Várom:)
Várom:)
Egy javaslat használatra:
Vizes nedves falevélre kapard a magnéziumot. Jó még rohadó õszi lomb is jó nem számít mennyire nedves, ha kell nyállal nedvesítsd meg. Letapad a fogács, nem fújja szét a szél. Használhatóságot nem befolyásolja sõt elvileg ezen hõfokon már bomlik a víz.
Magneziummal legnagyobb gond hogy tarts egy helyen kupacot. Gyújtós viszont csontszáraz legyen.
Érdemes, venni hozzá LMF szikravetõt a magnéziumtömbnél a leggyengébb pont a FC rúd, az hamar elkopik,ezért a gyárit hagyd meg végszükségre.
Szombaton voltam a lomos piacon. Egy fickó hegynyi mobiltelefon akkumulátort árult. Láthatóan használt, üzemképtelen cuccot. Megkérdeztem, hogy ez mire jó. Mondta, túlélõsök veszik tûzgyújtónak. Tudtok valamit a módszerrõl?
Mûködõ akkumlátorral lehet tüzet gyújtani, de kétlem hogy olyannal lehetne ami már nem mûködik.
Én is futottam magam körül egy kört.
Állítólag! Az aksi tetejét meg kell rakni gyúlékony anyaggal (szétbontott tampon) és belehasítani a Li tartalmú akkumulátorba. Állítólag mínusz ezerben is mûködik. Mivel a Lítiumot nem tartom az egészségemet javító anyagnak, ezért még nem próbáltam ki. Majd, ha van elég info.
Bizony, nem túl környzetbarát, és nem is veszélytelen. BuciMaci ezt is megmutatja... :huuu: ne próbáld ki otthon...
http://www.youtube.com/watch?v=7gZ8FHEUCl8
Semmiképpen se vigyél plusz elemeket tûzgyújtáshoz. Ez egy vészhelyzeti megoldás. Amolyan "jó tudni" tipusú.
Amúgy ha most az össz-túrázói társadalmat nézed, akkor a 75%-uknál garantáltan nincs semmilyen tûzgyújtó eszköz, nemhogy magnéziumtömb. Várostól városig gyalogolnak, közben max esznek egy szendvicset, még kés sincs sokuknál.
Fõleg igaz ez a terepfutóknál, akik egy szál cicagatyában rohangálnak az erdõben. Viszont az mp3 szól a fülében, vagy ketyeg a gps a csuklóján. Ilyen embereknek lehet életmentõ ez a trükk egy téli elázás/bokaficam/patakbaesés/ mittudomén után.
A barátaimnak szoktam segíteni pontõrködni teljesítménytúrán, ott láttam ilyesmiket... szerintem sem normális dolog...
Néhány éve a "Zemplén 50"-en én is állomást vittem, persze a semmi közepén a hegyen. Meg is jött egy helyi kíváncsiskodó, olyan erdei ember beszélgetni. Cigarettát sodort, majd elõvett a zsebébõl egy gyújtólencsét, és azzal rágyújtott. Eredeti.