-
A fejlámpában van módmemória, vagy mindig a következõ fokozatban kapcsol be, esetleg végig kell lépkedni a kikapcsoláshoz az összes fokozaton?
Mert az olcsóbbaknak ez a legnagyobb baja, hogy buta a driver és nem tudod csak egy fokozatban használni.
A benne lévõ Cree XRE-Q3 LED nem egy atomvillanás, bár ha elegendõ a fénye számodra akkor nincs vele baj :thumbup
Nekem az AAA elemmel csak az alacsony kapacitás a bajom. Sima ceruza elem (AA) átlagosan dupla kapacitást jelent, így dupla üzemidõt is.
-
Ez egy kis butus fejlampa:) kikapcsolashoz vegig kell menni az osszes fokozaton. Gyarto szerint 120 lumennel vilagit. Nekem az boven sok is. Csak a tompitott modban hasznalom.
-
Egy kiváló lámpát teszteltem a héten, errõl is megjelent a cikkem a blogomban.
-
-
Fél árban kellene érdekességnek :thumbup Nyilván amiket nálam látsz teszten más dimenziók fényerõben, de pl. a vörös fénye egészen erõsnek tûnik, a két külön kapcsoló egész jó ötlet.
-
A fénye nem túl erõs, bár lehet hogy töltött akku-elemmel lehetne rajta javítani. A kapcsolók egész minõségiek, és érezni azt is hogy van a lámpában anyag, mert van egy kis súlya is. A két külön kapcsoló azért érdekes, mert (ahogy a videóban mutattam) lehet fehérre kapcsolni és vörösre, de egyszerre mindkettõt is be lehet kapcsolni és akkor ilyen rózsaszínes fénye van. Akkor a mind a 6 LED ég és olyan rózsaszínes fényt ad. Viszont ha mind ég, akkor úgy a fénye is erõsebb. :)
-
Nutnfancy videót nézek. Olyat mutatott amire még nem gondoltam. :D
Ha a kis elemlámpán van ilyen kis csat, akkor felrakható a baseball sapkára. És akkor mindig arra világít, amerre nézel. :thumbup (Persze ez csak akkor mûködik, ha a csat olyan irányban van rárakva a sapkára.
-
Ezt azért csak könnyû és kis méretû lámpákkal lehet a valóságban megcsinálni. Már ha arra gondolsz, hogy a klipsz fordítva van rajta és a baseball sapka sildjére van ráhúzva. Régi "trükk" :)
-
Nem is arra gondoltam hogy valaki egy csillárt rakjon a fejére. :haha:
Csak ilyen kis lámpát, amiket Aliról lehet fillérekért venni. :)
-
Ha valaki érez kedvet némi házi barkácsra akkor az alábbi átalakítást otthon is könnyen elvégezheti:
Legutóbbi projektem egy C8-as átalakítása világító gombosra. Ha van szerszám hozzá akkor kb. 5 perces mûvelet. Egy állványos fúró jó ha van, ha nincs akkor egy satu a sima fúróhoz, ha az sincs akkor kreatívan de még mindig kivitelezhetõ. Mivel idõhiányban szenvedek így én kész megoldás után nyúltam, nem kell semmit forrasztani, alkatrészeket keresgélni, csak kiveszem-beteszem a metódus.
Amire szüksége lesz:
- Zéger fogó vagy erõs csipesz
- Átlátszó vagy kék gumi nyomógomb
- világító kapcsoló készre szerelve
- vékony fúrószár, kb. 2.5mm
- szabadidõ
A zárókupakot le kell venni, a belsejében lévõ fordított menetes alu gyûrût ki kell tekerni. A benne lévõ kapcsolót a nyáklappal együtt biztos helyre el kell tenni, tartalékba jó lesz. Az új világítós kapcosló lapját be kell csiszolni a szorító gyûrûbe, hogy tökéletesen passzoljon bele. A kapcsoló felett a gumi nyomógomb alatt közvetlenül van egy alumínium alátét. Azt kell kifúrkálni a vékony fúróval körben, hogy ne gyengüljön az anyag és nagyjából a közepének vonalában. A fekete gumi nyomógombot ki kell venni és be kell a helyére nyomni a kék GITD vagy az átlátszó gombot. Tetejére a kifúrkált alátétet. Aztán be kell tekerni a szorító gyûrût az új világítós lappal. Akku bele, próba, ha mindent jól csináltunk akkor örülés :bier:
Nagyon halványan világít csak, így csodákra nem kell számítani, csak sötétben látható. Vak sötétben több, mint elegendõ a fénye, hogy megtaláljuk a lámpát. Ha bekapcsoljuk a lámpát akkor a fény kialszik. Fogyasztása minimális, de van, így arra figyeljünk, hogy védelem néküli akkuval ne felejtsük így a lámpát hosszabb idõre, mert leszívhatja szépen lassan. Lassan, mert egy hónapot legalább elmegy egy akkuval folyamatos üzemben, de szerintem többet is.
Ilyen lett sötétben a kék gumival együtt:
http://pics.coldline.hu/pics/2484382...305-9sPyDc.jpg