és a pallosjogot is visszaállítjuk!
Printable View
és a pallosjogot is visszaállítjuk!
Pontosan KIK veszik el,KIKTÕL a földet?
Azért Ez némi magyarázatra szorul.
Pár évtizede megtörtént,úgy hívták "államosítás"-Így tették tönkre a családomat!
Leültették a "kulák" nagyapámat a konyha asztalhoz,a falhoz odaállították a nagymamát és anyámat a testvéreivel,Aztán az egyik "jóakaró" (a nép nevében) kalapáccsal pár centikra ütött a gyerekek lába mellé.
"-Itt írja alá,mert lehet nem jól célzok legközelebb!"
Tisztességgel neveltek hét gyermeket,volt tehén,föld,kemence,szép fehér ház,csirkék,birkák lovak,kocsi.
Mesélte az Papa(és közben könnyezett),hogy az udvaron térdepeltek mikor kampóval az orrukban húzták a jószágot a platóra.Meghagyták a kocsit,meg a két lovat,amivel "fizetésért" fuvarozhatott A TSZCS-be,szigorú munkaidõbe.
Szóval milyen békés átmenetrõl beszélünk? Ki dönti el ki-kitõl-mit vesz el?
Kitelepíteni a városokat?
Szép szóval internálni? Elhurcolni?Gyapotot szedetni és kapáltatni?..és ha valaki nem akar,mert inkább feltalálni,tanítani,gyógyítani,házakat építeni,kovácsolni,villanyt szerelni :) akar? Mögé állítunk egy "felügyelõt" bottal?
Kertész tanfolyam?
Mi a fenének?..és mi lesz az eddigi vívmányokkal?Mi lesz a korszerû gépekkel,malmokkal,élelmiszer feldolgozó üzemekkel?
Mennyire hatékony a kézi munka ennyi ember (7 milliárd) táplálására? Vagy akinek nem jut,hát így járt? Ki dönti el ki nem kap?
Helyi vám,adó?
Akkor a központi költségvetés adója,Áfája helyett helyi népnyúzás?
Húúú,de jó lesz!
Alig várom,hogy egy helyi,önjelölt,kiskirály ,akinek van egy fegyveres csoportja,törvények nélkül,a hasára(és egyéni érdekei alapján) adót,vámot szedjen tõlem!...és ha nem akarom?...én is térdepelek az udvaron,míg söprik a padlást "a szép új kor nevében"?
Igazából nem értem!
Nem értem ki és milyen jogcímet szeretné véghezvinni a dolgokat?!
Nem értem kinek mi baja van ezzel a világgal?
nem tokéletes és szörnyen sok hibája van.Mint minden kornak,az emberiség történetében!Nem is lesz tökéletes soha,mert ilyen az emberi természet!
De könyörgöm!
Mindenki azt tanul amit akar,azt dolgozik amit akar,olyan házat épít/vesz amilyet akar,olyan párt választ amilyet akar,annyi gyereke lesz amennyit akar,azt vesz meg/azt eszik amit akar,oda költözik a világban ahová akar,olyan hobbija van amit akar,úgy öltözködik ahogyan akar!
Ennyire a történelembe,soha nem éltek jobban az emberek és soha ennyire nem voltak szabadok!
+1 észrevétel!Csupán itt a kis fórum közösségben!
Mit szólna Venosz,Szöged ha Összejön az "összefogás projeckt",mit szólna mondjuk Morpheusz ha "a "nép nevében" valaki odamenne foglalni,elvenni,földet kisajátítani,állatokat elhurcolni a "közösbe"?
Ez ami itt vizionálva van,nem a szép jövõ,hanem sima fosztogatás egy "idealista jövõkép" nevében!
errol a videkre valo kitelepitesrol kambodzsa tortenete jut eszembe meg a voros khmer terror.
ott is miutan gyozott a forradalom:) a varosi polgarsagot szepen kilakoltattak a videkre. egy mezogazdasagi tarsadalmat akartak letrehozni, ami persze nem sikerult es ehezes meg hasonlo dolgok lettek az eredmenyei ennek a caodalatos tervnek.
Ha magunk indítjuk el a változást akkor lehetségesek tartom,
de ha a kényszerítõ természeti erõk, akkor erõszakos lesz.
Megnézném mit csinálnának a több 100-1000 hektáros tulajok gyomirtó és mûtrágya nélkül! :D
A többihez meg megnézheted a módszereimet: Társadalomtervezés topik
Minden lehetséges amit el lehet képzelni, még a csõlátás is!
a stílus,maga az ember.Én nem minõsítettelek Tesó!A téma jó,el lehet rajta vitázni,de ahhoz kell némi intelligencia!Idézet:
Minden lehetséges amit el lehet képzelni, még a csõlátás is!
No comment!Persze ,szokásos,ha nincs érv,jön a .....
Hát nem tudom,de nem érzem,hogy bármiben korlátozva lennék.Idézet:
Legyél õszinte magaddal, most sincs szabadság csak a korlátok nem olyan tisztán láthatók mint az ezt megelõzõ rezsimeknél.
Jó ...nem vehetem el másét,bármennyire is tetszik.
Nem bánthatok meg másokat faji,vallási,stb.
Nem botránkoztathatok meg másokat!
A munkahelyemen be kell tartanom a munkáltató szabályait!De ezt én választottam,nemkényszer,bármikor mondhatom,hogy "-kösz nem!"..ez azén döntésem!
Bármikor költözhetek tanyára,tarthatok állatokat,kapálhatok,vethetek,ihatok kút vizet...senki nem tiltja meg,senki nemkorlátoz benne!..ja,hogy nem lophatok fát a szomszéd telkérõl.
A szabadidõmben oda megyek ahová akarok,akár 5000 km-re is elmehetek,Amerikába is elmehetek,Moszkvába is elmehetek....
Ha úri kedvem úgy tartja,mehetek külföldre melózni...bár hová a világban..olyan nyelvet tanulok amilyet akarok...és olyan szakmát.
Ha kedvem tartja leteszem a jogsit,elhelyezkedek egy fuvaros cégnél és bejárom a világot...de ha úgy akarom akkor nem kell,lehetek portás is.
lehet szõke,barna,vörös,molett ,vékony...bármilyen feleségem,barátnõm..bárhol élhetünk!
Azt eszek amit akarok!Ha akarom megtermelem magamnak..de ha úgy tetszik,megyek a teszkóba vagy beülök egy étterembe...én döntöm el!
Miért is nem vagyok szabad?
Teli vannak a városok kényszer emberekkel, akik csak azért élnek ott hogy pénzt keressenek, annak ellenére hogy utálják a munkájukat, és teljesen más lenne a hivatásuk.
Nem kell hozzá erõszak, majd a természet elintézi...
De a válság elõtt megtehessük finoman (infrastruktúra kiépítése, lakosság tájékoztatása) is.