-
Nekem nem tudom mi változott még a robogómban, de egyidõben az E10 elterjedésével, mintha elkezdett volna jobban menni a 95-ös benzinnel... Ami azért vicces, mert a 100-as maxmotionnal megy a legjobban.
Nálam nem volt téliszünet, abban van változás, hogy télen szivatóval indul egy rúgásra, mostmár viszont inkább egy kis gázt kell neki húzni... mire átálltam volt, hogy többet kellett rúgnom egy-egy indításhoz :D
Az a baj, hogy fogalmam nincs mikor cseréltem szíjat, kicsit abban vagyok, hogy akármikor megadhatja magát... meg karburálni kéne... de nem látom mikor foglalkoznék ilyenekkel, most kevesebbet megyek
-
Ma mentem vele elég sokat. Kellett friss benzin a gépekbe, 2T olaj a kétütemûekhez, virágföld átültetni a muskátlikat.
Meg egy kisebb bevásárlás is belefért. A kocsit csak annyira indítottam be, hogy kiférjek a mocival. :)
Hasznos dolog tud lenni egy robogó.
Teszteltem a faluban a sebesség ellenõrzõ radaroknál, sík úton 60-at bír a 120 kilóm alatt.
-
Azok a radarok szerintem össze vissza mérnek, a gps a közös nevezõ a kisrobogósoknál.
Navi, vagy telefon, vagy sportóra egyenes sík úton, szerintem kb 1 percig tartott sebesség mellett ugyanazt fogja mérni mind. Persze saját célra jók ezek a radarok, ha feltételezi az ember, hogy önmagához konzisztens, de akkor a saját kilóméterórája is, ami ugye sokat szokott csalni.
De szerintem alapvetõen a pontos sebesség az mindegy, önmagával kell összehasonlítani a gépet, ha nem farokösszemérést csinál az ember...
-
A robogónk kicsit kerregett meg rázogatott menet közben, úgyhogy megnéztem az olajszintet. Egy picit rá kellett tölteni, mert nem volt benne elég. Kíváncsi leszek hogy lesz-e érezhetõ változás.
Legutóbb egy kicsit megfuttattam, 25 mérföld amivel menni lehet, de 30 mph van neki megadva. Viszont kb. 40-et mentem vele a tesztelésnél amikor jól meghúztam neki. Az közel 65 km/h. :) Ráadásul legutóbb melegebb is volt egy kicsit, 13 fok, úgyhogy egész jól indult, nem kellett 5-10 percen át tökölni a berúgókarral.
-
Hajtómûolaj? Vagy a 2T olaj tartálya?
Vagy a tiéd 4 ütemû lenne?
13 celziuszfok az kedvezõ a kis léghûtéses kétütemûeknek ha meg vannak hajtva, ott már nem hûlnek túl, de több zoxigént kapnak mint melegben... mondjuk ha nekem 10 percet kell szarakodnom egy indítással akkor a sírógörcs kerülget (korábbi traumák), pedig elég türelmes vagyok... mondjuk megfizettem az árát, hogy gyorsabban tudjak indítani :D
-
Most nem megy a km órám. Dombon lefelé megküldtem, 90-nél elpattant. :D
Ezért a radaros ellenõrzés. Még játszani fogok a variátor görgõkkel, nem vagyok túlzottan elégedett, volt, hogy ment ez jobban is.
-
Vettem karburátort és 2 gyertyát a crossmotoromhoz. Ha a mopedet sikerült megjavítani, akkor remélhetõleg ennél is menni fog... Meglátjuk. Végül is filléres dolog, az idõ meg kezd melegedni, úgyhogy legalább majd kint töltök vele egy kis idõt a jó levegõn. :)
-
Nekem gond volt a variátor hézagolással. Már másodszor ledarálta a csillagot, úgyhogy holnap irány a motoros bolt.
Kell egy hézagoló szett 16-os tengelyhez, csillag és záróanya. Egyelõre megmókoltam. :)
Amúgy végig próbálgattam a görgõket, még mindig a 6 grammos a nyerõ.
-
Tegnap rendbe raktam a variátort. Hosszabb ideig tartott a sok álarcos pánikoló között bejutnom a motoros boltba, mint összerakni a mocit.
Végül csak egyetlen hézagoló alátét kellett hozzá, persze vettem egy tizes szettet. Nem baj, ha van otthon belõle, 195/db.
Csillag 240, záróanya 150. Sokat nem költöttem rá. :D
Tegnap megjárattam az udvaron, de elmosott a délutáni esõ, úgyhogy ma lesz a hosszabb tesztelés.
-
Én hiába rendeltem meg mindent még vasárnap. Még fel se adták egyiket sem. Elvileg a vírus miatt lassabb a megrendelt cuccok postázása az Amazonnál, úgyhogy el fog tartani egy darabig mire kiszállítják... addig azt hiszem hogy leeresztem majd belõle a régi benzint. A karburátort addig nem szedem ki belõle amíg nem jön meg a másik, csak hogy lássam hogy pontosan mi-hová való. A robogó karburátorcseréjét is úgy csináltam. :)