Borsalino (1970) :cool:
https://www.youtube.com/watch?v=gFoV5dDT8AY
Printable View
Borsalino (1970) :cool:
https://www.youtube.com/watch?v=gFoV5dDT8AY
Megnéztem a Keresztapa 1-et.
A történet jó, a színészek jók, a filmzene nagyon jó. Ugyanakkor a probléma az, hogy nincs olyan szereplő, akinek lehetne drukkolni, nincs szimpatikus karakter. Don Corleone sem őszinte azokhoz akik hozzá fordulnak segítségért, azt mondja hogy barátokat akar, de valójában utálja őket. Amit részben meg lehet érteni, mert mind nyavalyog neki. Al Pacino lenne az új Don, de ő is hazudozik, úgy nősül meg hogy a régi nőjének meg sem üzeni, de az új felesége meghal akkor nem is töri meg egyáltalán, mintha csak unalomból vette volna el. Aztán mintha mi sem történt volna visszamegy a volt nőjéhez. A többi karakter sem olyan akiért lehetne drukkolni hogy ne essen baja. Lelövik az egyiket, megfojtják a másikat. De a nézőnek ez nem jelent semmit, mivel a film nem ébreszt részvétet irántuk.
Kíváncsi vagyok hogy ez a másik két részben változni fog-e
Egyelőre azt mondanám hogy a Sebhelyesarcú az sokkal jobb film, az említett probléma miatt.
Jó egy ilyen Grál lovagnak mint te, nem szimpatikusak a maffiózók, de... Rúzsa Sanyi is csak egy tolvaj csirkefogó rendbontó betyár volt. Kell a jónépnek a hõs aki nem foglalkozik csak a saját törvényével, álmodozik, hogy kilép a kötelek közül és büntethet, gazdagodhat, saját becsület kódex szerint élhet. :) Na ezért nézi el a szereplõk "szerinted" hibáit. Nekem, holott tudom gátlástalan gyilkosok voltak, szinpatikus az öreg is meg a fiai is.
Nem erről van szó, a Sebhelyesarcúban Tony Montana-nak lehet drukkolni, meg a társának is. Vagy ott a Nagymenők, az is maffiafilm. "Az utolsó emberig"-ben Bruce Willis is bűnöző, attól függetlenül hogy leszámol más bűnözőkkel, de mégis lehet neki drukkolni. A SPUN című film tele van drogossal, de mind érdekes karakter és egyik másik kedvelhető is benne. Halálos Fegyver-ben Leo? A maffia pénzmosója? Bűnöző, de szimpatikus karakter. Robotzsaru kettőben a hülyegyerek és a drogos nő? Bűnözők, de a végén mégis együtt lehet velük érezni egy kicsit. A Punisher-ben a maffiózó jobb keze? Én sajnáltam mikor meghalt. Vagy a maffiózó "bal keze" aki egy sunyi alak, de mégis vicces alak. És persze itt a Borsalino film is, 2 hozzászólással előbbről. Emberi volt a 2 bűnöző főhős.
A lényeg hogy legyen valami ami megkapja az embert, lehet az szomorú háttérsztori, humor, vagy látszódjon rajtuk hogy jót akarnak másoknak. Legyen bennük valami emberi, ne kizárólag az legyen az egyetlen leírható jellemzőjük hogy "hát, bűnöznek és annyi". :)
:) A filmek filmje a Keresztapa. Akkor is ha egy genya társaság. :)
Megnéztem a második és a harmadik részét is. Kicsit kárpótoltak, mert ebben a két részben megvolt az ami az elsőből kimaradt. A másodikban bemutatták az öreg Don életútját, a gyerekkorától kezdődően. Kár hogy végig olaszul, felirat nélkül, de a lényeg átjött. Megoldásnak érdekes volt. A harmadikban pedig az új Don-nál bemutatta a film hogy nem lelketlen a karakter, hanem nagyon is átérezte a tettei súlyát, ami bántotta és lelkileg eléggé lerombolta.
Lett tiszta karakter is, a fia és a lánya. Úgyhogy már az sem hiányzott a filmből hogy legyen aki nem hazug, bűnöző, gyilkos, stb.
A 3 film összesen vagy 8 óra, de végig lekötött mindhárom rész. Alapmű.
Na ez a beszéd! :)
Régen láttam a Batman második részét (a legendás Jokerral), de nem nyűgözött le a mozi. Gondolom ez betudható annak hogy nem egyedül néztem, nem csendben és hulla fáradt is voltam. Most megnéztem az egész trilógiát és változott a véleményem. Mindhárom filmet nagyon jónak találom. Batman karaktere jól ki van építve, Joker pedig tényleg utánozhatatlan. (Igaz, az új Joker filmet még nem láttam, de az más hangulatú is...) A három film sztorija itt-ott kicsit kusza, meg túl sok a véletlen, túl hihetetlen a technológia, ugyanakkor ezek mind elnézhető dolgok.
