Ja, és amikor már majdnem kész, akkor belefõzök egy már elõfõzött krumplit a pörköltbe, hogy a keményítõ besûrítse a szaftot.
Printable View
Ja, és amikor már majdnem kész, akkor belefõzök egy már elõfõzött krumplit a pörköltbe, hogy a keményítõ besûrítse a szaftot.
Oakland, én is felpucoltam, daraboltam 3,5 Kg-os pontyot Karácsonyra. Halászlébe kerültek halszeletek és kirántva lett a többi.
Sajna fényképekkel nem szolgálhatok, csak a hasamra gondoltam. :D
Csak néked halkan súgom, a zöld paradicsom hasonló a burgonya zöld terméséhez, rokonyok-ám.
Féltelek benneteket, ha azt a sok finomságot amit én is imádok, mind egyszerre elfogyasztanátok. ;)
Mire gondolsz a zöld paradicsommal kapcsolatosan? Azt tudom, hogy a burgonya termése erõs méreg, de a paradicsommal kapcsolatban ezt még nem hallottam.
Erre gondolsz? Annyit, azért nem eszek egyszerre.:)Idézet:
A zöld paradicsom a nyers burgonyához hasonlóan tartalmaz szolanint -az érés során ez lebomlik- ezért fogyasztása nem teljesen veszélytelen, de ehhez a veszélyhez kilószám kellene fogyasztani az egyik legfinomabb savanyúságból, amit citrusos, friss íze kifejezetten egzotikussá tesz a hazai zöldség és gyümölcs kínálatban.
Feleségem kivágja, én mindig benne hagyom.:)
A legújabb kutatások nem találtak szolanint a zöld paradicsomban. Ellenben antibiotikus alkaloidákat igen. Ezzel együtt nézve nem érdemes nagy mennyiségben fogyasztani.
Köszönöm a törõdést.:thumbup
Ha már tanya, akkor kapagép is. Pityubától kérdezném, mint kisgép hozzáértõtõl. Hozzájutottam a saját MicRobi-37T mellett, amivel nagyon meg vagyok elégedve, egy Szentkirályi-hoz. 4lovas mocival. Milyen tapasztalatok vannak ezzel a típussal? A használati útmutatóját már letöltöttem. Azon gondolkodom, hogy kis traktort csinálok belõle utánfutóval. Láttam, hogy kapagép-versenyeken használják.
A másik a Szicília típus, néhány alkatrészt kaptam, egy kereket és egy motor burkolatot. Létezik még ez a típus? Ha ér valamit, szívesen eladom.:)