Kíváncsian várom a képeket. Írtad hogy nem is láttad élõben.
Miért, mekkora a távolságra van a mostani lakásodtól, hogy ilyen problémás az odajutás?
Printable View
Kíváncsian várom a képeket. Írtad hogy nem is láttad élõben.
Miért, mekkora a távolságra van a mostani lakásodtól, hogy ilyen problémás az odajutás?
Olyan 400 km, csak oda. Vissza meg úgy már 800 km, úgyhogy az odalátogatás is nagyon nagy ügy és egész napos dolog lesz. És most volt hófúvás meg jeges út, ez volt az indok hogy vissza lett mondva a kocsi.
Az biztos hogy rengeteg képet készítek majd, ha odajutok. :)
Az ingatlanügynök ígért képeket, de nem tudom hogy tényleg készített-e vagy elfelejtette.
Azt mondjuk rögtön megtanultam hogy a biztosítás marha drága. De érdekes hogy kocsira még mindig sokkal drágább mint házra.
És ez külön álló ház, valami farmféle? Vagy egy településen van?
Mindenesetre prepperkedni is biztosan jó lesz ott.
Meg hát gondolom, ha kimész a saját erdõdbe, ott gyakorolhatsz is a fegyvereiddel?
Azt ott engedi a törvény, nem?
Farm, csak nem termõfölddel, hanem egy erdõvel. Igen, akkora terület, hogy ott vadászni is lehet. Úgy tudom hogy saját lõtérnél 100 méter a minimum a legközelebbi lakott épülettõl. Az enyémnél a szomszéd vagy fél kilométerre lakik.
Még jobb. Van 1 fegyverbolt és egy fegyvermûszerész is, 3 és 5 kilométerre. Meg egy állatorvos is a macskáknak. A probléma hogy a WalMart messze van, meg a PostaHivatal sincs közel, úgyhogy rá kell gyúrnom a biciklizésre. De valamit valamiért.
Gratulálok!
Hamarosan megtapasztalod, miért lakom én nyáron a hasonló szomszéd-adottságokkal rendelkezõ nyári szállásomon. Mostanában gondolkodom rajta, hogy csinálok bele központi fûtést...
Jut eszembe hogy a család persze megint hátráltatott, nem segített. Állandóan azt kellett hallgatnom hogy "add fel", "úgyse sikerül", "minek próbálkozol", "csak vegyél egy 1 szobás lakást, jó lesz az neked", "minek a föld, hülyeség", "mit harcolsz, add fel, amit csinálsz az úgyis csak ábrándozás, nem fog sikerülni". Ha rájuk hallgattam volna akkor bebukom az egészet. Ehelyett kitartó voltam és nem adtam fel. És így összejött. De ez olyan dolog hogy ha másokra hallgattam volna, akkor a mai napig otthon robotolnék minimálbérért. Mert akkoriban meg az utazásról akart mindenki lebeszélni. :hogymi:
Ne hallgassatok senkire, mindegy hogy idegen, barát vagy családtag. Mindig tartsatok ki amellett, amit helyesnek gondoltok. Mert ha sikerül akkor gyõztök, ha meg nem úgy jön össze, akkor legalább elmondhatjátok hogy megpróbáltátok. :)
Kaptam néhány jó hírt is. A szerzõdésben benne volt hogy 500 dollárba kerül az átíratás. Erre mondja az ingatlanos hogy ne törõdjek vele, az eladó fizette. (A bank.) Oké, örültem neki. Mondta hogy viszont ott az a téli idõszakért járó ingatlanadó, azt be kell fizetni. Majdnem 700 dollár. Marha sok. Rendben, írtam egy csekket és elküldtem a városnak annak a hivatalnoknak aki intézi. Erre most írt az elõbb egy emailt, hogy megkapta, viszont a téli adó már ki van fizetve és visszaküldi a csekket. Ezek szerint a bank azt is kifizette.
Simán megspóroltam átszámítva 350ezer forintot és semmit nem kellett érte tennem. Persze ha azt nézem hogy az elején 80ezer dollárért akarták árulni a házat és a végén már 50-bõl is engedtek egy csomót, akkor nem is tudom hogy már mennyit takarítottam meg az egésszel. :haha:
Nem tudom hogy isteni segítség volt-e vagy szerencse, de az biztos hogy jól jött, mert az adóidõszak rohamosan közeleg és nem sok pénzem maradt. :)
Mindenkinek baja van itt a bankokkal, de nekem biztos nincs.
Nagyon el akarták adni azt a házat.
Drukkolok, hogy minden oké kegyen vele...
Biztos jó lesz ott élned. Senki nem szól bele, és nem LÁT bele az életedbe, nem lesz hülye közvetlen szomszéd.
És nincs LAKBÉR sem!
Szóval nyugi lesz és magánélet, szerintem. :thumbup
Véleményem szerint jól döntöttél. Az a biztos ami a tiéd.
Annyi föld van hozzá, hogy ezért az árért tulajdonképpen mondhatjuk hogy a ház ingyen volt. A múltkor volt egy fele ennyi földes rom épület, azt azonnal megvették elõlem, pedig többe került mint amit most vettem. :)