És a súlypont, meg a hátizsák kényelme is változni fog elég sokat...
Printable View
hogyan?
ha veszel ket zsakot az egyik 30l a masik meg 55l es ugyanugy pakolod meg oket. annyi lesz a kulonbseg, hogy a 30l-es zsakon a halozsak (alul) meg a matrac (felul) kivul lesz. de attol meg ugyan ott fognak elhelyezkedni mint az 55l-es zsaknal. csak ott belul lesznek.
hogy valtoztat a sulyelosztason a kivulre pakolas ha ugyan ott van mintha a zsakon belul lenne?
a kenyelmnel ugyanez, hogyan valtoztatna a kenyelmen a kivulre pakolas?
Eddigi tapasztalataimat írtam csak.
Amit kívülre teszel(nem moll-zsebbe), azt sajna nem tudod eléggé stabilan rögzíteni ahhoz, hogy nem mozogjon kicsit sem.(lehet nekem nem sikerült csak?)
Illetve a külsõ dolgokba mindig beleakadok, ami engem zavar.
Nem a súlyELOSZTÁS hanem a súlyPONT fog változni, ami mozgás közben problémát okozhat(minél magasabbra kerül, annál könnyebb elesni, kibillenni menet közben(vagy buszon-vonaton).
ezert kell a konnyo dolgokat magasrag pakolni, hogy a sulypont ne nagyon vandoroljon.
engem annyira nem zavart eddig a kulso felfuggesztes. a halozsak van legalul ami nagyon kicsi suly. a zsak aljaba, kozepere teszem a nehez dolgokat, kozel a hatamhoz. kivulre a zsak tetejere meg a matracot ami megint nem nehez. max egy kicsit zavaro lehet buszon vagy suru erdoben az igaz.
nekem a legnagyobb problemam a kulso pakolassal a vizhatlansag. a hatizsakomnak van sajat esovedo huzatja. de az csaka a hatizsakot takarja. es ha mar pakoltam ra kivulrol nem is tudom ra huzni. mondjuk vettem mar egy kulonallot ami eleg nagy. de nekem ez volt a legnagyobb bajom a kulso pakolassal.
Upsz,rossz topicba raktam.:)
Na meg is van a következõ project.
Mivel a keri forgalomba nem kapni használható dolgokat,sem kést,sem edényt,sem semmi mást,így magamnak kell legyártani.
Csatolmány 6895
fogok csinálni/csináltatni egy ilyesmit.
kapucnival,lecipzározható szúnyoghálóval,egy külsõ vízhatlan anyagból,mint bivi zsák és egy belsõ meleg anyagból,mint hálózsák/kabát,annyi és olyan zsebbel,amennyit ÉN akarok.A varrónõ biztos szentségel majd,de hát ez van,majd felköszöntöm névnapjára és úgy mellékesen odaadom a zacskót :D
De most tényleg,miért nem terveztek erre kapucnit,szúnyog hálót és a külsejére még zsebeket,és kívül vízálló anyagot?Már rendelném is meg!
Elmegyek már ilyen outdor tanácsadónak,mert a tervezõk nem igen tudják mi kell a turistának,vadásznak,horgásznak!:mad:
találtam egy majdnem...jót!
http://www.hunting-shop.hu/produkty/...ybrat_velikost
na de 60 rugó?
A régi, katonai zsák nem lenne megfelelõ?
(a méretét ismerem, nem kicsi)
Pontosan mire kell neked egy ilyen izé?
Szúnyoghálót kb. 500 ft-ért tudsz venni katonait de ha több kell: http://www.splav.ru/goodsdetail.aspx...16192052312000
beépített szúnyoghálós.
Lesen én jobbnak tartom az irhabunda és pokróc kombót: lehúzom a bakancsot/csizmát és pokrócot ráhajtom a lábamra, ez a legmelegebb módszer és gyorsan lehet indulni ha kell.
Nem akarom elvenni a kedved a kísérletezéstõl én is sok ilyen dolognak utánajártam de sokszor olcsón és jobb minõségben meg lehet az ilyeneket venni.
Tudod nincs új a nap alatt! Más is gondolkozott már ezeken a problémákon.