-
De mit össze huhog a média hogy hideg van. Tavaly is hideg volt, az az elõtti telek meg sokkal hidegebbek voltak. Ja, -17 és -22 is volt idén. Tavaly is. Azelõtti teleken még hidegebb, az egyik télen meg tényleg jó ideig -28 volt éjszakánként, ráadásul akkor jóval délebbre laktunk. Ahhoz képest most itt északon -22 a leghidegebb ami volt. Gondolom a média azért fújja fel, hogy Trupot ekézzék a globális felm... akarom mondani a globális hõmérsékletváltozásért. Holott az hogy északon hó és hideg van, az nem szenzáció, hanem csak átlagos tél. :hogymi:
-
Eszembe jutottál tegnap este. Délután a gallyakat égettem. Január 6. Tíz fok plusz.
Elõször felakartam vágni, hogy a kandallóban végezze, de nem érte volna meg a beléfektetett idõt. A másik ötlet a kerítésfonás volt, de azt a kecskék szétrágják. Úgyhogy maradt az égetés.
Rám sötétedett, de már be akartam fejezni, hát odahuztam a kerti vasszéket, a kutyám odalüllt mellém és csendesen borozgattam, miközben a több tíz kilométeres éjszakai panorámában gyönyörködtem.
Idõnként a terasz ajtóhoz zarándokoltam és kértem a nejemet, hogy segítsen a fóbiám gyógyításában. A fóbiám, az üres pohártól való félelem. :D
A harmadik újratöltés után a feleségem valami olyasmit morgott, hogy a fóbiát nem kéne a függõséggel keverni. :haha:
Ilyen télre nem is emlékszem. Kipattogzott a japán birs piros virága...
-
Meg jo, hogy a nejed ilyen eberen figyel:) mi lenne velunk nelkuluk:)
-
Hollandiában elég durva a helyzet: https://nltimes.nl/2018/01/18/stoppe...ted-wind-storm
Gyakorlatilag leállt a vonatközlekedés, a városi közlekedés is akadozik, a Schiphol repülõtéren törlik a járatokat ... :(
-
De jó... kezdtem örülni hogy jobb lett az idõ és elolvadt az összes hó. Erre két nap alatt nem leesett annyi hogy most térdig ér és még mindig szakad. :duhos:
Csak a postaláda elõl hánytam el, de az is annyi volt hogy tisztára megszédültem a nagy munkában.
-
Megint kaptunk egy hóvihart, egész nap esett, meg most is esik a hó. :huuu:
-
A mostani idõjárással kapcsolatban: ha kisüt egy kicsit a nap, egybõl ki kell rohanni kell és csinálni a kinti dolgaid, mert mostanában kb. fél nap napsütés és 3 nap esõ/szél a tendencia. Már nem tudom hányadik hétvége volt a mostani, amikor rossz idõ lett és nem lehetett csinálni semmit (kivéve vasárnap délután vége felé.)
-
Szép tavaszi idõ, 20 centi hóval.
https://i.imgur.com/5ar84Mq.jpg
-
"Szép tavaszi idõ, 20 centi hóval."
Legalább nem kell aggódnod, tél tábornoknál nincs jobb védelmi eszköz:)
-
A hideg ellen nem véd a hó és a viharos északi szél. :(