-
Furcsa volt nekem a magas mortalitás az olaszoknál. Kicsit számoltam.
Dél Koreában feltûnöen alacsony a halottak száma, de azért mert õk végzik a legtöbb tesztet. Mindenkit vizsgálnak drive thru mintavevõ helyeken. (Amíg itthon 362 mintavételt végeztek, addig náluk eddig több mint 150 ezret) Tehát az õ 0,6%-os halálozási arányuk közelíthet a valós értékhez, mivel olyanokat is kiszûrnek akik tünetmentesek.
Ha evvel az értékkel visszaszámolom az olasz elhunytak számát akkor az jön ki, hogy jelenleg Olaszországban több mint 60000 fertõzött van.
Ez megmagyarázza a sok intenzív ellátásra szoruló és sok halott számát.
-
Sziasztok!
Egy kis adalék Hollandiából:
A közvetlen fõnököm ott lakik, és nemrég tért haza az olaszországi síelésbõl. Beteg lett, elment a háziorvosához, elmondta hol járt, de teszt nélkül hazaküldték, és javasolták, hogy maradjon otthon. (Csak skypeon beszéltünk :D)
Vidéki házban lakik, meg tudja oldani az önkéntes karantént, de akkor is, meredek a sztori. Amit még mesélt, hogy a barátnõje kórházi nõvér, és a kórházakban el vannak már zárva a fertõtlenítõ szerek és a maszkok, mert lopják a népek.
-
Köszi az infót, Gabe.
Ma reggel volt egy cikk az indexen, hogy az elsõ magyarországi magyar fertõzött a fiától kapta el, akit elõzõleg már elküldtek a Szent Lászlóba koronavírus-gyanúval, de hazaküldték, hogy nem az. A cikk szerint a pasas 5-6 órát töltött a kórházban várakozással, vizsgálatokkal. Vért vettek tõle, de azt nem tudja, hogy koronavírusra tesztelték-e, szerinte nem. Ezt követõen hazament az idõs beteg szüleihez. Jó fiú. Remélem élete végéig gyötri majd a bûntudat ezért. Ekkora baromságot épeszû ember nem csinál, tekintve, hogy a hatóságok és az egészségügy nem áll a helyzet magaslatán. Úgy látszik, hogy az állampolgár kötelességei közé nem tartozik a felelõs gondolkodás. Majd a kormány (/orvos /rendõr /ellenzék/ stb.) megmondja mit csináljunk, csak gondolkodni ne kelljen. A felelõsség az övék (mi meg majd elszenvedjük a következményeket).
A pasas azóta már Svédországban van (örülnek a svédek), bement egy kórházba, hogy az apját koronavírussal diagnosztizálták, teszteljék le. Erre a svédek elküldték, hogy nincsenek tünetek, nem tesztelik. Ezek szerint nem csak nálunk, hanem a svédeknél és a hollandoknál se tesztelnek. Pedig a hollandoknál, a svédeknél nincs Orbán, se Kásler. Úgy tûnik, hogy az európai kormányok inkább a pániktól félnek jobban. Látva az emberi hülyeség határtalanságát, még az is lehet, hogy igazuk van...
-
Az en egyik ismerosom meg hajon dolgozik Royal Princess, es 2 napja raktak oket karantenba Los Angelesben miutan leszalltak az utasok es az egyik jelezte, hogy szarul van. Uj utasok nem mehetnek fel, ok meg nem johetnek le. Meg megbetegedes nincsen, csak biztos ami biztos alapon. A szerencse, hogy kb 5000 fore mar addigra elvegeztek a hajo feltolteset. A szemelyzet kB 1200 fo.
-
"Olaszország éjféltől lezárva!
Napi ~100 halott, 1500-1800 új beteg.
A halálozási arány hirtelen ~5%-ra ugrott."
Történt egy olasz börtönlázadás is a vírus miatt. 6 halott lett az eredménye.
https://www.thedailybeast.com/six-in...er-coronavirus
Közben borzalmasan megzuhant az amerikai tőzsde is. 2008 óta nem volt ilyen. Jön a gazdasági válság? A dollár árfolyama is elkezdett csökkenni a forinttal szemben.
