Én nem vagyok okostelefon párti. Túl sérülékeny és az "okossága" miatt instabil. Lehet itt mondani, hogy nagyban megkönnyíti az életet, de ez is egy olyan dolog amit a gyártók tömnek az emberek agyába. Addig jó, hogy zenét és rádiót is lehet hallgatni rajta, de azt lehet a buta telefonon is. "Hát de az okos telefonnal tudok internetezni is." Az addig szép és jó, de ha belegondol az ember, a munkahelyen ha csak nem az internettel kapcsolatos a munkája ( ez esetben számítógépnél ül amin van internet ), értelmét veszti sõt a munkahelyét is veszélyezteti. "Kirúgtak mert neteztem munkaidõbe." Otthon? Ott is van gép. Túrázáson? Ugyan már...
Ha véletlenül vagy szándékosan betöröm a kijelzõjét, az a különbség is megmutatkozik, hogy az okos telónak annyi, a buta telefonnal viszont még mindig lehet hívást fogadni és indítani.
Az emberi lustaság ad létjogosultságot az okostelefonoknak. A mobiltelefonok azért lettek kitalálva, hogy telefonálni lehessen rajta. Lehet itt mondani, hogy hú így alkalmazás úgy alkalmazás, így funkció úgy funkció, de ha szül az asszony vagy kórházba került a gyerek mi a fontosabb? Az hogy a telefon naphosszat képes számolni a pí utolsú számjegyét vagy az, hogy ha baj van akkor biztos lehetsz benne, hogy a telefon nem hagy cserben?