...Sporik ...ez komoly?..tényleg esztek csigát? :confused:
Printable View
...Sporik ...ez komoly?..tényleg esztek csigát? :confused:
A francia ismerõsöknél ettem elõször csigát, azóta idehaza is sütöttem már párszor.
Finom :)
http://nol.hu/data/cikk/1/22/43/81/c...381/714191.jpg
...hát nem!..na azt már nem!....de viszont..csináltam olyat..összeszedtem a földrõl pár elhagyott kukoricát ,aratás után..összetörtem,kiszelektáltam,ami nem jó és ledaráltam,..egy tojást raktam hozzá és sót,borsot és kis vizet,hogy formázható tészta legyen..darab szalonnát belecsavartam,és sütõbe megsütöttem..kicsit kemény,de jó...gasztronómiai értéke nulla,de szerintem jócskán van benne kalória...
A másik érdekesség..zsenge kukoricát,a parázsba....kicsit szétkotorjátok a parazsat,teszel füvet szépen elrendezve,a csuhéjába maradt kukoricát ráteszitek és füvet a tetejére,parázs vissza,..10-15 perc...finom...
Loptam: Préri lepény:
a lisztet egy serpenyõben összekeverjük sóval, sütõporral, kevés olajjal vagy zsírral. Ínyencek fûszerezhetik borssal, vegetával, egyébbel. Nagyon kevés vízzel "gyurmává" gyúrjuk. 6-8 centis gombócokat csinálunk belõle. Aztán kilapítjuk, deszkán, sodrófával, vagy serpenyõben csajkával, vagy gyalogsági ásóval, mindegy. :P Kb. fél centi vastag, 10-15 centi átmérõjû "palacsintáink" keletkeznek. Serpenyõben, vagy lapos kövön, akár alufóliában-hamuban sütjük, amíg fel nem kezd hólyagosodni, akkor megfordítjuk, és még egyszer annyi ideig sütjük. A hozzávalók egyike sem romlandó, és max. 20 perc elkészíteni. Aki meg bír enni belõle fél kilónál többet, azt elõléptetem. :P
Én ilyet Egyiptomban ettem. Beduin mami sütötte. Mocskos kézzel, olajos hordó fedelén teveszarral fûtve.
Egyébként nagyon finom volt...