Teljen sok örömöd benne, szép bicsak.
A kedvesem találta ezt ami hasonló, kb 30 éves lehet :D Nem tudom, kicsit túlnyílik, hogyan kezdjek a javításához, de megpreparálom!
Csatolmány 7597Csatolmány 7598
Printable View
Teljen sok örömöd benne, szép bicsak.
A kedvesem találta ezt ami hasonló, kb 30 éves lehet :D Nem tudom, kicsit túlnyílik, hogyan kezdjek a javításához, de megpreparálom!
Csatolmány 7597Csatolmány 7598
Egy sziesztát , szinte új , 10.000 Ft volt .
talatam egy vadi uj haix high liability bakancsot, gyorsan meg is vettem kevesebb mint felaron:)
Csatolmány 7655
Mar szemezgettem vele egy idelye de kicsit draganak tartottam.
Aztan tegnap beugrottam a ranger store-ba es ott volt learazva 40 fontra:)
Egybol megvettem. Most hetvegen tervezek kirandulni benne.
jól néz ki az a Haix :thumbup nekem P10 van
hat a haix bakancsot vissza kellet, hogy vigyem. valahogy nem birtam megszokni es fajt benne a labfejem.
lehet a meretezessel is volt egy kis baj. a labfejemet felulrol szoritotta a bakancs viszont elore meg hatra kicsit csuszkalt a labam a bakancsban. de ezt csak kb 10-15 perc utan kezdtem erezni. utana viszont allandoan:( ugyhogy visszavittem a boltba.
helyette vettem egy jack pyke hunters bakancsot:
Csatolmány 7660
ez meg dragabb volt mint a haix 104 gbp
elso tapasztalatok. iszonyat kenyelmes, mint a legtobb turabakancs ez is vibram talpbetetes ami nekem neagyon bejon. teljes bor es belelt belulrol.
ketszer volt rajtam eddig, csak itt varoson belul setaltam egy nagyot tegnap, meg ma reggel iskolaba menet. uj bakancshoz kepest meg a sarkamat se torte fel! kenyelmes es konnyu volt volt benne setalni.
A meretezes nem egyezett a labammal:)
A keskeny N meret nem volt jo dontes de a 8 as meret ami nalunk 42 se volt tul jo. A 7 es tul kicsi a 8 as meg nagy volt ram. Eleg nagy a kulonbseg a meretek kozott. Feles meretezes meg nem volt a boltban, pedig a 7,5 lehet jo lett volna.
Na mindegy most mar, vettem masikat.
Ja meg az se mindegy hogy a Haix katonai tömeg gyártott baki és legalább 1 de inkább 2 számmal nagyobbat kell venni + zselés vagy 2 talpbetéttel kell hosszútávon használni.
Miket is vettem mostanában. Vettem egy rakás kaját. Pl. 23 liter tésztára való paradicsomszósz keveréket. Amellé 16 adag konzerv darált hús keveréket. 50 kiló macskaalmot. Szintén fél mázsa száraz macskatápot. Macskának karomvágó ollót. 5000 papírlapot. 3 kiló sót.
Meg rendeltem 2 DVD-t amit elveszített a posta. A pénzt még nem kaptam vissza. :(
En is mindig veszek 1 kg sot a dollarosban, es mar van itthon vagy 25 kg, az asszony teljesen ki van, minek ennyi. Meg akcios konzerveket szoktam venni, alkalmankent 2-3 db-t., Es bar en nem horgaszom a mult heten vettem egy filezo kest, majd a horgasz haveroktol kerek halat gyakorolni :)
megleptem magam egy fejszevel
http://www.uktoolcentre.co.uk/Shop/p...g-1.1_4lb.html
Csatolmány 7682
nem egy gransfors vagy hultafors de amire nekem kell, meg amennyit hasznalni fogom arra ez is tokeletesen megfelel, radasul nagyon jo aron kaptam meg.
Az enyém is ilyen "Genuine Hickory", csak az enyém balta, nem fejsze. :)
Mai szerzeményem egy Opinel No. 7. inox pengével.
Napi használatra vettem, zsebben hordani, amire meg drágábbat sajnálnék használni (szalonnázás, kartonvagdosás is).
Tapasztalatok: Gyárilag jó éles, de sorjás (ez minden opinel késre igaz volt amit a kezemben fogtam újként). A fogása nekem pont jó, sokan mondják, hogy "csúszkálós" formája van és az ember ujja könnyen a pengére csúszik, de nekem teljesen stabil még vizes kézzel is. A 8cm hossz pont jó, kaparóél pipa.
2000 párszáz forinttért csak ajánlani tudom mindenkinek.
http://cdn.shopify.com/s/files/1/028..._N07_02_BD.jpg
Kicsit tompa volt mikor vettem de a lansky blade medic eleg jol rendbe rakta az elet.
Nem fogom tul sokat hasznalni csak mikor kempingezek. Arra pont eleg lesz.
kicsit elszorakoztam az uj fejszemmel, ilyen volt gyarilag:
Csatolmány 7683
aztan kapott egy nyakvedot paracord zsinorbol, meg 3 reteg nyirfa waxot es ilyen lett:
Csatolmány 7684 Csatolmány 7685
sokkal jobb :thumbup
Koszi, nekem is jobban tetszik ezzel a sotetebb szinu nyellel.
csinal belole egy ilyen vaj kest
Csatolmány 7693
ha van gyerek, jo lesz neki elso-tanulo kesnek
kibõvítettem a tatyómat ma 2 csomag sebtapasszal, szigetelõszalaggal , 3 tábla rizses csokival. Most hasznos is volt a vizem, mert evvel hûtöttük le a fékeket szerelés elõtt (beakadtak mint az állat).
Öcsém kapott egy jobb és nagyobb kabátot, új sapkát és új nadrágot. Anyám magasított szárú cipõt, béléses nadrágot és sapkát vett. Pár gyógykenõccsel is bõvültünk és pár elemmel is.
Ja és tapasztalattal is gazdagottunk a fék beragadása véget:)
Egy bergen hátizsákot sikerült szereznem. Van hozzá két oldalzseb is. Összesen 80 liter ûrtartalom. Nagyon elégedett vagyok vele, a közeljövõbe terepen is tesztelem
Csatolmány 7700Csatolmány 7701Csatolmány 7702
Én nem értek hozzá. Azt írtam ûrtartalomnak, amit az eladó írt nekem. Lehet átbaszott a tag. :( Az van beleírva, hogy DPM IRR. Az oldalzsebek leszedhetõk róla. Erõs, masszív tasi, nekem megfelel.
A vállát elég vékony lányok tûnik.
Csatolmány 7703
6,5 cm széles szivacsozott a pánt. Nekem nem tûnik keskenynek. Az elõzõ táskámon ettõl keskenyebb volt, de az sem vágott. Az éles teszt majd csak januárban lesz, véleményt majd akkor tudok róla írni.
Nézem, nézem, de ezt tényleg valami másnak tûnik. Az oldalzaebekkel együtt nem hihetetlen a 80 liter, de inkább felfelé kerekítve. Az oldalzsebek leszedhetõnek tûnnek. A DPM a terepmintát, az IRR infravörös "álcázottságot" jelöli. Nincs a zsák belsõ részén egy cimke NSN számmal? Érdekelne a pontos típusa.
Valóban leszedhetõk az oldalzsebek. Mindkét oldalt egy-egy cipzár tartja, illetve alul-felül van két-két mûanyag csatt.
Van benne ilyen MSN számos címke. Fotót mellékelek. Csatolmány 7704
Ezt találtam róla: Rucksack, Other Arms, DPM, IRR. [NSN 8465-99-978-5364] (A smaller Bergen with holdall-style carrying handles and pack-away shoulder straps, designed to be carried in vehicles.)
Ez az úgynevezett "mûszaki bergen" zsák, amit jármûszemélyzet használ, ezért lezippezhetõ a vállpántos rész, hogy ne akadjon bele mindenbe.
Kb 60 liter a térfogata, az anyaga örökös mint a szegénység.
A vállpántja kényelmes, de nem egy túrazsák-komfort, viszont volt, aki ilyennel bevállalta a Kék-túra egy szakaszát...
Ami poénos, épp csütörtökön vettem én is egy "közép bergent", ami 80 literes zsebek nélkül, annak is csak az NSN-szám alapján sikerült a pontosabb beazonosítása...
Bergenbõl is létezik már ezerféle, amit a britek rendszeresítettek.
Pár példa:
Patrol pack (Ebbõl van pár fajta) 30liter
Predator pack(ebbõl van 3féle) 40 liter
ECM(rádiós)
Rakétavetõs/ aknavetõs
Az említett mûszaki bergen(60l)
Ennek a medic változata 60L
Kis bergen(80l)
Nagy bergen 100l(zsebekkel 120)
SAS bergen(kis zsebekkel) 120l
Field support(rengeteg külsõ zsebbel
Camelbak is készít bergennek hívott zsákokat, de az a motherlode brit mintás változata :)
Ezeken belül többféle gyártó is van, ami a kivitelben tér el, pl. a Marauder, lowe alpine, pilgrim, stb..
Van pár prototípus zsák is, ami bergen néven megy, így nehezítve a beazonosítást :D