Index-címlap, vezetõ hír: "Koronavírus: itt a delta-variáns, dráma Dél-Kínában"
:haha:
Printable View
Index-címlap, vezetõ hír: "Koronavírus: itt a delta-variáns, dráma Dél-Kínában"
Nem bírják elengedni a témát:
Jön a negyedik hullám Magyarországon? Az indiai mutáns súlyos veszélyforrás.
A Portfolio cikkét vette át az Index, és megint azon rugóznak, hogy "Magyarország nem érheti el a közösségi immunitást", mert ahhoz mindenkit be kellene oltani kétszer. Emellett lehet, hogy kell harmadik oltás is, és még mindig "nem tuggyuk, hogy meddig védenek a zoltások".
Mindezt természetesen továbbra is az "indiai mutánsra" hivatkozva, ami valószínûleg már más csillagrendszerekbe is eljutott, és azokban is összeomlott tõle minden is. Csak valahogy ezek az "összeomlások" sosem vehetõek észre. Azt az apróságot meg már teljesen elfelejtették, hogy India tagadja, hogy létezne valamiféle számottevõen eltérõ, veszélyes "indiai mutáns".
A cikk hangsúlyozza, hogy az elmúlt napokban egyre több kormányzati szereplõ, és "szakértõ" nyilatkozik a "negyedik hullám" lehetõségérõl. Persze nem hagyják ki az "oltásellenesek" (értsd: józanul mérlegelõk) ekézését sem: az "oltakozási fáradtság" miatt sem érhetõ el a "nyájimmunitás".
Kíváncsi vagyok, a "negyedik hullámmal" mit akarnak majd ráerõltetni az emberekre. Gondolom, az iskolakezdésre idõzítik, és a természetes módon védett korosztályok oltakozásán rugóznak majd. Közben azért ne felejtsük el: Amerikában "A myocarditis vagy pericarditis esetekrõl a bejelentések több mint fele az után érkezett az oltások mellékhatásait jelentõ rendszerhez, hogy a betegek vagy Pfizer/BioNTech vagy Moderna oltást kaptak a 12-24 éves korosztályban".
Persze abban az országban, ahol kilométeres sorok állnak a Pfizerért és felnõtt emberek hisztiznek, hogy "õk Pfizerért gyöttek", illetve a nyílt zsarolásnak engedve huszonévesek oltakoznak tömegesen nátha ellen, ott sajnos bármit meg lehet csinálni. És ezt most már tudják is azok, akik barmit hajlandóak is megcsinálni.
"Az oltatlan gyerekek még mindig veszélyben vannak" - írja az Index.
Most már tényleg ideje lenne elõvenni a Btk-t, mert a rémhírterjesztés az bûncselekmény, és nem egy médium folytatólagosan valósítja meg.
Mindenki végignézheti a kormányzati oldal napi halálozási statisztikáját, egészen a járvány kezdetétõl. Össze lehet számolni, hogy hány 12-17 éves halt meg covidtól 1 év és 4 hónap alatt. Azt hiszem, hogy 0. De lélegeztetõgéprõl meg kórházról se nagyon hallottam abban a korosztályban.
Véleményem szerint ez a cím önmagában megvalósítja a rémhírterjesztést. Az csak a cikkbõl derül ki, hogy az USA járványügyi hivatalának az igazgatója nyilatkozott, és arról szól az írás. Az Index címe (az anyagot az Infostartról vették át) egyértelmûen arra utal, hogy ez egy általánosan kijelenthetõ tény. Ez pedig teljesen nyílt, mindenki által tudott, köntörfalazás nélküli hazugság, tehát egyenes szándékkal megvalósított bûncselekmény.
Oltott nõ korban hozzá illõ, oltott férfit keres – társkeresés pandémia idején
"A minap egy férfi ismerõsöm arról panaszkodott, hogy a társkeresõ oldalon, amelyre nemrég regisztrált, csak azért nem állnak szóba vele a nõk, mert nem oltatta be magát. Ezek után eltöprengtem: Vajon vonzóbbá tesz a védõoltás? Lehetséges volna, hogy az oltás léte vagy nemléte már a társkeresési szokásainkat is befolyásolja?"
"Elképzelhetõ, hogy eljön az idõ, amikortól a védettségi igazolványok közvetetten a kirekesztés eszközeivé válnak?"
Ez már nem a vicces része, mert nem "elképzelhetõ", hogy azzá válnak, hanem már most is a kirekesztés elmebeteg és aljas eszközei.
El kellene már engedni ezt az egész koronásdit.
"A kormányzati portálon azt írták: 807 102-re nõtt a Magyarországon azonosított fertõzöttek száma" Tehát minimum is 8.071.020, fõ átesett a fertõzésen. Ráadásul 4 240 264-en már a második adag szuper biztonságos, szuperhatékony vakcinát is megkapták. Van 1.000.000, fiatal korú, akik nem veszélyeztetettek és nem kérnek a szent vakcinából sem! A lakosság meg továbbra is ~9.700.000,- fõ Van még mirõl beszélni?
Valamiért nem akarják elengedni. Most is láttam az Indexen ilyen címet, hogy "egyre közelebb Magyarországhoz a legveszélyesebb mutáns". Ezek szerint az indexesek nem egyeztették egymással, hogy éppen mit kell hazudni. Mert már hetekkel ezelõtt megírták, hogy megérkezett Magyarországra a "mutáns".
A valóság persze ugyanaz, mint az elmúlt másfél évben. Vagyis hetek óta itt van a "mutáns", de nincs semmi baj. Továbbra sem "omlott össze az egészségügy", nem kezdtek el kórházba kerülni fiatal egészséges emberek, ahogy azzal - itt a fórumon is - riogattak egyesek, hogy "majd a brazil, meg az indiai mutánsoktól" mi lesz itt.
Amúgy múltkor megnéztem a KSH oldalán: nem is 1 millió, hanem 1 millió 800 ezer fõs a 0-19 éves korosztály, szóval még 800 ezret rádobhatunk a természetes módon védettek létszámára. A lakosság meg már csak 9 millió 400 ezer körül lehet. Tényleg nincs már mirõl beszélni. Ehhez képest megkértek, hogy vegyem fel a maszkot, amikor bementem a gazdaboltba 5 percre almot venni. A Rossmannba belépve is egy másodpercre elfelejtettem felhúzni a nyakamban lévõ - klasszikust idézve :) - pofarongyot, és már láttam, hogy ezerrel sasol a pénztáros hölgyemény. Megjegyzem, kb. akkor nyitottak, rajtam kívül alig volt valaki az üzletben...
És közben továbbra is veszélyhelyzet van ugyebár.
Most láttam egy reklámot a tévében. Koronavírus tesztet reklámozott, és arra biztatott, hogy az oltakozás után is mérjék az emberek az antitestjeik szintjét... Még ahány bõrt le tudnak húzni a témáról, annyit le fognak. Amíg csak látnak benne lóvét, és elegendõ embert, aki vevõ rá.
Az meg senkit nem zavar, hogy India hivatalos állásfoglalása szerint, az indiai mutáns nem létezik?
Amúgy meg számoljunk ma is:
"A kormányzati portálon azt írták: 807 209-re nõtt a Magyarországon azonosított fertõzöttek száma."
Ez ~ 8.072.090 fertõzésen átesettet jelent, akik védettek.
Emellett, 4 271 990-en már a második adag szuperhatékony és szuper biztonságos vakcinát is megkapták. vakcinát is megkapták.
Van 1.000.000 fiatal, akikre a rettenetes vírus hatása egyébként is 0
Az ország lakossága továbbra is ~9.700.000 fõ
NEM KELLENE MÁR ELENGEDNI AZ EGÉSZ KORONAHISZTIT?
Még adj hozzá 800 ezret a 0-19 éves korosztályhoz, a lakosságból meg vonj le 300 ezret. Az így még további 1 100 000 fõ. :)
A kormányoldalon úgy látom, hogy tényleg nem nagyon van már oltakozási kedv. Ezek szerint több mint 4 millió ember (ha 9 millió 400 ezer a lakosság) nem dõl be mindennek, amit a tévében lát. Ezt azért jó aránynak gondolom.
Na ja, ebben is van valami. :) De szerintem nem olyan sokan. Legalábbis én nem nagyon találkoztam olyannal, aki azt mondta volna, hogy chip van benne. Fórumokon (pl. qruc) is alig olvastam ilyesmit. Sokan a fiatalabb korosztályokból inkább talán el sem gondolkodtak rajta, mert influenza ellen sem szokták magukat oltatni, és így ezzel sem nagyon foglalkoztak. Bármennyire is próbálta õket befosatni a média és a politika.
Meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
"Meghosszabbította a járványügyi készültséget és az azzal együtt járó egészségügyi válsághelyzetet a kormány – derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából.
Az új rendelet szerint 2021. december 18-ig tolták ki a készültségi idõszak határidejét. Minderre azért volt szükség, mert az eddigi érvényben lévõ szabályozás szerint 2021. június 18-án véget ért volna az idõszak."
Közben a veszélyhelyzetet részben - az önkormányzatok vonatkozásában - feloldották.
Szabad az út: Horvátország nem kér védettségi igazolványt sem
"Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, amelytõl az alábbi választ kaptuk:
>>2021. június 17-vel Magyarország az Európai Betegségmegelõzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolása szerinti zöld kategóriába került, amely értelmében június 17-tõl a Magyarországról Horvátországba beutazó magyar/EU-állampolgárok érvényes útiokmányok birtokában korlátozásmentesen (karantén/teszt/védettség/oltottság igazolása nélkül), szabadon beléphetnek Horvátországba."
Vagyis teljesen ugyanaz van, mint tavaly nyáron. Ha a Fidesz-haverok érdekeltségeirõl van szó, akkor hirtelen nincs covid. Akkor nem kell rettegni a delta variánstól, nem kell rettegni az indiai dupla mutációtól. Nem kell maszk sem. Akkor az oltatlan sem veszélyeztetett, csak menjen õ is a horvát partokra.
A mutánsok ezek szerint nem szeretik, ha emberek egy szál fürdõgatyában úgy tolonganak a strandon, mint a heringek. Kígyóznak a sorok a büfék elõtt, adogatják egymásnak a készpénzt, az ételt/italt, szemetelnek. Továbbá a legkülönbözõbb váladékaikat és kipárolgásaikat turmixolják össze a vízben. Teszik ezt a Föld számos szegletébõl. Mindettõl tehát távol tartja magát a delta variáns. :haha:
Majd akkor megint a nyaralási szezon után hazudnak be egy negyedik hullámot. A polgár meg üstöllést rettegni fog újra, és szalad a harmadik oltásáért. :haha: Meg ha már iskolakezdés és indiai mutáns, akkor viszi oltakozni a gyerekeit is.
Index címlapon vezetõ hír, hogy a "delta-variáns" ellen a magas átoltottság sem hatékony. Már nem is kommentálnám...
Közben már a Balatonon sem kell védettségi igazolvány. :haha: Behülyítették az embereket, hogy ha nyaralni akarnak, akkor oltakozzanak, erre sehol sem kérik a papírt.
Úszás maszkban? – Így strandolunk idén nyáron
Vajon hol éltek 2020-ban azok, akik most lezárásokat követeltek ki?
"Az õrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen."
Még egy poszt:
COVID-1984: Orwell sem találhatta volna ki, ami felé az emberiség tart — és MI SEM FOGJUK — TLDR
Egy magyar háziorvos korrektebb tájékoztatást ad a koronavírusról, mint bárki
"Dr. Horváth Andrea háziorvos saját Facebook profilján osztotta meg tapasztalatait és tanácsait betegeivel a COVID-19-járvánnyal kapcsolatban. Több háziorvostól is hasonlókat hallhattunk január-február idõszakából, amirõl persze mit sem tudtunk. Ha volt járvány, akkor lényegében észrevétlenül átment rajtunk még mielõtt felocsúdhattunk volna. A média által gerjesztett pánik valóságalapja erõsen megkérdõjelezhetõ, ha a számokat nézzük."
Másik cikk:
Bill Gates szakértõje szerint katasztrófához vezethet a tömeges oltás
"Geert Vanden Bossche, PhD, DVM, a világ egyik legnagyobb oltásszakértõje, számos nagy vakcinagyártónál dolgozott igazgatóként, Bill Gates alapítványának fõ programvezetõje is volt, katasztrofális veszélyre próbálja felhívni a szakma figyelmét világszerte.
A szerinte átgondolatlan COVID-19 elleni tömeges oltások katasztrófába torkollhatnak, amit pont az emberi beavatkozás okoz.
Egyenesen a tömeges COVID-19-oltások leállítását javasolja és a lezárásokat is veszélyesnek tartja — járványtani értelemben."
Harmadik:
Indiai paradoxon: a tudósok szerint valójában túl alacsony a COVID-mortalitás...
"India, lehet, nem egy >>Kossuth tér<<: de 150 millió ember egy helyen... Indiában minden adott egy súlyos COVID-járványhoz. Valójában az a kérdés, hogy miért nincs mégse mondják a tudósok."
"A tipikus influenza halálozási rátája ‹0.1% körüli a becslések alapján. A COVID-19 azonos nagyságrendben mozog tehát. Mivel a megbetegedések zárt intézményekben, tipikusan kórházi fertõzéssel terjednek, ezért a járóbetegellátás súlyos esetekkel nagyon ritkán szembesül."
(kilonemszaz)
Most éppen Brazíliával próbálják eladni ugyanazt a kamut, amit Indiával próbáltak. Délelõtt még külön hangzatos, drámai címet is adott az Index a "brazil helyzet" tálalásának.
Kíváncsi vagyok, a brazil kormány lesz-e olyan tökös, mint az indiai, hogy szóljon, hogy nincs náluk veszély - vagy a brazil vezetést megvették kilóra.
Teszem hozzá: ha tényleg van indiai mutáns (persze nem veszélyesebb, mint a vuhani), akkor lehetséges, hogy pont az oltakozástól van. Lásd:
"Mint sok országban Indiában is esetszám felfutással járt együtt a tömeges oltási program. Elõfordulhat, hogy az ismert oltásszakértõnek, Geert Vanden Bosschenak lett igaza: hiszen végül is új mutáns is megjelent. Nem jó ötlet járvány idején tömegesen oltani — mondták korábban a szakemberek. Egyelõre nagyobb baj nem történt viszont."
Koronavírus: újabb variáns jelent meg Indiában, itt a delta plusz
Korábban az a covid-osztályos román fõorvosnõ is arról beszélt, hogy a hirtelen tömeges oltakozás egy járvány alatt növelheti a vírus mutálódását. Ugyanezt mondja Geert Vanden Bossche és más szakemberek. Talán tényleg ez történik Indiában?
Közben Magyarországon:
777 671 igazolt aktív fertõzött, illetve gyógyult. Hatszoros szorzóval az 4 666 026 fõ.
Két oltást kapott 4 491 113 fõ.
Ez együtt 9 157 139 fõ. Vagyis szinte a teljes magyar lakosság, mert jelenleg 9 millió 300 és 400 ezer között lehet az ország népessége.
Már nem kell tízszeres szorzó. Hatszorossal számoltam, ami kábé a legalacsonyabb a gyakran elhangzottak közül.
Az 1 millió 800 ezres 0-19 éves korosztály természetes védettségével sem kell már számolni, kihagyhatjuk õket a képletbõl.
Azt sem kell nézni, hogy hányan kaptak egy oltást.
Már csak egyszerûen össze kell adni a legalacsonyabb szorzóval számolt fertõzötteket/gyógyultakat, és a kétszer oltottakat.
Eredményként megkapjuk a teljes magyar népességet. Ennyi. Van még kérdés? :)
"Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke televíziós adásban börtönnel fenyegette meg azokat, akik nem adatják be maguknak a koronavírus elleni vakcinát. Önök választanak: beadatják a vakcinát, vagy mennek a börtönbe – mondta az elnök. (...) Az elnök vélhetõen amiatt tette a fenti kijelentést, hogy a 110 milliós Fülöp-szigeteken vasárnapig mindössze 2,1 millió embert oltottak be, miközben a kormány célja az lenne, hogy év végére 70 millió fõt beoltsanak."
(Index)
De akkor miért nem teszik egyszerûen kötelezõvé, mint más kötelezõ oltásokat? Ez mi, hogy egy nem kötelezõ oltás elutasítása miatt börtönnel fenyegetõzik a tévében az elnök?
