10-es is, ha nem viselkedik úgy, akkor nem marad meg mellette a férfi.
Ezt viszont hajlamosak a nõk elfelejteni és ha a férfi otthagyja õket, akkor elmondják mindennek, hogy milyen rohadék, meg önzõ.
Azt hiszem a Mónika showban volt egy rész, amiben egy nõ azt mondta hogy "Ha a férfi félrelép, abban a nõ a hibás, hiszen a férfi nem kapta meg otthon azt amire vágyott."
Bár lehet hogy nem 100%-ban, de szerintem rengeteg esetben igaz lehet.
Vagy szeretet/szerelem nincs, vagy szex, vagy tisztelet, vagy megbecsülés. Ha akár csak az egyik híján van, akkor ott már komoly gondok vannak egy párkapcsolatban/házasságban.
A napokban fejeztem be egy pszichológiai témájú könyvet, az a címe, hogy Nincs többé jófiú, a cím ne tévesszen meg senkit, nem arról szól, hogy hogy kell bunkónak lenni :) Hasonló dolgokat feszeget, teljesen jó stílusban, akit érdekel az ilyesmi, érdemes elolvasni.
Szerintetek mennyire fontos az, hogy papír legyen arról hogy egy nõ és egy férfi együtt vannak? Az öröklést meg lehet oldani máshogy is, illetve papírt lehet (vagy kellene hogy lehessen) szerezni arról is ha valakik élettársak. Jelenleg a házasságok 55-60%-a válással végzõdik, tehát ez bizonyítja azt, hogy a papír nem nyújt védelmet. Illetve a válások fájdalommal járnak és ügyvédekkel, pénzbe kerül, és a válóperes tárgyaláson bántják is egymást a felek. Úgyhogy válás után esélye sincs annak, hogy baráti hangulatban menjenek külön a házastársak. Aminek persze a gyerekek is megisszák a levét, hiszen két olyan szülõ között fognak ingázni, akik sokszor a válóper miatt nem csak nem szeretik egymást, hanem tényleg utálják, vagy akár gyûlölik is. A papír szintén nem befolyásolja azt, hogy váláskor kinél marad a gyerek (hiszen a nõ kapja meg). A papír viszont hatással van arra, hogy a férfi elveszítse a vagyonának a felét. (Mert ugye rendszerint nem a nõ az, akinek pénze van.) Amerikában az asszonytartás is a papír folyománya. A papírtól nem szeretik egymást jobban a felek. A papír nem akadályoz meg semmit. A papírtól nem lesz jobb egy kapcsolat. A papír mindkét felet korlátozza a szabadságában. Ha az egyik fél szenved, a másik viszont magához akarja láncolni a házastársát, akkor az elsõ nem tud szabadulni a másodiktól, vagy csak nagyon nehezen. Rengeteg pénzbe is kerülnek a válóperes ügyvédek. Az is mindegy ha van egyházi papír is a házasságról. Nem változtat semmin.
Egy átlag házasság 11-13 évig tart el. És ez az átlag, mert sokan már sokkal elõbb elválnak.
Aztán ott van Kurt Russel és Goldie Hawn, színész és színésznõ, 33 évig voltak együtt, házasság és papírok nélkül, közben felnevelték a közös gyereküket is, gond nélkül. :)
Azert van a vagyoni szerzodes vagy minek hivjak hazassag elott hogy ezek ne legyenek problemak egy valas eseten.
A tobbi meg egyen fuggo ki mennyire bunkozik szakitas valas eseten.
Sokaknak fontos a hazassag. En meg az asszony:) tok jol elvagyunk 13 eve egymassal, van gyerek meg macska is:)
Most marciusba fogunk osszehazasodni. Neki sokat jelent engem nem zavar, ha o boldog lesz tole hat legyen.
Igaz, de olyan papírt csinálni rettentõen kínos.
A házasság tényleg nem rossz, viszont valóban egy béklyó, ami a szabadságérzetre hatással van.
Én nem bántam meg, de azért el kell ismerni hogy minden házasságban (és kapcsolatban) vannak nehéz idõszakok.
Ismerek olyan öregeket akik úgy tartottak ki egymás mellett egy életen át, hogy végig szerették egymást, meg olyanokat akik nem, de mégsem váltak el. Van egy olyan érzésem õket tényleg csak a papír tartotta össze, mert régimódiak voltak, de így viszont leéltek egy életet úgy, hogy boldogtalanok voltak. Elég szomorú a történetük. :(
Kínos? Nekem inkább az jut eszembe, hogy bizalomhiány. Ha nem bízol a másikban, a kapcsolat erejében és mélységében, akkor talán nem a megfelelõ emberrel kötöd össze az életed. Ha mondjuk egy év után esik kútba a közös terv, akkor legalább van alapod az újrakezdéshez. Ha 20 év után, akkor hiába a visszamiatyánk, az életed legszebb évei leperegtek és azt nem tudod a papírral vagy pénzzel, vagyonnal megváltani. Mi is úgy voltunk vele, hogy írunk egyet, mert a családjaink finoman szólva nem támogatták a kapcsolatunk és felmerült bennük, hogy mi lesz a közösbe tett "vagyonnal", ha szétmegyünk :hanyas:
A párom szerint a házasság elkötelezettséget, odaadást, bizalmat sugall a partner felé. Enélkül olyan, mintha az összecsomagolt bõröndjeid ott állnának az ajtóban, hogy ha van jobb lehetõség, bármikor megpattanhass. Én nem ragaszkodtam a hozzá, de azért engem is megnyugtat, hogy õ is ugyanazt vállalja és gondolja, mint én.
Nem érzem úgy, hogy béklyó lenne, inkább felelõsség. Nem lehet már olyan baromságokat meglépni, mint elõtte, mert "hazavárnak". Vannak nehezebb periódusok is, ez természetes, de a többi kárpótol érte :)