Jólvan tavasszal valami vadat bográcsba helyezünk , aztán hátha ellesel pár fortélyt :) Túlélõnek meg légipostán küldünk kóstolót :)
Printable View
Hát nem is tudom, szerintem az ottani vámosok tuti lenyúlnák... Van egyáltalán szabály arra, hogy mi kell a döglött állat bejuttatásához? ÁNTSZ ottani megfelelõje, vagy ilyesmi? :D
Veteran: jók a képek és a receptek, látszik hogy otthonosan mozogsz a témában!
Egyszer mentünk ki Amerikába és a lökött haveromat lekapcsolták az atlantai repülõtéren. Másfél órán át pihentették egyedül egy szobában aztán se szó se beszéd elengedték.
Amikor jöttünk ki a reptérrõl akkor nagyon szitkozódott mert észre vette, hogy elvették a fele májkrém konzerveit, a fele szalámiát, a fele kolbászát, az egész szalonnáját, és a sportszelet készletének a felét.
Kérdeztem mi a lófüttynek csomagolta ezeket egyáltalán be? Hát mert ezeknél az amerikaiaknál csak koleszterinmentes szarokat lehet enni!
Mindenesetre valaki a vámosok közül megörült a kis hazainak!
Köszi, kipróbálom majd. Eredeti kérdésem akkor valahogy úgy fogalmazom újra, hogy vajon a vastag és nehéz öntöttvas edény elõnyei (kevésbé ég le) ellensúlyozzák e a hátrányait (nehéz, rozsdásodik, nehezebb karbantartani)? Bár ha jól értem, szerintetek nem a válasz.
Egyéb kérdések: Ahogy net szerte nézem, jól látom-e, hogy bográcsnál fedõt azt nem igazán szoktak használni? Ennek mi az oka? Ugye a fedõvel egyértelmûen jobban meg tud fõni az étel, ezért csodálkozom, hogy sehol nem látni.
Fedõt akkor szoktam használni ha csak magunknak fõzök és gyorsan szeretném elkészíteni a kaját , fedõ alatt kb. fele annyi a fõzési idõ , viszont amikor jó idõ van, társaság akkor nem cél ,hogy 1 óra alatt elkészüljön az étel . a másik ,a látvány a vendégeknek általában tetszik,hogy közbe közbe belenézzenek a kondérba :)
Ma kacsaztam. Maj kisutve reggelinek, nyakabol leves, maga a kacsa a sutobe. Sajna a kepen mar hianyzik a melle, meg a ropogos bore. Mire eszbekaptam, hogy fotozni kene, mar tul keso volt. Ize fenomenalis. Nem mindig sikerul igy. Masik kepen pottom tolja befele. Ha nem lenne jo, hozza sem nyulna.Csatolmány 1527Csatolmány 1528
Õzhús pácolásához van valakinek valami bevált receptje (olajos pác)?
nem hasznos de erdekes:
https://www.youtube.com/watch?v=utMMdLT6cdg
Nem tudom ti ,hogy vagytok vele de nekem már nagyon hiányzik a nyár és a jó idõ :) addig is a nyári képekkel vigasztalódjunk .... Halászlé utána palacsinta nyam nyam....:)
Csatolmány 1603
Csatolmány 1604
Csatolmány 1605
Csatolmány 1606