De igen kormoz mert az is tele van azzal a cuccal amitol jol eg, viszont kormol, de annyira nem veszes.
Egy tipp arra az esetre ha EDC-ben, BOB-ban gyufád van (vagy akárhol). Pár évente cseréld le újabbra, mert akkor is tönkremegy ha száraz. Én direkt elhoztam a régi házból pár doboz régi gyufát, nem tudom hány éve állt ott, talán 10 is megvolt. Aztán mikor itt tüzet akartam vele gyújtani, kis szikrázáson és égett szagon kívül semmi nem lett belõle. Egyszerûen lehetetlen volt meggyújtani a gyufaszálakat.
Gyufára semmi esetben sem alapoznám a túlélésem. Igaz van egy gyûjtõnyi elrakva illetve sturmzündholzból is van itthon 10 dobozzal de a szikravetõ és az öngyújtó sok esetben biztosabb megoldás. Szikravetõ nálam csak LMF, ezzel még én is bármit meggyújtok könnyen, a gyújtókról meg nem kell sokat írnom, 250Ft a lidl-ben a 3db-os csomag. Nem pénz érte.
Csak a szikravetõ biztos. Öngyújtó pl. nagy hidegben nem mûködik. (A gyufa a legproblémásabb-legérzékenyebb.)
Szikravetõ se biztos, a múltkor 20 percen át tököltem egy magnéziumrúddal, de nem akart meggyulladni semmi. Aztán nagy mázlim volt hogy megtaláltam az öngyújtót. Azzal rögtön lett tûz.
...biztos annak a kezében, aki ért hozzá. :D
De nyugi, mindent meg lehet tanulni.
Régebben az egyik márkával ment, most ezzel a másikkal nem. Kicsit megpörkölte a papírt, de nem gyulladt meg.
Vegyél rendes lmf szikravetõt, azzal menni fog tutira. Illetve a technikai részét gyakorold, nem fél méterrõl kell csillagszóróként vetni a szikrát, lassú, határozott pengeszélességnyi mozdulattal kell lehúzni, akkor "testes" szikra fog keletkezni ami meggyújt avart is, a tampon nem játszik, azt "bármi" begyújtja.
OHIO van ráírva, szóval nem kínai magnéziumrúd. A másikkal sikerült tüzet gyújtani, de emezzel nem. Nem tudom, majd még próbálgatom.
Tulelo: Újságpapírral és hasonló tömör papírral ne próbálkozz, azt baromi nehéz jó eszközzel is. Esetleg papírzsebkendõvel, abba bele tud kapni a szikra.