Tulelo, ha ilyet látsz, mint lent, ez az eredetije (come and take them, gyere és vedd el), görögül:
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Csatolmány 5813
(A thermopülai Leonidas szobor talapzatáról, ha nagyobb képet keresel.)
Printable View
Tulelo, ha ilyet látsz, mint lent, ez az eredetije (come and take them, gyere és vedd el), görögül:
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Csatolmány 5813
(A thermopülai Leonidas szobor talapzatáról, ha nagyobb képet keresel.)
Tudom, mindkettõ híres mondás itt. :beer:
A Come and Take it nagyon régi, a görög verziója 2008 körül lett népszerû. A "From my cold dead hands" meg azóta ismert szerintem, amióta Charlton Heston mondta az NRA gyûlésen.
Lehet váltok majd pár szót a szomszéddal, ha már ilyen rokonlelkek vagyunk. :D
Úgy tûnik hogy megint feljelentett minket a szomszéd nõ.
Gondolom hogy megint a vadszõlõvel van baja, meg hogy a ház mellett magasabb a fû. (Persze, mivel úgy szeretem. Mivel van egy kis zöld a ház mellett, így kiülök alá. Meg vadszõlõ van a kerítésen, így kevésbé látnak be idegenek. Ha megint lek.rják a vadszõlõt, akkor megint semmi kedvem nem lesz kiülni és inkább bent rothadok a 35 fokos házban. Csupasz betonra nem fogok kiülni az biztos.) Vajon hány évet kell még emellett az idióta nõ mellett élnem?
Tegnapelõtt mentem a biciklivel erre hallom hogy dudálnak. (Nem nekem.) Felnéztem, erre volt egy Jeep, egy szõke nõ a napfénytetõn át ki volt bújva és szelfiket fényképezett magáról, miközben a kocsijával lassan haladt elõre, mögötte vagy 50 másik jármû és dudáltak neki hogy haladjon már ne fényképezgessen. :haha:
Nagyon okos hogy a délutáni csúcsforgalomban jut eszébe ilyen képeket készíteni.
Áttekertem a fél városon át a posta felé, aztán rájöttem hogy nincs nálam a pénztárcám. Jöhettem haza, semmit nem intéztem el. :duhos:
Játszottam a macskával, aztán minden elõjel nélkül rám támadt. Teljesen szétharapta az ujjam. Lett rajta egy nyílt seb is, meg a bõröm alatt sok vér. De elharaphatott valami ideget is, mert nem érzem hogy fájna, csak ég. Pedig a seb nagyon csúnya.
Tudom hogy nem a macska hibája, mert betegek a szerencsétlenek. A másik is bekattant a múltkor, olyankor néhány másodpercig azt se tudják hogy mi történik velük. :(
Annyira nem vészes. A véresen kinézõ rész az zúzódás, nem harapott át a fogával. Nagyjából olyan mintha rávágtam volna az ajtót. A másik rész se mély, csak kicsit felszakadt a bõr. Rögtön leápoltam alkohollal. A macskák betegek, de nem emberre fertõzõek, hanem egymásra, szóval az nem gond. Szerintem már több százszor karmolt meg harapott már macska, úgyhogy ez a mostani se különleges. Épp csak erõsebben csinálta, de nem az õ hibája. Senkinek se a hibája. Most elõjött és nyávogott nekem, szerintem nem is emlékszik rá hogy mit csinált. A másik is megharapott, nála az volt hogy megharapta egy bolha és fejjel beleesett a mosogatóvízbe, én meg utánakaptam hogy kiszedjem, õ meg úgy meg volt ijedve hogy hirtelen azt hitte hogy vízbe akarom fojtani. Venni kéne nekik megint bolhairtót, mert már vagy 10 napja nem vettünk.
Az a gáz hogy ha én nem intézek valamit, akkor az nem lesz elintézve. Ez igaz a macskákra is, ezért van az hogy én vagyok az egyetlen aki bolhairtót vesz, holott mindenki úgy viselkedik mintha nem az én macskáim lennének. De akkor miért én vegyem a bolhairtót? :rolleyes: Átszámítva vagy 10.000 forint havonta.