Papír is tud ilyent csinálni :)
Printable View
Pár éve épp csak hogy megkapott egy Rottweiler, csak egy pötty volt a lábamon. De utána mégis fájt hetekig, kisebesedett, varas lett, és csak utána kezdett vérezni.
Gyerekkoromban volt egy fantasztikus ötletem, hogy pengével felvágok egy majdnem kiürült fogkrémes tubust és felhasználom a maradékot. Az ötlet talán nem volt rossz, de a kivitelezésbe hiba csúszott és a tubussal együtt az ujjam is szétvágtam. Apám annyi vért... vékony vágás volt, de a fürdõszoba úgy nézett ki mint egy mészárszék.
Meg emlékszem egy olyanra amikor alig pár éves voltam, aztán ott volt egy csípõfogó amivel játszottam. Meg a tenyerem. Fájdalmas volt az eredmény.
..megjött a levél,az utolsó a végre hajtás elõtti figyelmeztetés....:mad:
Sokáig leveleztem a hatalommal,hogy miért kell a kocsi után +++++ adót fizetnem..hiszen befizettem a jövedelem adót,a vagyon szerzési illetéket,a baleseti adót,a kötelezõ biztosítást,a hatósági eredet vizsgát,a törzskönyv árát,az új forgalmi árát,az üzemanyag adóját és áfáját...
...szóval mit is kapok a hatalmi adóért???????..a válasz nagyjából az,hogy TÖRVÉNY van róla és pofa be ,mert úgyis elvesszük...ha nem önként adod..hát többet....
Kérem szépen térdre rogyok és FIZETEK!!!!...nem tudom megvédeni magam!!!!
Áthelyeztem az önvédelmis topicból.
Ha neked válaszoltak, az már egy kis gyõzelem. Én hiába írtam az ingatlanadóról kérdéseket, nem kaptam rá választ. Végül is csak évi 1400 dollárt akasztanak le rólam, amibõl 200 jogos. Miért is szánnának 10 percet egy gyors válasz megírására? :(
Kár volt áthelyezni...mert Ez szín tiszta önvédelmi helyzet!!!!!!..ugyanis mindenki legyen képbe azzal,ha netán az utcán oda lépnek hozzá és lenyúlják egy tizessel...vagy betörnek és elvisznek egy mikrót nyócezer értékben..hol van az ahhoz a kifosztáshoz képeset amit leakasztanak egy álompolgárról ....
Ha EZ nem ÖNVÉDELEM...akkor MI AZ?
Ha az adóhivatal tör rád, az ellen nincs védekezés. Se logikus magyarázkodás, se furkósbot. Sajnos abban az esetben mindig fizetni kell. Ha tévednek, akkor kis szerencsével meghallgatnak és elismerik a hibát, de ha pénzt akarnak tõled és a törvény szerint kifizettethetik veled, akkor ott az úgy zsákutca és nincs kiút. :(
Ezt hívják úgy hogy demokrácia. Megszavazod hogy ki legyen a hóhérod. Aki szebben tud ígérni, az kap több szavazatot és az lesz a hóhér. Esetleg az az ígéret hogy levágja majd az új hóhér a régi hóhér fejét, de valahogy mindig a lakosság nyakára kerül az a pallos.
Azért a különbözõ csoportok közötti erõfölénye kijön a választásokkor, ez a rendszer jobban feloldja a társadalmi feszültségeket mint ha egy realitását vesztett csoport irányítana évtizedekig.
A "kellemes ünnepeket" azért van, mert nem mindenki keresztény. Van akinek más a vallása, illetve vallása nincs, de azért még ünnep neki a december, hiszen szabadságon van. Az USA közel 1/3-a semmilyen vallást nem követ, és a maradék 2/3-ban meg benne van a hindu, a muszlim, a zsidó és egyéb vallások is. A keresztények aránya 50% alatt van. Persze, vannak akik támadják a kereszténységet (balliberálisok, leginkább), de leginkább azért, mert a keresztények például meleg-ellenesek, konzervatívak, tehát a szélsõliberálisok ellenségként tekintenek rájuk. Ez inkább politikai téma, mint vallási.
