Elõkerült a FB-on hogy a gyereket verni kell...
Kommenteltem alá hogy az én gyerekkoromban ez miért nem volt jó és hogy nekem csak ártott hogy verést kaptam néhányszor. Erre nekem esett egy alak hogy én csak hallgassak, mert csak annak lehet véleménye akinek gyereke van, meg különben is, ütni kell a gyereket és akiknek nincs az ne ossza az észt, stb.
De miért ne beszélhetnék a SAJÁT gyerekkoromról? Ahhoz szülni kell hogy valaki saját magáról beszéljen?
Meg azt írta hogy õt is verték és hogy mennyiszer megverték és hogy õ milyen jó ember lett tõle. Ja, más emberekkel ocsmányul beszél, idegenekkel szívózik az Interneten, undorítóan röhög, passzív-agresszív, nem tud viselkedni, személyeskedik, stb. Valóban, a verés után mintaemberré vált.
Egy másik meg megszólalt, hogy ha anyám vert meg, akkor az nem jó, mert a az apáknak kell verniük a gyerekeket az anyáknak meg vigasztalniuk kell õket.
Ez is miféle érvelés? Eleve sokszor úgy kaptam hogy nem érdemeltem meg. Ha nem jogosan vernek meg, és nem anyám ver meg, hanem apám, az úgy mitõl lett volna jobb vagy helyesebb?
Ezt találtam:
https://femina.hu/gyerek/gyerek-megutese/
Elvileg akkor 16 éve illegális is a gyereket ütni.