Szerencse, hogy nem lett izületi/szalag sérülésed...
Erre edzeni kell.(nekem sem menne.)
Printable View
Azért ezen jót mosolyogtam. Ebbõl látszik, hogy sokan nem túlélni, hanem mások nyakán akarnak élni - legalábbis addig amíg nem találnak munkát(persze Európában így is nagy a munkanélküliség és hogy hoznának létre újabb 1-2 millió munkahelyet?).
Hajzselé fontosabb a víznél - hogyne :haha:
Gyógyszerek - oké
telefon - oké (de valószínûleg nem tudják a magyar mentõk számát sem :rolleyes:)
pénz - oké
élelmiszer - oké
A legfontosabbról megfeledkezett az összes tojáshéjas hátsójú áll "túlélõ" - A VÍZRÕL
Hogy lehet víz vagy legalábbis 1 db vízzel megtölthetõ 1l-es kulacs/pet palack nélkül elindulni??? Nóórmáális??
Vízszûrõrõl már nem is ábrándozok, de egy faszenes szûrés elég kézenfekvõ és ingyen van a tábortûz maradékából, pet palackot meg sok helyen találnak hozzá.
mmilan21,
Azt hiszem nagyon szégyellném magam, ha valaha arra vetemednék, hogy háborús menekülteket nevessek ki...
Hogy melyik mennyire menekült, azt szerintem itt nem tudjuk eldönteni. Az biztos hogy se a vizet, se az élelmet nem becsülik. (Amit én egyszerûen nem tudok megérteni.)
Akik tényleg háború elõl menekülnek azok tudják mi az hogy nélkülözés és nem pazarolnak! Az átlag magyar ember is tudja hogy mi az hogy nélkülözés - én is.
A cikk tartalmára reagáltam és nem általánosítottam.
Szerinted mennyire elõre látó gondolkodásra utal, ha valaki olyan dolgot mint pl. hajzselét hoz magával a menekülõ zsákjában egy létfontosságú eszköz helyett?
Ha nem általánosítasz akkor természetesen rendben van. Nyilván a hajzselé a legfeleslegesebb dolog amit el tudok képzelni, de menekülõknél tipikus, hogy felesleges dolgokat is hurcolásznak. Nem a mi dolgunk eldönteni, hogy ki a menekült és ki nem. A Nemzetközi Menekültügyi Bizottság szerint a cikkben szereplõk menekültek. Ez egy jogi kategória, lehet rajta vitatkozni, de az egyszerûség kedvéért fogadjuk el a szakértõk minõsítését.
A felszerelésre visszatérve a valóság azt mutatja, hogy sok cuccal indulnak és minimalista felszereléssel érkeznek. Ez a valóság. A teljesen felszerelt BOB pedig inkább a békeidõben mondjuk egy tornádó elõl menekülõ amerikaiakra jellemzõ.
Egyébként érdekelne a reakció, ha egy katonai hátizsákos, baltás-késes, katonai fejadaggal, EÜ csomaggal, gyalásóval, sátorlappal, tûzgyújtóval felszerelt szír férfi feltûnne a határon és elmesélné, hogy helló én csak prepper vagyok, félre ne értsétek barátaim....