Edelényt 10030 fõvel ,egy kalap alá venni, mondjuk a kisebbek közül...Londonnal a maga 12 600 000 lakosával ????? ....na jó...szóval tényleg nem vita alap....:haha:
Printable View
Edelényt 10030 fõvel ,egy kalap alá venni, mondjuk a kisebbek közül...Londonnal a maga 12 600 000 lakosával ????? ....na jó...szóval tényleg nem vita alap....:haha:
..és akkor még nem vettük elõ a tanya védelmét...egy egyszerû pár ezer forintos nyílpuska (Teljes Lõtáv: 400 méter
Célzott Lövés: 60 méter)...egy vadászpuskát le sem merem írni...szépen kiszedegetik az erdõsávból az állatait etetõ tanyasit..."biztonság"?,önellátás?,védelem a "zombi horda ellen?...ez egy rossz vicc!....senki,sehol nem lesz biztonságban...sem a "városi"...sem a "tanyasi"...:cry:
Az a felfogásbeli különbség, hogy te valami mad max-es shtf-ben gondolkodsz , az itteniek többsége pedig inkább egy tartós áramszünet , pénzügyivállság stb... , azért ha reálisan gondolkodsz te is beláthatod ,hogy ennek nagyobb az esélye mint egy zombiapokalipszisnek . Magam is azt vallom ,hogy aki próbál kifelé orientálódni a nagyvárosokból egy kicsit elõre lát spájzol állatokat tart azt kevésbé fogja sújtani egy kisebb katasztrófa .Ettõl a te túlélési technikád még kiváló az én szememben csak kevesebb esélyét látom a te verziódnak . Én is nagyvárosban dolgozom de tudatosan telepítem be a kis birtokot állatokkal ,hogy ha jön valami gond akkor egy kis idõt nyerjek ,és aki idõt nyer az életet nyer.....
Pár életkép az aktuális helyzetrõl .A két ünnep közt tervezek egy jó kecskepörköltet még nem csináltam sohasem kíváncsi leszek az ízére .
Csatolmány 4581
Csatolmány 4582
Csatolmány 4583
Csatolmány 4584
Csatolmány 4585
Csatolmány 4586
....sajnos ha az említett válságaid elhúzódnak(amire az önellátó készül)....azt nevezik Mad Maxos rémálomnak.....ha meg csak pár napos az egész,max egy hét...akkor meg minek?...írtam a másik topicban...használjátok kicsit a fantáziátokat....a valóság szörnyûbb lesz...félre ne ért,aki szereti csinálja ,...csak ne ringassa magát a hamis biztonság illúziójában...mert szívás lesz a vége....kellemes ünnepeket tesó ha + nem kívántam!
Viszont kívánok neked is Békés Boldog Karácsonyt . Reméljük egyikünknek sem lesz igaza és békességben megõszülünk a puskák meg maradnak a szekrényekben :)
Doom! Nem vitatom hogy vannak olyan városok aminek a népessége több 10x-esen meghaladja egész MOé-t de itt lakunk nem pl kínában ezért az itteni adatokban kell gondolkozni. Én úgy gondolom hogy egy tanyasi ember tovább fogja húzni mint egy fõvárosi lakos mert:. Vidéken laksz vagy jobb esetben tanyán, részben vagy teljesen önellátó vagy ergó van kajád amíg egy BP lakos mondjuk jó esetben van egy kertes háza tud valamit termelni a kertjében de az mire elég? kb semmire rossz esetben meg van egy panellakásod ott aztán totál megvagy lõve mert annyi a kajád amennyit felhalmoztál termelésed 0. Na már most egy BPi zombi hol fog elõbb kaját keresni ha neki elfogy otthon? Elmegy kifosztani a boltokat aztán ha azok kiürültek jönnek a magán ingatlanok mert biztos vagyok benne hogy elõbb fog elmenni lopni a szomszéd utcába vagy kerületbe minthogy lemenne pl Némedibe vagy Dunaharasztiba és akkor most a legközelebbi példákat mondtam csak. Míg te mondjuk tanyán vagy vidéken laksz kevésbé kell félned a szomszédaidtól mint BP-en mert õk is tartanak állatot mûvelik a földet nem egybõl a fosztogatáson fog járni az eszük. Tehát VALÓSZÍNÛLEG késõbb kell számolnod az emberi tényezõvel mint egy városinak. Ha meg mondjuk olyan a helyzet mint a 2. VH idején hogy kaja nincs de a közbiztonság még relatíve megvan akkor megy a városi vidéki ember között a cserekereskedelem mint anno amibõl a vidéki tanyasi ember profitál igazán. Nyilvánvalóan nagyon elvetemült ember és csak sajnálni tudom (valószínûleg már mentálisan is beteg) aki CSAK prepper szempont miatt költözik vidékre vagy tanyára mert annak az élete csak a rettegésrõl szól. Normális ember akkor vonul el ha szereti csinálni a gazdálkodást, nyugalomra vágyik, vagy anyagi körülményei mást nem tesznek lehetõvé. Tehát nem elítélendõ a tanyasi élet sem a városi mert mindenki ott él ahol tud,akar,szeret. De nekem azt senki ne akarja bemagyarázni hogy egy városi ember tovább fogja húzni mint egy önellátó egy elhúzódó komoly válság esetén mert ez egyszerûen logikátlan számomra.
Sajnos nem vettem észre, hogy van itt ez a téma, elindítottam a "Bárka-építõk" rovatot.
Mondjuk azt nem a vita kedvéért, hanem, hogy egybegyûjtsem az építõket és érdeklõdõket. Attól itt még mehet a vita...
Kecske?
Csak ne bakot és ne túl vénet. De ha lefagyasztod húsz fok alá, aztán kiengeded, majd egy napot fokhagymás tejbe teszed, akkor tökmindegy! :-)
Ami a vitát illeti: Nem tudjuk mi lesz. Tanyám biztonságot, kényelmet ad, de bármikor meglephetnek és hirtelen itt kell hagynom. Ezért van az erdõben is cuccom. :-) Aztán pihenten, jólakottan, felszerelkezve vissza is tudok jönni, hiszen jobb a helyismeretem.
Képes vagyok a menekülésre, a bujkálásra. Csak pár hét elõnnyel indulok. :-)
A kutyák, lovak, libák pedig a domb mögötti szándékot is megérzik.
És még valami....:D
Ez a lelövöm, lelõnnek...
Számszeríjjal, meg puskával. Stb.
Azért nem olyan könnyû embert ölni! Még messzirõl sem.
Még egy állat életét sem könnyû elvenni.
Megy itt a vakera, de mikor azt írtam, hogy a macskapörkölt finom, akkor ez mindenkinél kicsapta a biztosítékot.
De embert azt ölünk...:duhos: