-
Ideért az elsõ hideg éjszaka. Harcolnom kellett az ajtóval hogy ki tudjam nyitni, úgy befagyott. Hóból is jó sok esett, úgyhogy gyorsan elhánytam a postaláda elõl, hogy a postás ne panaszkodjon megint. A többi helyrõl nem szoktam elhányni. Kocsink nincs és senki nem jön hozzánk látogatóba, úgyhogy mindegy ha van hó a bejárón és a teraszon.
-
Az asszony bemegy a városba hétfõn, de aztán jön a -20 fok éjjel és -15 nappal, szóval egy darabig biztos nem megyünk ki a házból. Beraktározunk rántotthúsból és konzervbõl, és járatjuk a hõsugárzót. Még 14 hét a tavaszi idõjárásig. Számolom a napokat...
-
Most nézem az elõrejelzést... fel kell készülnöm lelkiekben a tartós -20 fokra. :hogymi:
-
-
Lehet, hogy sok helyen hideg van télen, ahol az amúgy is kalkulálható. De hogy nyáron egyre melegebb van, az biztos. Lásd ausztráliai extrém helyzet jelenleg. Ha ez így megy tovább, és így megy, lásd Trump, új brazil elnök stb., erre nehéz lesz _felkészülni_.
"Ha így folytatjuk, meg fogunk gyulladni"
"A tavalyi volt a negyedik legmelegebb év a Földön."
https://magyarnarancs.hu/tudomany/ha...ulladni-116805
-
-
Idójárásjelentés :haha:
Nem csak hogy rohadt hideg van, havat is kaptunk a már meglévõre. A teraszon van 1 méteres, lent a bejárón meg kb. 80 centis. Keményen megdolgoztam vele míg kiástam egy kis utat a postaládáig. Kizárt hogy ma idejöjjön a postás, mert olyan 30 centis hó az úton is van és a hókotrós kisteherautók nem is foglalkoznak vele, valahol máshol dolgoznak, gondolom a forgalmasabb utakon. Mondjuk csak 1 hókotrót láttam eddig, vagy 2x elment a ház elõtt. Más nem is próbálkozik ezen az úton.
Szerintem összedobok egy videót a helyzetrõl.
-
Aszongya a HVG, hogy igencsak hideg is van arrafelé.
-
-
Tegnap reggel Chicagoban voltam, -25 fok volt de a szel miatt -43-nak erzodott. En ilyen hideget meg nem ereztem. Ez most valami nagyon kegyetlen. Tulelo irtak hogy a US Post nem kezbesit, mert nem kuldik ki ilyen hidegben a postasokat. Del Ontario sem jobb. 15 percre alltunk meg tankolni es azt hittem letorik a kezem. Szabalyosan fajt a hideg a boromon.