Eredeti hozzászóló
Lekvár
Doom Barátom!
Ezt a hozzászólást Neked szánom, azért nem privátba küldöm, hátha más is okul belõle.
Elõször is az eredeti hozzászólásom leglényegesebb infója ez volt: Az életmód is prepperkedés, mert felkészít, akár tetszik akár nem. Még alá is húztam...
Amikbe belekötöttél, azok mind-mind csak magyarázatok. Nem tartalmaznak érdemi információt.
Most olvastam a második hozzámszólásod, és az elején azt mondom... igen, így kell kijönni egy vitából emelt fejjel, ez igen.
A második részben, megint értelmetlen fikázásnak érzed amiket elmondtam. No de melyik részébe tudsz érdemben belekötni? Egyikbe sem... mert a magam bõrén tapasztaltam az igazát.
Engem ez nem bosszant, hanem elszomorít... valószínûleg rosszul magyaráztam, nem a személyiségedre szabva.
Amikor ma pakoltam a régi kacatokat, akkor ugrott be... lehet attól félsz, hogy minden "paraszt" vagy kecsketenyésztõ prepperként fogja magát aposztrofálni. :)
Ezt ne gondold, mert ismerem az átlag falusi embert. otthon ül a tv elõtt és nézi az agymosást, vagy a számítógépen tolja a fészbukot. Állata nincs, csak gond lenne vele, nem kapál...van a kamrában gyomirtó, tojást is a multitól vesz, kajáról nem beszélve. Annyiban különbözik a várositól, hogy falun lakik. Köze nincs a túléléshez, el se tudod neki magyarázni. (tudom mert sokat próbáltam).
Szóval, EMBER vedd már észre hogy nem fikázlak, hanem úton levõnek tartalak, akinek esetleg jól jön néhány tanács (persze nem erõltetem). Az út hosszú, és sietni kell, ha napnyugta elõtt biztos helyre akarsz érni! Hogy napnyugta biztos lesz, arra mérget vehetsz.
Mindezt a legjobb szándékkal írom.
Egy kérdésem maradt a végére:Te említetted a disznóvágást... Vágtál már disznót? Mert ha nem, akkor nem a döntésedtõl függ a dolog. Emlékszem az elsõ kecskére amit levágtam, kurvára nem egyszerû! Sem lelkileg, sem fizikailag, sem a tudásod alapján.
Ettõl a ponttól, a hozzászólásaim "Kivéve a gyevi bírót!" alapján mindenkinek szánom, kivéve Doom-ot (nem szeretném megsérteni :). Persze Te is elolvashatod! :haha: