-
„A Lloviu vírus felfedezése rávilágít arra, hogy mennyi mindent kell még megtanulnunk a felbukkanó infekciózus betegségek világával kapcsolatosan, valamint a globális együttmûködés fontosságára is.” – mondta az egyik tudós, Dr. Ian Lipkin, a Columbia Egyetem Fertõzés és Immunitás Központjának az igazgatója.
http://www.diagnozis.hu/felfedeztek_..._szeru_virust/
-
-
Coli fertõzés veszélye miatt forralni kell az ivóvizet öt mátrai településen
"Coli fertõzés veszélye miatt fel kell forralni a vezetékes ivóvizet használat elõtt a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szervének keddi elõírása szerint öt mátrai településen: Parádon, Bodonyban, Mátraballán, Parádsasváron és Mátraszentlászlón - közölte a szolgáltató Északmagyarországi Regionális Vízmûvek Zrt. szerdán." (MTI)
-
Az az SHTF szituácio amitöl a legjobban tartottam. 21 Nap alatt amig lappang ez a virus anyi embert továbbfertözhet hogy hihetetlen.
Lesznek ebböl komoly bajok. Lehet már itt van közöttünk.
A legrosszab az lessz ha felbukkan valahol USAban vagy itt europában vagy ami mégrosszab ázsiában. Ha már egy beteg is van az azt jelenti hogy 21 napja ott van és már lehet hogy a fél kontinens fertözött...
És a legrosszabb hogy nem lehet ellene felkészülni! Mit lehet tenni? Honapokra évekre elvonulni a társadalomtol? Az nem élet. Ittmaradni és azon gondolkozni hogy a 21 napba vagyok e? És ha szerencsém van 1 a 10hez hogy tulélem....
Mondjuk van bennem egy kis gyanu hogy ez nem a véletlen müve. A wikipédián valami megragadta a szemem: Potenciális biologiai fegyver
-
Az ebolánál azt írja, hogy vérrel és nyállal terjed. Mindkettõt lehet kerülni.
"A vírus a beteg testnedveivel (vérrel, nyállal) fertõz, és fõként a kórházi ápolásban és a temetkezésben résztvevõ embereket tizedeli meg."
-
Szimpla tüsszentés orfojás stb?!
-
Nem tudom, de szerintem ilyen esetben az egészségügyi maszk hasznos lehet.
-
Valószínûleg ennek a vírusnak nem nagy a fertõzõ képessége, mert viszonylag alacsony a fertõzöttek száma.
-
az se véletlenül fertõzödõtt meg.
-
A libériai kormány elrendelte a nyugat-afrikai ország legtöbb határátkelõjének lezárását, és szigorú intézkedéseket vezetett be, hogy feltartóztassa az ebolajárvány terjedését. A vírus legkevesebb 660 emberrel végzett a térségben március óta.
http://index.hu/kulfold/2014/07/28/e...ja_a_hatarait/