Csak az lehet igazán kemény arc, akinek ilyen pólója van.
http://i.imgur.com/DGPutc9.jpg
:D
Printable View
Csak az lehet igazán kemény arc, akinek ilyen pólója van.
http://i.imgur.com/DGPutc9.jpg
:D
Felébredtem és a bankomtól jött egy email, hogy valaki Mexikóban megpróbált valamit venni a hitelkártyaszámommal. Ilyen még nem volt ezelõtt. De a bank kiszûrte, én bementem hozzájuk, egy bankárral leültem, 10 perc alatt letiltotta a kártyát és mondta hogy az új kártyám az új számmal 3-5 napon belül megérkezik majd a postaládánkba. Úgyhogy nem volt semmi probléma. Úgyis kellett már egy új kártya, nem fog megártani. :)
Nem egyszerû a helyzet. Még mindig fényévekre vagyok attól hogy házat vegyek. Legalább a mostani ingatlanügynök beszél velem, ez már haladás. Meglátjuk hogy mire jutok vele.
Magyarországon csak annyi, hogy valaki odamegy, megnézi kívül-belül, papírokat kinyomtatják, ügyvédhez mennek, aláírják az adás-vételit, fizet a vevõ, átírják a nevére a házat és kész.
Nálunk meg már az is csoda ha egyáltalán sikerül beszélni egy ingatlanossal, de muszáj, mert az eladó és a vevõ az esetek 99%-ában nem találkozik.
Ma mentem be a városba és láttam a járdán egy öregembert gyalogolni. Hidegben, téli sapka, nagy kabát. De alul pizsamanadrág, papucs, zokni nélkül és egy kis kerekes izében oxigénpalackot húzott maga után.
Kíváncsi vagyok hogy mi az õ sztorija. Arra gondoltam hogy talán kiszökött valahonnan? De a sapka és a kabát miatt nem hiszem. Elég bizarr látvány volt az öreg. :hogymi:
Ez a fa állt szemben a szomszéd háza elõtt.
http://i.imgur.com/YLYrbft.jpg
De már nincs ott. Nem rég kivágatták. Gondolom azért mert úgy kényelmesebb füvet nyírni, ha nem kell nekik kerülgetni. :rolleyes:
Tud zavarni mikor egy olyan fát vágnak ki, aminek a helyére nem terveznek semmit és amúgy nem volt zavaró. Értem én hogy kicsit könnyebb lenyírni a füvet, de az a fa már sok éve ott volt, még az elõtt, hogy a szomszédok beköltöztek volna a házba. És egészséges volt, meg tavasszal gyönyörû. Mi értelme volt kivágni? :mad: Nem vagyok egy hippi, de az ilyet nehezen viselem. Meg azt mikor ok nélkül lebetonoznak mindent.
Emlékszem néhány régi fényképre, Pestrõl a '50-es, '60-as, '70-es évekbõl. Csupa zöld volt minden, rengeteg fával, bokrokkal, sok parkkal. Ma mi van? Beton mindenütt. De gondolom hogy így jó nekik. Több por, kevesebb levegõ, több beteg. :(
A mostani házat is megvették. Tettem rá ajánlatot de most szóltak hogy felejtsem el.
Ha ismered azt az érzést hogy valamit próbálsz évekig, folyamatosan, nem adod fel, de sose sikerül, és mindegyik alkalommal meghalsz egy kicsit legbelül, akkor tudod hogy érzek. :(
Tegnap mentem a kisboltba, erre az út másik oldalán volt vagy 5 gyanús alak. Fiatalok, 18-25 évesek között lehettek. Gyanúsan álltak, hangosan beszéltek. Aztán pont mikor én mentem, akkor úgy megindultak, ugyanarra amerre én. Aztán hallottam a vészjósló hiénaröhögést is párszor. Gondoltam néha hátrapillantok és fél fülemet rajtuk tartom, nehogy túl közel kerüljenek. Szerencsére nem lett gond, de õk is ugyanabba a kisboltba jöttek. Magyarországon szerintem tuti belém kötöttek volna.
Érdekes az a kisbolt, mert sok fura alak jár oda, úgyhogy számítottam is rá hogy õk is odajönnek. A bolt elõtt láttam már párszor hányást is. A durva az volt mikor egy nagy darab sz.r volt közvetlen a bolt bejárata elõtt. Látszott rajta hogy nem kutya helyezte oda. Fogalmam sincs hogy sikerült, mert a bolt elõtti hely be van kamerázva, de mégis volt olyan aki letolta a gatyáját és odacsinált.
:hanyas:
A múltkor egy suttyó gyerek úgy vett cigarettát hogy nem mutatta be a személyiét. Nagyon lazán és tiszteletlenül beszélt, mondta az eladónak hogy õ már elmúlt 18. Az eladó mondta neki hogy 16-nak néz ki. Erre röhögött. Végül adott neki cigit a pénztáros, de mondta utána hogy nagyon nem szívesen adott neki és jobb lett volna ki se szolgálni.
Tegnap vagy 14 órát dolgoztam. :-P Nagyjából ez az oka annak hogy így decemberben kevesebbet írogatok. :)