Igen, dugd be a másik aljzatba. A halogén (izzószálas) lámpa jó lehet. Az ideális az lenne, ha ugyan akkora ohmikus terhelés lenne mint az induktív. De ez általában nem megoldható.
Printable View
Igen, dugd be a másik aljzatba. A halogén (izzószálas) lámpa jó lehet. Az ideális az lenne, ha ugyan akkora ohmikus terhelés lenne mint az induktív. De ez általában nem megoldható.
Én két különbözõ betonkeverõt is használtam áramfejlesztõrõl (3Kw), a keverõ indításakor rárántott a házra, de nem volt gond.
A héten egy rövid cikket írtam az IKEA LADDA akkukról. Érdemes szemrevételezni, mert igencsak tanulságos. :thumbup
Benzin vagy gázüzemû áramfejlesztõt fogok tavasszal vásárolni. Nézem a kínálatot és látom, hogy márkák között hatalmas árkülönbség van. Milyet érdemes és milyet nem szabad megvenni? Kérem csak olyan írjon akinek valós tapasztalata van, gyártói ajánlásokat sokat találok én is a neten.
Egy kisebb építkezésen hajtaná a betonkeverõmet, majd tartalék áramforrásnak maradna.
Elõre is köszi a segítséget.
Nem ajánlat, csak talán segít valamit.
Nekem is ilyen célra kellett. Mivel eleve sziget üzemet terveztem, a hálózatra kötés árából inkább áramfejlesztõt vettem.
Gagyit nem akartam mert hosszú távra tervezek vele. HERON EGM30 lett, de már mást választanák. (120e volt most úgy látom 160e körül van)
Nincs gond vele, tökéletesen teszi a dolgát, csak ami hiányzik nekem:
- gázüzem: nem használtam egy évig, elfelejtettem leengedni a benzint belõle, takaríthattam a karburátort, barna ragacs rakódott ki a benzinbõl. (Még mindig nem tökéletes, terhelés nélkül kicsit hullámzik az alapjárat, még jobban ki kell takarítanom) De ez szerintem minden benzinesre igaz. Ritka használatnál körülményes mindig leengedni belõle a benzint és a gáz tovább tárolható.
- önindító: végleges helye pincében vagy külön épületben lesz, egyszerûbb lenne távolról indítani, ráadásul nõk is könnyebben használnák.
A 3 fázis nekem nem hiányzik, nincs rá szükségem.
Többeteket is érintheti legutóbbi cikkem, ami lítium-ion akkuk gyakorlati tesztjérõl szól.
Szia WestBam!
Aktuális, de egy kicsit megkésett volt a cikked számomra, mert éppen tegnap rendeltem a Vaterán Sanyo 18650GA akkukat 1200ft./db áron.
Csak remélni hogy nem átfóliázott gagyi akkukat sóznak rám....
Mert 1200 ért nagyon jó az ár. Az eladó vagy tud egy nagyon tuti beszerzési forrást, vagy át leszek b@s........
De most már mindegy.....
http://www.vatera.hu/sanyo-18650-3-6...eb_retargeting