Kihívás teljesítve. Összeraktam öcsémnek egy gépet a semmibõl. Pontosabban a másoknak már nem kell nem mûködõ alkatrészekbõl. Fk yeah :D
Printable View
Kihívás teljesítve. Összeraktam öcsémnek egy gépet a semmibõl. Pontosabban a másoknak már nem kell nem mûködõ alkatrészekbõl. Fk yeah :D
Segítség!
Ma cseréltem a telefonomban a micro sd kártyát(32gb-os). Mikor formázni akartam azt vettem észre hogy FAT32 és lemezfoglalási egység mérete 32kilobájt. A régi kártyám(8gb-os) FAT32 DE lemezfoglalási egység mérete 16kilobájt. Ennek van valami jelentõsége??? Hogy forrmázzam?
Köszönöm!
Szia!
Számodra lényegi különbség nincs. A különbség a blokkméret. A formázáskor ekkora "boxokra" darabolja a partíciót és ez alapján készíti el a katalógust róla. Amikor egy állományt másolsz rá, akkor ezeket a blokkokat tölti fel vele és vezeti be a katalógusba, hogy melyik állomány melyik blokkokat foglalja. Az állományok természetesen nem 16 illetve 32 kiBi-vel osztható méretûek. Így általában az utolsó blokk csak részben lesz feltöltve. A megmaradó üres hely "elveszik", más állomány részét már nem írja bele a rendszer, mert a katalógus nem tudja feldolgozni. Minél nagyobb a blokkméret annál több lesz az elveszett hely. A kicsi blokkméret sem jó, mert nagyon hosszúra nyújtja a katalógust aminek lassú és nehézkes lesz a használata.
Én a helyedben hagynám az alapértelmezett méretet.
De amennyiben mégiscsak saját magad akarod eldönteni a méretét akkor parancssorból is tudsz formázni (WIN 8.1 esetén, de szerintem Win7 is parancssorában is használható és remélem nem gépelte el, majd kijavít valaki):
FORMAT (kártya meghajtójának betûjele): /FS:FAT32 /A:(512/1024/2048/4096/8192/16K/32K/64K/128K/256K) /Q
Az A: értéke a blokk mérete Byte-ban, a neked tetszõt válaszd ki.
Köszönöm! Akkor nem piszkálom!
Újra lesz start menü a Windows-ban.
http://index.hu/tech/2014/08/22/szep...n_a_windows_9/
:cool:
"A számítógép füsttel mûködik. Ha kijön belõle a füst, utána már nem mûködik."
A miénkbõl kijött.
Azt mondta barátnõm, hogy ült a gép mellett, nagyon meleg volt, aztán egy olyan hang jött ki a gépbõl mint egy pisztolylövés, meg tûzijáték ropogás, aztán füstszag volt.
Melyik az amelyik pukkan? Én a központi egységre (tápra) gondolok. Azt tudom hogy ha áramszünet miatt van probléma, akkor csak kattan egyet, aztán nem kapcsolódik be. Viszont túlmelegedés miatti géphalálom még nem volt. (Egy leolvasztott chip-et kivéve.) Tápegység probléma? A processzor vagy a videokártya gondolom hogy csak leolvadt volna, mert nincs ami pukkanjon bennük. Ti mit gondoltok? Szerencsére van itt egy régi laptop, úgyhogy most azt használja. Mielõtt bármit megvizsgálnék, megkérdem hogy szerintetek is az lehet-e a gond.
Az biztos hogy elég meleg volt az elmúlt pár napban és a gépe is elég hangosan hûtött.
http://www.onlineforextrading.com/bl...erexplodes.jpg
Elméletileg a processzorban van olyan rész, ami kipukkanhat a hõtõl.
Ha meg hangos a hûtõje, az annak a jele, hogy tele van kosszal.
Én háromhavonta elviszem a gépet szervízbe, ahol 2-3ezer forintért kitisztítják, teljesen szétszedve. Rengeteget számít, fõleg laptopnál (asztali gépbe belenyomom én is a porszívót, de az ugye más téma :D ). Amikor pedig az íróasztalon használom, akkor ráteszem egy kínai gagyi 1500 forintos hárompropelleres laptophûtõre.
Akkor processzor is lehet. Vagy 3 éves gép, úgyhogy egy új proci talán olcsóbb is lenne mint egy új tápegység. Gondolom hogy megtalálom majd a problémát, már csak szagról is. Ha meg a processzor halt meg, akkor valószínûleg az olvadást is lehet majd látni rajta.
Nálunk 80 dollár az alap, hogy egyáltalán belenézzenek a gépbe. Úgyhogy inkább én javítom meg. Ha nem vagyok biztos abban hogy a processzor vagy a tápegység ment tönkre, veszek mindkettõt. Még mindig olcsóbb mint elvinni szerelõhöz.
A mai cuccokban nagyon gyakran az elektrolit kondenzátorok adják fel. Jobb esetben csak tönkremennek (általában a tetejük fel is púposodik, így felismerhetõ) de néha el is durrannak. Nézd meg az alaplapon és a tápban. Szerintem alaplapon érdemes cserélni, tápnál inkább az egész tápot.
Azért is a táp a gyanús, mert nálunk 1 - másfél évente tönkremegy egy. Az áramhálózat nem a legmegbízhatóbb.