-
Még valami. A múltkor volt egy botrányos dolog, mert valami demokrata képviselőnő azt mondta hogy ha ő elkapja a vírust, akkor az összes Trump rendezvényre elmegy és mindenkit megfertőz hogy sorra meghaljon mindenki. Elég beteg humor, főleg komolyan előadva.
Viszont a helyzet az hogy a CPAC vagy milyen rendezvényen tényleg volt egy beteg és most mindenki izzadhat otthon aki ott volt, hogy vajon elkapta-e az illetőtől vagy nem.
A kérdés az, hogy hogy lesznek így az előválasztások? Még az elején van az ország, hátra van a nagy része. Ha elhalasztják akkor mi lesz? Ugyanez a nagy választásokra. Ha októberre nem javul a helyzet, vagy (elég egyértelmű hogy) romlik, akkor hogy lesznek választások? Sehogy? Nem hiszem hogy túl sok ember menne a tömegbe, vagy aki lebetegszik annak nem lesz szavazati joga?
Aztán ott a következő dolog, hogy ez a betegség az idősebb korosztályt ritkítja, és a férfiakra veszélyesebb. A republikánusoknál vannak az idősebb szavazók és a férfi szavazók. Ha több millió idős férfi meghal, akkor azzal sokat nyerne itt a baloldal... :hogymi:
Szóval ez a jelenlegi fertőzés még politikailag is elég súlyos helyzetet okozhat.
-
Ma a fõnököm nagyon komolyan, feszülten odajött hozzám tollal, jegyzetfüzettel, és arra kért, hogy diktáljam le neki, mibõl kell bevásárolni baj esetére. Nincsenek otthon tartalékaik, de rólam tudta egy régi beszélgetés alapján, hogy prepper gondolkodású vagyok (mondjuk anno nem volt túl bölcs dolog elárulni...). Mondtam neki, hogy még ma menjen el bevásárolni, mert szerintem hétvégén megindul a roham itt is, jövõ héttõl meg bedurvulnak a dolgok.
A környezetemben kezdenek az emberek egyre feszültebbé válni, gondolkodni, vész-forgatókönyveket alkotni.
-
itt a kodos albionba egyenlore eleg nyugodt a helyzet.
a megbetegedesek szama 400 alatt van egyenlore, 1-2 halalos aldozattal.
annyira nem nezem a hireket, de eddig semmi extra ovintezkedes nem lett bevezetve. amit halottam, hogy ha igy folytatotik akkor a nyari szezontol kezdve torlik a sport es egyeb nepunnepelyeket, de ez meg odebb van.
ami erdekesseget halottam, munkahelyen pletyo szinten, hogy gyerekeke nem kapjak el a virust, mert 1, a korona virus gyengebb mint a hagyomanyos natha 2, a gyerekek (akik be vannak oltva) szervezeteben meg erosebben jelen van a natha elleni oltoanyag es ez megvedi oket. ezt se cafolni se igazolni nem tudom, akitol halottam az egy korhazi apolo volt aki beteghez jott ki hozzan az othonba ahol dolgoztam.
masik erdekesseg, hirekbol, a riport elejerol lemaradtam, valami orvos nyilatkozott. szerinte nyar vegere, itt angliaban mindenkin atmegy a virus, tobb mint valoszinu tunetmentesen! mivel a lakossag nagy resze be van oltva, es a legveszelyeztetetteb emberek, oregek, betegek, gyenge immunrendszeruek kapjak el a virust ugy, hogy a tunetek is latszanak.
-
"Három újabb koronavírus-fertõzöttet találtak Magyarországon a koronavirus.gov.hu keddi információi szerint, mindhárman iráni állampolgárok. Ezzel 12-re emelkedett az igazoltan koronavírussal fertõzött emberek száma az országban." (MTI)
-
Olaszországról:
https://www.youtube.com/watch?v=rA5zbRB94bY
Én is kaptam ma valamit. Érdekesség, hogy nem az egészségügyi miniszérium küldte, hanem az állami Vállalkozás Engedélyezési Hivatal. (Nem hiszem hogy az õ dolguk lenne, de lehet hogy a kormány most minden úton megpróbál mindenkit értesíteni.)
Leírnak az emailben néhány alapvetõ dolgot a vírusról, aztán arról hogy hogy lehet csökkenteni a fertõzésveszélyt, a végén pedig hogy az alkalmazottakat is jó ha felvilágosítják és felkészítik a helyzetre a cégek.