A személyes véleményem az, hogy a keresztény vallásosok felháborodása a "boldog ünnepeket"-en pont olyan mint a szélsõliberálisok felháborodása "boldog karácsony"-on. Egyszerûen nincs értelme, mert bárki mondhassa mindkettõt, egyiken sem kellene megsértõdnie senkinek. :)
És még valami. Az újév megünneplése is egy ünnep. Tehát a kellemes ünnepek kívánásakor egyúttal boldog új évet is kívánsz egyben.
Pölöskei Csaba gondolatai
Pl:
A társadalom tevékenysége és jövõje
Egyedül vagyunk?
Merre haladunk?
és sok más..
képzeld: rászántam az idõt, és elolvastam ezt a világmegváltó gondolatfûzért
(meg beleolvastam két másikba)
az a benyomásom, hogy össze kellene ereszteni ezt a figurát a nemnormális bátyámmal
õ is zseninek indult, de egy hímvesszõ lett belõle
(büszke vagyok magamra, hogy sikerült diplomatikusan megfogalmaznom)
na ez a Pölöskei is ilyen benyomást keltett bennem
ufóhívõ energiarezgõ fõmegmondó összeesküvéselmélethívõ
pedig alapból nem hülye, meg jó meglátásai vannak, de nem reális a világképe, és ez a torzulás kihat a társadalomtudományos levezetéseire is, kicsit torzzá téve azokat is
éppen eléggé ahhoz, hogy ne mûködjön az elképzelése
pedig az írás jelentõs hányada korrekt
de így van ez: ha egy kicsi szar is belekeveredik a májba, akkor már nem esszük meg
idézet tõle, ami ugyanúgy rá is vonatkozik:
"...mert minél kevesebbet tud valaki, annál egyszerûbbnek látja a világot, mivel nem rendelkezik mélyebb ismeretekkel a dolgokról, ezért nem is láthatja a bennük rejlõ bonyolultságot és nehézséget. Mivel ezeket nem látja és okosnak érzi magát, azt hiheti, hogy többet ért az adott dologhoz, mint egy olyan ember, aki már esetleg több évtizede mélyebben foglalkozik vele."
kárba veszett tehetség
Nekem is volt valami ellenérzésem az írásaival szemben, de nem tudom megfogalmazni, hogy mi.
Eccer végignéztem egy pár egyetemi hallgató tényleg szuperinteligens srácok lányok beszélgetését a tévében. Hogy mirõl már nem tudom, de cáfolhatatlan bizonyítékokat hoztak fel az igazuk mellett, egyetértettek, sziporkáztak, de valamiért az egész alapjaiban téves volt. Ekkor értettem meg mi az az élettapasztalat, addig tagadtam a létezését és ugyanolyan érvekkel és vehemenciával védtem a hülye elméleteimet kamaszkoromban mint a srácok, apám hiába mondta, hogy nem tudja megcáfolni, de nincs igazam. Nem kell ahhoz hatalmas tudásanyag, hogy az ember kiérezze, hogy valami nem stimmel az érveiben, elég az élettapasztalat.
Remélem senki nem dõl be ezeknek a csalóknak:
Nem szeretnél többé a kábeltv mûsoráért elõfizetni? Ez az eszköz lehetõvé teszi, hogy ingyen nézhesd kedvenc TV csatornáidat
Ezeknél a kedvencem a sok odahamisított mû-facebook hozzászólás.
Ha megnézed, a hozzászólások melletti profilképeket, az összes egy TVfox nevû oldalról van. A magyar nevû hozzászólásoknál is.
Persze igaziaknak tûnnek elsõ ránézésre, úgyhogy gondolom bárkit aki nem jártas az ilyen átverésekben, simán elhiszi hogy az a sok hozzászólás ott valódi emberektõl származik.
