Igen, én is erre próbáltam rámutatni. De nekem nincs "titkos forrásom", mint Tibor bá'-nak, sem egyéb "megbízható" ismerõsöm, aki tudja a tutit, így abból próbálok következtetni, amit a hírekben hallok: azaz az intézkedések nagyságrendje nincs összhangban a hivatalos számokkal. Ennyi. Írhatnék én is számokat FB bejegyzésekbõl, Blikk-es cikkekbõl merítve, de az nem az én mûfajom. Én inkább a saját gondolataimat, következtetéseimet igyekszem leírni.
Nagyon sokk cikk jelent már meg a vírusról, meg a járványról. Egyre nehezebb kimazsolázni az értékes hírmorzsákat, szóval biztos van olyan hír, amit nem olvastam, de nem gondolnám, hogy annyira le lennék maradva. Többek között Tibor bá' blogját is olvasom, de az is tele van "nem hivatalos" értesülésekkel. Maga a bloggazda is elfogult, mert már alig várja a világégést, így mindent közzé tesz, ami az õ igazát alátámaszthatja.
Az idõsek és krónikus betegek egy influenzába is könnyen belehalnak, vagy ha túlélik maradandóan károsodnak a szerveik. Ezzel nem bagatellizálni akarom a dolgot, csak rámutatni, hogy ez nem kifejezetten az mostani vírus sajátossága.
Már bocs, de ami neked megbízható, azzal itt mi nem igazán tudunk mit kezdeni, tekintve, hogy nem ismerünk és nem ismerjük a forrásodat sem. De figyelünk arra, amit írsz. Ne vedd rossz néven, ha nem kezeljük ezeket a híreket tényként.
Igen, ezzel sajnos egyet kell értsek. Az exponenciálisan növekvõ hivatalos számok, a határokon történõ akadálytalan átjutás alapján erre lehet következtetni.
Ha ezek igazak, akkor ez egy olyan "szuper vírus", amihez nincs hasonló. Nem zárom ki, hogy fizikailag ne tudna létezni egy ilyen organizmus, de eddig hol bujkált? Ezekkel a tulajdonságokkal már évezredekkel ezelõtt el kellett volna terjednie és ma már csak olyan emberek élnének, akik immunisak rá. Ha ez egy természetes mutáció, akkor ennyire nem különbözhet a már ismert koronavírusoktól. De ha mesterséges biofegyverrõl lenne szó, akkor sem tartom valószínûnek, hogy az alapvírustól ennyire eltérõ, "tökéletesnek tûnõ" fegyvert tudtak volna létrehozni.
Ez megint egy gyanúsan szenzációhajhász hír. Nem tudom cáfolni, viszont ha igaz, akkor ez a vírus nem úgy mûködik, mint a vírusok. Persze az influenza vírust is el lehet kapni minden évben, de az nem ugyanaz a vírus, hanem egy módosult verziója. Annak, hogy ilyen rövid idõn belül megjelenjen egy módosult verzió, kicsi a valószínûsége. Az, meg hogy szívkárosodást okoz, megint egy új elem, ami eddig nem szerepelt sehol, lévén felsõ légúti megbetegedésrõl van szó. Eddig arról volt szó, hogy a tüdõt támadja, tüdõgyulladás formájában. Most már a szívet is? Hát ez gyanúsan fakenews, de tudom, hogy nem te találtad ki.