Ami külön érdekes, hogy a Joker-t játszó színész nagyon hasonlít a 3. részben rendőrt játszó színészre. Kicsit olyan mintha Joker-t kiengedték volna, ő meg beállt volna rendőrnek.
https://i.pinimg.com/564x/d8/e7/bd/d...14b6a4c46a.jpg
Az biztos hogy bár a szuperhősös filmeknek nem vagyok annyira nagy rajongója, de az biztos hogy Batman sokkal előrébb áll mint Superman. Nincsenek szuperképességei meg ilyenek, csak egy gazdag fószer ketyerékkel, tehát emberibb, és így drámaibb helyzetekbe is kerül.
Megnéztem az új Joker filmet.
Joker (2019) https://www.imdb.com/title/tt7286456/
Elég egyértelmű hogy ez az eddigi legkomorabb film képregény hősről (pontosabban antihősről). Nem akciófilm, nem kalandfilm, ez szín tiszta dráma. Gondolom hozzásegítette az eddigi 1,04 milliárd dolláros sikerhez a tény hogy a Jokerről szól, de valójában ha csak egy átlagember lett volna a témája, attól nem lett volna kevésbé ütős a film. Vagy mondhatnám az ütős kifejezés helyett hogy katartikus, vagy szívszaggató. Anélkül hogy spoilereznék, gondolom mindenkinek világos hogy a film a Joker születéséről szól, ami annyi hogy egy emberrel annyi rossz dolog történik hogy a végén arra a következtetésre jut hogy a világ annyira sz*r hogy az már kész röhej, és hirtelen úgy is áll hozzá az egészhez. Nem érdekli többé hogy mi a törvény, hogy morálisan mi helyes és mi nem, csak úgy van vele hogy a világ szemét és pont így kezd hozzáállni ő is. A tetteivel pedig elindít valamit, amitől a gazdag, önző, képmutató elit rémálmát valósítja meg.
Kellene következő rész? Elvileg már írják, de nem biztos hogy szükséges. Ez a film önmagában is megállja a helyét, még akkor is ha a végén tárva-nyitva hagyták az ajtót a folytatásnak.
A film szemszögéből már nem annyira egyértelmű a Joker-Batman helyzet, vagyis igen, ugyanakkor kiderül belőle hogy az éremnek két oldala van és a többi filmmel ellentétben itt már nem arról van szó hogy van a bolond Joker aki csak egy őrült bűnöző és kész, mert a film olyan háttér történetet adott neki ami más világításba helyezi a karakterét.
Hagyjuk a számozós értékelést, elég annyi hogy a legszomorúbb részeket én is megkönnyeztem. Nem véletlen a film sikere.
Érdekesség, hogy a film előtt mindenkinek tele volt a gatyája, az újságok sorra írták hogy a mozikban gyilkolás lesz, biztos lövöldözni kezdenek majd az emberek, az őrültek fegyverrel mennek majd mozikba, erőszak, vérfürdő, stb. Mégsem történt ilyen.
(Ugyanakkor a Jégvarázs 2 animációs gyerekmese bemutatóján volt vérengzés... Ironikus.)
Spoiler:
Aa filmben benne van ahogy összejön a szomszéd nővel. De azt csak elképzelte, nem volt együtt a nővel, nem feküdt le vele, a nő nem volt mellette, nem randevúztak. Ez később ki is derül amikor bemegy hozzá és a nő ijedten kérdőre vonja hogy mit keres ott és mondja neki hogy ez nem az ő lakása és hogy eltévesztette az ajtót. Ez nekem fel sem tűnt, de most olvasok kommenteket ahol említették és így tényleg ésszerű a dolog.
Rambo: Last blood
Szerintem méltó lett utolsó résznek. A történet emberrablós-bosszúállós. Egyszerű, de nem is volt szükség a túlbonyolításra. Egy rakás feltrancsírozott bűnöző, először Mexikóban, majd Rambo farmján. Voltak brutális jelenetek, de erre számítani lehetett a legutóbbi film óta. A különbség hogy még a legutóbbi filmben százak hullottak egy háborús környezetben, addig itt közel sem volt annyi áldozat. Stallone-n látszik hogy öreg, de azért még hozta a formáját, végigvitte a filmet. Korrekt volt az egész, érdemes megnézni.
https://www.imdb.com/title/tt1206885/
https://www.youtube.com/watch?v=YPuhNtG47M0