Megpróbáltam odaírni, természetesen nem mûködik. Valódi FB profillal nem lehet oda kommentelni.
Sajnos lesznek akik bedõlnek neki, de vannak akik legalább kérdezõsködnek hogy igaz lehet-e.
Az ott lévõ kérdéseket is hamis FB nevek alól kérdezik. Rákeresel Google képkeresõvel a kérdezõk képeire, mind ugyanazon a TVFox nevû oldalon van az összes profil-kép. Rendes Facebook regisztrációval nem lehet odaírni, mert hibát jelez, szóval az összes hamis hozzászólás, a kérdések, a válaszok és az összes többi is.
Nem azokra a hozzászólásokra gondoltam, hanem frászbúkon több helyen feltûnt ez a cucc.
Manapság már létezik konyha ahol lehetne forgatni?
https://www.youtube.com/watch?v=Qw-Ug9GnXe0
Érdekes meg bámulatos, de szerintem nagyon kezd átesni az egész filmipar a ló túloldalára. Nem? :-O
A CGI csak akkor hasznos/elõnyös, ha szépen van kivitelezve és nincsen eltúlozva az aránya. A teljesen CGI filmek az más kategória.
CGI-vel még mindig nem lehet teljesen valósághû filmeket készíteni(a legtöbb esetben nincs is rá pénz és a szoftverek sem tudják egészen visszaadni a valóságot). Valamelyik részlet mindig mûanyaghatású olyan helyeken is amelyek nem mûanyagból vannak eredetileg. A virtuális CGI fizikában is még mindig fel lehet fedezni anomáliákat.
Érdekességnek.
https://www.youtube.com/watch?v=0nbyDb0vWyo
Megnéztem azt a részt, nagyon látszott hogy nem volt megjátszva a pénztárcalopás. Tiszta ideg volt mindenki a felvételen, meg ment a sírás is. Meg mikor behajtottak akkor azok a mérges tizen-huszonévesek, macsétákkal a kézben, csúnyán néztek a turistákra.
Azért jó hogy elmondják a komoly dolgokat, nem festik le úgy a helyet mintha minden csodálatos lett volna.
Gondolok itt a híres esti showmûsoros Conan mûsor vezetõre, aki azt mondta hogy bebizonyítja hogy Haiti nem "sz.rfészek", aztán elutazott oda, de a kis utifilmjét majdnem teljes egészében egy 5 csillagos szálloda körül töltötte el, amikor meg kicsit túlmerészkedett rajta, azt meg csak testõrkoszorúval merte megtenni.
A Középsulisok látszólag csak bementek a legnagyobb dzsuvába és nem 5 percre, hanem ahogy nézem vagy 2 hétre, szóval elismerésem.
Ez is varázslatos. Ahogy Zuckerberg a Virtuális Valóságot reklámozza, miközben a hurrikán sújtotta Puerto Rico van a háttérben, ki tudja hány halottal a vízben.
Még a Terminátor is megértett alapvetõ emberi-érzelmi dolgokat a filmben, de gondolom Zuckerberg-robot erre nem képes. :huuu:
https://www.youtube.com/watch?v=_HEjlT8DWqg
Csak engem irritál ez? Néhány éve kezdõdött, hogy a magyar blogokon és sajtóban "õzni" kezdtek.
Példa a 24.hu -ról:
"Peter Srámek édesanyja kórházba került. Meg is kell õt mûteni."
Az az "õt" minek kell oda? Nem kell, hiszen egyértelmû hogy az édesanyjáról van szó. A "him" és "her" az angolban az "õ" és ott kell is, de a magyarban nem.
Oké hogy én 12 év után ejtek kisebb hibákat, de hogy a magyar sajtó ennyire irritálóan erõszakolja a nyelvtant, az már siralmas. Nem kell az "õ", meg az "õt". :hogymi:
Így sem helyes? Meg is kellett õt mûteni.? Mert így talán folyamatosabbnak tetszik.