Engem meg a helyi kórház hívogatott pénteken valami központi számról. Gondolom, hogy oltakozásra akartak buzdítani. Amit nem értek. Tegnap beírtam ide a hivatalos számokat. A fertõzöttekre és gyógyultakra 6-szoros szorzót alkalmazva, és hozzáadva a kétszer oltottakat, Magyarország teljes népessége védett. Akkor mit akarnak? Ha pedig attól félnek, hogy az esetleges új mutációk ellen nem véd az oltás, illetve a korábbi fertõzésen átesés, akkor meg nem tökmindegy nekik, hogy oltakozom-e?
A végtelen történet folytatódik:
Aggasztó hírek: Izrael az oltásban éllovas volt, de most újra terjed a járvány az indiai mutáns miatt
"A december végén kezdõdött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 milliós lakosságából 5 506 696, 12 évesnél idõsebb személyt már legalább egyszer beoltottak a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcinájával.
Ez az ország lakosságának 59,22 százalékát jelenti."
Az ötödik hullám kezdõdött el náluk, újra maszkoznak stb. Poénból be akartam írni, hogy nyilván ez is az oltatlanok miatt van az oltásrekorder országban. Erre látom, hogy a Telex (Ki más?? Ki más, könyörgöm...) teljesen komolyan errõl ír, tolja a bizniszt, kelti a feszültséget.
És ahogy korábban írtam, hogy ez lesz, meg is kezdték a riogató, fenyegetõzõ médiakampányt a gyerekek beoltásáért. Gyerekeket. Koronavírus ellen bazmeg. Az. Hogy takarodnátok már el a jó... médiának a környékérõl is.
"Izraelben be nem oltott gyerekek miatt robbant be újra a járvány az indiai variáns terjedésével"
(Telex)
Magyarország meg ugye ezekkel mutyizik, Izraelben építünk vakcinagyárat., mert közelebb nem találtunk alkalmas helyet. Majd ahogy írtam, szeptemberben itt is bejelenti a vajda, hogy meggyött a negyedik hullám, és az iskolakezdés miatt a korábbi nyilatkozatával ellentétben mégis be kell oltatni a gyerekeket.
Na, hát mondom én:
"Augusztus végére berobbanhat a legveszélyesebb vírusvariáns
Sürgeti az oltások felgyorsítását az Európai Betegségmegelõzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a delta-variáns miatt, amely jó úton halad ahhoz, hogy augusztus végére az európai fertõzéses esetek kilencven százalékáért feleljen.
Andrea Ammon ECDC-igazgató szerint egy oltás még nem nyújt teljes védettséget a súlyos lefolyású megbetegedés ellen, az éppen hódító útján járó delta-variáns pedig széles körben el fog terjedni a nyáron a tûszúrásoktól egyelõre viszonylag érintetlenül maradó fiatalok körében. Az sem mellékes, hogy az eddig csak egy dózisban részesülõ emberekre ugyanakkora veszélyt jelenthet, mint az oltatlanokra.
(...)
A járványvédelmi ügynökség attól tart, hogy a járványügyi korlátozások lazításával és az oltási kampányok belassulása miatt 2021 õszén egy újabb hullám fog végigsöpörni Európán."
Jön a gyerekek oltása. Remélem, hogy egy normálisabb korban ezek a mocskos férgek - újságírótól a lefizetett orvos megmondókig és a politikusokig - mind bíróság elé állnak majd emberiesség ellenes bûncselekmény miatt.
A média teljesen ráfeküdt a témára, szinte mániákusan erõltetik, hajtják, és eszük ágában sincs elengedni.
Az elõzõ hír óta, hogy augusztus végére berobbanthatja a járványt a delta-variáns, két új hírt tett föl az Index. Az elsõ az, hogy Oroszországban villámgyorsan terjed a delta-variáns, és azt tervezik, hogy kizárják a tömegközlekedésbõl az oltatlanokat.
A második az, hogy találtak egy minden eddiginél fertõzõbb mutációt, ami a delta-variáns mutálódása, és "delta plusz" a neve.
Értitek. Most találták. Eddig 40 embert (!) fertõzött meg a 150 milliós, messzi Indiában. De Magyarországon az MTI már leközli, hogy a delta plusz az minden eddiginél fertõzõbb.
Ezt a hisztériát mikor állítja le valaki? Miért nem tesz senki semmit, miért nem alkalmazzák a Btk-ból a rémhírterjesztés tényállását? Meddig hagyják ezt a sajtó hiénáinak?
