Így készülj fel a menekültek fogadására. 18+
https://www.youtube.com/watch?v=5ALJPyO2vZQ
Printable View
Így készülj fel a menekültek fogadására. 18+
https://www.youtube.com/watch?v=5ALJPyO2vZQ
Uraim kezdjük el nevén nevezni a dolgot. BETOLAKODÓK ! és nem menekültek !
Javaslom a Illegális bevándorlás/bevándorlás/menekültek topik átnevezését, a kiélezõdõ helyzet miatt. :rolleyes:
A Facebookon már attól is kiakadnak, hogy alaki illegális bevándorlóknak, vagy illegális határátlépõknek hívja õket. Néhány napja vitatkoztam errõl valakivel. Azt mondta hogy õket kizárólag menekülteknek, vagy menedékkérõknek kell hívni, minden más jelzõ csak "gyûlöletkeltés". :hogymi: Mikor mondtam neki hogy ez nem igaz, akkor meg kiakadt rajta.
Én legfeljebb azon akadok ki, ha nem elég hideg a sör. De azon is csak egy icipicit. A játszótér többi h.lyesége nem nagyon érdekel...
Beszéltem egy szír menekülttel, kiváncsi lennék hogyan vélekednétek ha a lakásotokat szarrá lõnék, a családtagjaitokat elhurcolnák, és rátok is vadásznának...
Nem arról van szó hogy nem sajnálom õket. Arról van szó, hogy ha háború van, akkor békés helyre menni, de Magyarország nem az egyetlen hely. Elõtte még van nagyjából 7-8 másik ország ahol béke van. A másik gond, hogy ha menedéket kér valaki, akkor kérjen, ne legyen besurranó. Ha jön valaki és bekopog az ajtón, hogy szüksége lenne egy pohár vízre, mert mondjuk hõség van, akkor adnék neki. De ha valaki bemászna az ablakon hogy vizet vigyen el kérés nélkül, annak nem örülnék! A harmadik gond, hogy a szíreket megértem. De ahol nincs háború? Koszovó? Velük kezdõdött az egész. A dolog csak tovább ment és mostanra érkezett el az idõ hogy vándorolni kezdett mindenki. A szíreket mondhatjuk példának, de az afgánoknál 2001 óta háború van. 14 év után jöttek rá, hogy menekülni kéne? Most hogy már a lényegnek vége lett? Irakiakat szintén megértem, mert lehet hogy ott háború volt, de a helyzet most kezd egyre rosszabb és veszélyesebb lenni. Afrikában úgy béke sose volt, akkor hogy lehet hogy hirtelen most kezdtek népvándorlás szervezni? Egyáltalán honnan tudják hogy átengedik õket az országok? Azt a hírt olvastad hogy a szerb rendõrség furgonnal szállítja õket a határra hogy menjenek tovább?
Nincs másik ország ahol békesség van? Úgy tudom hogy Izraelben nincs háború és elég nyugodt ott most a helyzet. T-isták nem támadják, palesztinokkal most nincs balhézás. Nagyjából akkora ország mint Magyarország, õk is befogadhatnák õket. Vagy például Szaúd Arábia. Ott is nyugalom van. Törökország esetleg?
Csak azt mondom, hogy nem egyszerûsíteném le a dolgot. Elég bonyolult és sok rétegû helyzetrõl van szó. :(
A menekültek 90 százalékának nem mi vagyunk a célország, ha nem vadásznának rájuk a határon már nem itt lennének.
Nem én egyszerûsítem le a dolgot...
Teljesen mindegy mi a célország, mert ha átengedik õket, akkor is baj van. Nem nézted a videót az elfoglalt tanyáról? Vagy a szétdobált szeméthalmokról? Vagy arról hogy hánynak milyen betegségei vannak? Ráadásul Magyarországnak mint EU tagnak is kötelessége a feltartóztatás. Arról hallottál hogy a nyugati országok küldenék vissza õket Magyarországra? A 10%-ra mi a bizonyíték? Illetve az a 10% az elég sok, ha naponta már 1000-nél is többen vándorolnak keresztül. És azok csak azok akiket el is kapnak. Ki tudja hányan vannak összesen. Néhány éve még egész évben kaptak el 2000 fõt. Most van olyan hogy egyetlen nap alatt megközelítõleg annyit szednek össze a hatóságok. Szerintem ezt komolyan kellene venni, mert ebbõl semmi jó nem lesz.
Aki olyan helyzetben van, az hivatalos úton kérjen engedélyt és járjon végig minden szükséges utat, mint mindenki más.
Oké, és mit kellene csinálni? Belelõni mindet egy gödörbe?
Gratulálok...
Ezt a hozzászólást ugye nem nekem szántad? Én odaírtam hogy amelyik rossz helyzetben van, az kérjen segítséget hivatalos úton. Amelyik háborús országból megy, azt úgyis befogadja az EU. Akkor minek a kertek alatt sunnyogni?
Gondolj arra, hogy az US például nem enged be csak úgy magyarokat. Papírok nélkül meg fõleg nem. Én nagyon rossz helyzetben voltam, de mindent végigjártam, mindent kifizettem, étel helyett is az illetményeket fizettem a nagykövetségen, végigjártam az összes orvosi vizsgálatot, kiperkáltam a súlyos pénzeket az oltásokért és vártam heteket, hónapokat, majdnem 2 évet. Leírhatnám hogy miféle kemény helyzet volt, meg miken kellett végigmenni, de túl személyes.
Szerintem a mexikói ügy is egy jó nagy pofán köpése a legális bevándorlóknak. Az egyik fizessen, szenvedjen, a másik meg átugorja a déli határon a kerítést, aztán néhány év múlva meg amnesztiát kap. Ez a nagy egyenlõség ember és ember között. :(