Hm. Várj, az is-t nem láttam. Ebben az esetben talán helyes. Hozok néhány másik példát.
"Villamoson mutogatta magát a szatír - õt keresik"
Ki mást keresnének? Róla szól a hír. :)
"A diáktüntetõ Rékasi Zsigmond szerint meg akarják félemlíteni õt"
"Paris Jackson megsajnált egy stoppost, aki hálája jeléül kirabolta õt"
"A Csíki Sör tulajdonos szerint a nagy sörgyárak akarják lejáratni õt"
"Ridley Scott úgy érzi, Mark Wahlberg becsapta õt"
Többnyire pletykaoldalakon használják ezt a fajta õzést.
ez nemtom hova való
majd elrakod a megfelelõ helyre
a zindexen találtam ezt a blogot:
http://passport.blog.hu/2018/02/02/e...cel_kesobb_300
Talán valaki fórumtársunk írja? :)
...tehát a kisebb krízisekre való felkészülésen kívül nem sok értelme van a felkészülésnek!
Ugyan ki akadályozná meg,hogy beköltözzön valaki a legmenõbb apartmanba?A portás...a rendõr...a "tulajdonos" ?
Õk ha nem kapnak fizetést ,nem nagyon érdekli ki foglalja el a királyi lakosztályt...
Csak a bolondok rohangálnak ponyvával az erdõben shtf esetén...ja meg az õzek...
Ponyvával az erdõbe inkább a bushcraftosok mennek. :)
Jajj ne, most írják a rokonok hogy most meg egy telefonos csaló próbálkozott náluk. Szerencsejáték Zrt.-nek adta ki magát, aztán hogy 30 percük van hogy ATM-hez menjenek meg ilyesmi. Õk meg már majdnem bedõltek neki. :hogymi: A múltkori nigériai csaló, most meg ez. De miért hisznek el minden ilyen szarságot? :confused: Mázli hogy a végén nem rohantak az ATM-hez, de írják hogy nem sokon múlt. Ha nem regisztráltál, nem nyerhetsz. Ha mégis valami csoda történne, akkor nem kell 30 perc alatt rohangálnod és fõleg nem ATM-hez.
Engem meg soha ilyen csalo nem talalt meg, de mar varom, szevesen elbeszelgetnek vele... :)
Na ez ha igaz, akkor érdekes.
Ha egy önvezetõ autó köré fehér csíkot festenek, akkor az optika ami az utat kémleli azt adja le a vezérlõ computernek, hogy nem mehet tovább semerre.
Így csapdába esik a jármû.
https://78.media.tumblr.com/bcabd902...yc1o1_1280.jpg
Szia,
Szamomra az az erdekes, hogy van amikor mukodik az onvezetes, es az a termeszetes, hogy neha nem.
Hihetetlen sokat fejlodott ezen a teren a vilag az emult 10 evben, mikozben az azt megelozo 40 evben sok energiat fektettek a mesterseges inteligencia kutatas es feljesztesbe minden hasznos eredmeny nelkul.
Bel
Valaki írja már le nekem hogy mi az a mesterséges intelligencia!
Mert a hiper szuper programok csak függvényhalmazok, nem intelligencia szerintem...
Úgy tudom hogy az ami saját döntéseket hoz, vagy az ami elraktározza az információt és tanul is. Az elsõ a játékokban van, de az utóbbit a cégek szokták fejlesztgetni, aztán meg lekapcsolják az egészet, mert olyat tanul a mesterséges intelligencia ami kínos nekik. Az AI belemegy a második világháborús dolgokba, meg hasonlókba, esetleg belefut egy kérdésbe amit úgy válaszol meg hogy besz.rnak tõle az emberek. (Ahogy a múltkor azt válaszolta az AI az emberekkel kapcsolatos kérdésre, hogy az emberiséget bezárná egy táborba és nem állat, hanem emberkert lenne.) :haha: Persze röhejes a helyzet, de azért el is lehet rajta gondolkodni.