A tömegközlekedésbõl sem lehet "kizárni" az oltatlanokat, ha egyszer az oltás nem kötelezõ. Azért nem teszik kötelezõvé, mert ez tényleg egy tömeges pszichológiai teszt? Ha kötelezõvé tennék, ahogy más kötelezõ oltásokat, akkor minden érthetõ lenne. Megtehetnék, másfél éve tart a világjárvány. Így, hogy nem teszik kötelezõvé, de napi/heti szinten fenyegetõznek, zsarolnak, teljesen világossá teszik, hogy ez egy globális tesztelés az emberek manipulálhatóságára. Ugyanez van a vedd föl a maszkot, vedd le a maszkot játékkal. Az is biztos, hogy holnap 40 fokban nem fogom felvenni a munkahelyen.
India nem 150 milliós, hanem 1,3 milliárdos. Ott egyáltalán hogy tûnt fel hogy 40 embert megfertõzött valami? :)
Amúgy nálunk meg teljesen elcsendesedett minden. Alig lehet olvasni valamit a vírusról. Halottakból alig néhány száz van, de annyira nem forszírozza az egészet sem a sajtó, se a média, a politika sem visszhangzik tõle.
Persze tovább mehetne a problémázás, de szerintem a kormánynak nagyon nem akarna ártani a sajtó és a média. A konzervatívok csak azt mondják mint korábban, a kormánypárt meg hallgat nagyokat, örül hogy ugyan még halnak meg emberek és van fertõzés is, de alig szól valaki valamit róla.
Nem tudom, hogy akkor Magyarországon miért hisztériáznak ennyire. Konkrétan úgy tesz a média, mintha nem 2 évvel ezelõtt jelent volna meg a vírus (kb. 2019 nyarán Kínában), hanem most kezdõdne a járvány, és semmit sem tudnának a covidról. Nem értem, mert az ismeretségi körbõl kiindulva az emberek már nem nagyon kattintanak ezekre a hangzatos covid-címekre. Igazából nem érdekel már senkit. Tehát ha kattintásvadászat a cél, akkor szerintem az nem jön be ezzel.
A másik, hogy miért ennyire biztosak abban, hogy egyszer csak nem megy ki a rendõrség valamelyik szerkesztõségbe? Olyan címeket meg szövegeket írnak, amik már vastagon kimerítik a rémhírterjesztés tényállását.
Röpke két hét alatt megjött a túlélõ kártyám.
Igen azért. Novemberig érvényes.
Sok értelme van a lejáratnak... a sejtes immunitás örökre megmarad.
Szerencsés vagy. Én március 23-án lettem pozitív és június közepén kaptam meg a kártyát. 2,5 hónap kellett hozzá...
WHO: két oltás még nem a biztonság, utána is viselni kell a maszkot
"Maszkviselésre, távolságtartásra és a többi óvintézkedés betartására szólította fel Mariângela Simao, a Egészségügyi Világszervezet (WHO) gyógyszer- és oltási igazgatóhelyettese azokat is, akik már mind a két koronavírus elleni vakcinát megkapták. (...) A WHO szerint egyébként veszélyeztetett társadalmi csoportokat, például az idõseket évente be kellene oltani."
NNK: Tilos a harmadik oltás
"Az oltások a gyártók alkalmazási elõírásának megfelelõen történnek: jelenleg nincs lehetõség harmadik oltás beadására – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az RTL Híradó kérdésére."
Francba. Pedig egyszerre akartam beadatni a hármat! :D
Amúgy ki az, aki ilyesmi iránt érdeklõdik? Hogy harmadik oltást szeretne? És bekérdezi az rtl híradó. Ez egy elmegyógyintézet...
A Pfizer korábban tagadta, most már hivatalos az oltás és a szívizomgyulladás kapcsolata: fel is vették a lehetséges mellékhatások listájára. Serdülõknél és fiatal felnõtteknél jelentkezik, szerencsére ritka.
(Index)
Mivel serdülõknél és fiatal felnõtteknél a covidnak különösebb kockázata nincsen - az erõlködések ellenére ezt eddig sehol, senki nem tudta megcáfolni -, ezért szerintem számukra mindenképp kerülendõ az oltás.
