Valahol te látod jól a fonákját a dolognak Traveller. Én nem pártolom a drogokat. A fûvel kapcsolatban viszont engedékenyebb lettem az utóbbi években, mert rájöttem az átverésre. Errõl szól a film is. A nikotint a wiki szócikkeje még a heroinnál és a kokainnál is súlyosabb függõséget kialakító alkaloidaként írja le. Az alkohol is családokat dönt romba, nyomorít meg életeket. A kávé mértéktelen fogyasztása (10-12 csésze egy nap) szintén súlyos betegségek elõidézõje. Töri tanárom is így lett rosszul és került kórházba! A szénhidrátokról is végre sikerült bebizonyítani, hogy felborult étrendünkben, mértéktelenül fogyasztva milyen súlyos egészségkárosodáshoz vezet. De, elemezhetnénk a gyógyszereket is, amik a fû természetes hatását hivatottak legálisan megoldani. Mégis ezekrõl a termékekrõl nem ordítja senki, hogy: csukjuk le a rohadt kávéivókat, kössük fel õket! Miért? Miért csak a fû lett ilyen ellenszenvesnek kikiáltva, amikor a cigaretáról és az alkoholról sokkal durvább kutatási eredmények vannak? Én csak TÁRGYILAGOS szemléletmódot kérek mindenkitõl! És ha már tárgyilagosság. Amikor összehasonlító vizsgálatot tartunk, akkor egyenlõ dózisokról beszéljünk! Én Wannabe szavaiból úgy érzem, hogy õ a tartós fûfogyasztókról beszél. Olyanokról, akik naponta több szálat is elpöffentenek. Igazam van? Akkor vetítsük ezt az adagot a többi elfogadott drogra:
Napi 10 csésze kávé: koffeinsokk, szívritmuszavarok, magas vérnyomás, keringési zavarok, stb.
Napi 10 feles: alkesz vagy! Nem vitás. Májkárosodás, hasnyálmirigy-gyulladás, keringési problémák, agresszió, családi tragédiák, stb.
Napi 10 szál cigi: szájrák, gégerák, tüdõrák, büdös lehelet, besárgult köröm és bõr, leszokási szakaszban agresszivitás, szorongás (egyértelmû drogmegvonási tünetek)
Napi 10 szem Paracetamol, Rivotril, Xanax, Zantac, stb.: a függõség kialakulása csak egy dolog, ekkora mennyiségben öngyilkosságra is bõven elegendõek!
Szénhidrátnál nem egyértelmû az egység, amivel hasonlítani kéne, de: diabétesz, rejtett inzulinérzékenység, érelváltozások, peripheriás neuropathia, ezekbõl diabéteszes láb, veseproblémák, immunrendszeri problémák, elhízás, ez további milliomegy betegséget hoz magával, hagy ne soroljam, akár még szívelégtelenség is lehet a vége.
Akkor ha ezek alapján igazságosak akrunk lenni, akkor tiltsuk be a kávét, tiltsuk be az alkohol minden formáját, tiltsuk be a cigarettát, tiltsuk be a szénhidrátot és tiltsuk be a gyógyszerek javarészét!
Holnaptól nincs croissant meg kenyér a boltok polcain! Aki meg meri árulni az egy elvetemült, rohadt dealer és azt is akasszuk fel, mert meg akar mérgezni!
Ugye érzitek az iróniát?!
Az pedig, hogy valaki nem képes megállni napi 2-3 kávénál, 1-2 étvágygerjesztõ felesnél egy zsírosabb magyar étel elfogyasztása elõtt, vagy vesebetegség esetén 1-2 üveg sörnél, vagy tömi magába a szénhidrát minden formáját vagy ha már annyira kell neki antidepresszáns és túl megy 1-2 füves cigin, az NEM a szer hibája. Ezt kár is így beállítani. Az emberi gyengeség.
A füvet és a szintetikus szarokat pedig válasszuk szét, amikor errõl a témáról beszélünk, mert míg az elsõ megterem vadon is és része volt az emberi kultúrának kultúrált keretek között, addig az utóbbiak tudatosan arra lettek létrehozva, hogy óriási profit érdekében tönkretegyenek emberi életeket! Jó példa erre az LSD, ami harcidrognak lett kifejlesztve. Vagyis arra, hogy a bedrogozott katona hatékonyabban (fáradtság és fájdalom nélkül) tudjon tönkretenni más emberi erõforrásokat és épített környezetet. Ez gusztustalan!!!