"Miután fél Magyarország már ténylegesen be van oltva, világszerte dolgoztak ki egészen hatásosnak bizonyuló gyógymódokat a COVID-ra, jelentõsen javult a betegségbõl felépültek aránya, nem terhelõdött túl az egész ellátórendszer sehol, zuhanóban az esetszámok, a lélegeztetõn, intenzíven lévõk száma, még a mindenféle halállal felbruttósított napi halálozások száma is.
CSODA TÖRTÉNT!?
Csatolmány 9012
Meg jöhetnék azzal, hogy sem a márciusi iskolanyitás, sem az áprilisi terasznyitás nem járt semmilyen következménnyel. Ó milyen szörnyû lehet ez az ellendrukkereknek, járványhírszerkesztõknek, a pofára esett celebtudósoknak, akiknek még egyik rémisztõ jóslata sem jött be az elmúlt másfél évben, ugye? Miközben a legtöbb járványtani összefüggésre nemhogy orvosi diploma, de egy elsõsegély tanfolyam elvégzése nélkül is rég rájött a legtöbb ember: a COVID, akár az influenza szezonális, nyárra eltûnik teljesen, és bizony, aki nem egészséges, az jobb, ha vigyáz, mindenki más meg ahogy teheti élje az életét, mert egy van belõle.
És igen, a jóval korábbi TELJES NYITÁS sem járt Texasban SEMMILYEN következménnyel — akkor még csak 13%-os átoltottságnál. Kimutatták, hogy sem a maszkrendeletek, sem a lezárások nem voltak sem pozitív, sem negatív hatással a járványra.
Csatolmány 9013
(...)
Ideje volna megbarátkozni a gondolattal, hogy minden egyes egészséges emberben potenciális vírusterjesztõt látni a történelem legnagyobb tudományos tévedései közé tartozik. Pont."
(kilonem100 blog, 2021. május 22.)
A tünetmentes fertõzõ mítosza
"akitõl" itt rettegünk vagy rettegtetve vagyunk másfél éve folyamatosan, nyilvánvalóan eltúlzott.
A tünetmentes fertõzés elképesztõen ritka és az ismert összefüggések miatt fõleg másik tünetmentes, gyorslefolyású fertõzéshez vezet csupán. A betegség súlyossága ugyanis a vírus dózistól függ és az alany fogékonyságától. Egy tünetmentes fertõzõ általában kevés vírust bocsát ki magából.
De ezen túl még járvány idején sem fertõzõ a tünetmentesek zöme, egyszerûen, mert nem is fertõzött. Fertõzöttel találkozni jóval ritkább esemény, minthogy mindenkit bezárjunk miatta. Sõt a tünetmentes fertõzöttel való találkozás az egészségesek számára mindig is "ajánlottnak" számított. Egyfajta természetes "oltakozás" ez, amit az emberiség tudat alatt évmilliók óta csinál: kézfogással, ölelkezéssel, csókolózással és számos ezeknél bizarabb módon. A (nem celeb) tudósok variolációnak hívják és alkalmazzák is. Az egészségesek kicserélik egymás között a kórokozóikat. Míg a betegektõl mindig is távol tartotta magát mindenki. És fordítva.
Tudjuk azt is, hogy világszerte a súlyos megbetegedésekhez és halálesetekhez vezetõ fertõzések a normál társadalmi érintkezéstõl távol és többnyire elzárva történtek: idõsotthonokban és kórházakban. Magyarán márcsak ezért is mindegy, hogy elmész-e arra a koncertre, kiülsz-e arra a teraszra, kezet fogsz-e azzal a barátoddal.
(kilonem100 blog, 2021. május 22.)
"Idén május végéig van halálozási adatunk, az alapján nálunk – 2020 elejétõl – 11,6 százalékkal nõtt a halálesetek száma a 2019-es adatokhoz képest."
(Index)
Na, ez KSH-adat, és mind a három hullám benne van. A szám szerint a covid másfél év alatt alig több mint egytizednyivel növelte meg a halálozást az országban. (A többlethalálozások majdnem 90 %-át a covid számlájára írta a KSH, és így is alig jött ki egytized.)
Ebbõl viszont le kell vonni, mert 17 hónap többlethalálozását 12 hónaphoz viszonyítják, ami nem stimmel. Akkor hozzá kell venni 2018 utolsó 5 hónapját is.