Pontosabban mert beszedted az antibiotikumot a tüdõgyuszira.
Printable View
Pontosabban mert beszedted az antibiotikumot a tüdõgyuszira.
Rendkívül érdekes kérdés!
Mindenfajta antibiotikus kezelés szükségességének, egy figyelmeztetésnek kellene lennie az egyén számára...hogy valamit nem jól csinál, valamiért a szervezete gyenge, valamiért nem látja el a feladatát.
Ennek lehetnek mentális és fizikális okai is természetesen. (C vitamin, magnézium, nyomelemek, igazi étel, kiegyensúlyozott lélek, jó házasság ...)
Vallom, hogy a legtöbb betegség (lehet hogy mind!), a megbetegedett lélek kivetülése a fizikumra.
Egy jól mûködõ szervezet, valóságos kémiai laboratórium, ami vagy elõállít mindent, vagy érezteti a "tulajdonosával" hogy valami hiányzik.
(Pl: Amikor nem érezzük elég sósnak az ételt, akkor a sót hiányolja...)
Ezzel kezdtem az egész topikot:
"kifejezetten a katasztrófára való felkészülés keretei között szeretnék maradni" majd így folytattam "Még véletlenül sem akarom az antibiotikumok mindennapi használatát belekeverni a dologba, csakis túlélési helyzetekrõl szeretnék beszélni!" Azért hangsúlyoztam így ki, mert tudtam elõre, hogy lesz olyan aki elkezdi szarozni az antibiotikumokat és jön majd a gyúgyfüvekkel meg a homeopátiával, meg ki tudja még mi mindennel. DE ERRE NEM VAGYOK KÍVÁNCSI! Ha nem tudsz érdemben hozzászólni a témához, akkor ne terjeszd itt kérlek az "igét" az modern orvoslás ellen. Köszi!
Csak, hogy tisztázzuk mire is gondoltam amikor a topikot indítottam. Én nem szeretnék vitatkozni senkivel arról, hogy milyen szerepet tölt be az antibiotikum manapság. Én magam sem szedek feleslegesen ab-ot csak ha nagyon muszáj. Kifejezetten ellene vagyok annak, hogy a háziorvosok egy része egybõl ab-ot ír fel ha a gyerek elköhögi magát. (más oldalról meg tudom, hogy ha nem ír fel akkor mennyien fel vannak háborodva, és fenyegetõznek meg kiabálnak a dokikkal, hogy hogy képzeli ezt, azt akarja, hogy a gyerek még rosszabbul legyen...) Ugyanakkor, nézzük reálisan a dolgot. Ma, a tudomány jelenlegi állása szerint, ha valaki megbetegszik, akkor vagy elmegy az orvoshoz, elhiszi neki a diagnózist és beszedi a felírt orvosságot. Vagy elkezd gyógyfüveket meg homeopátiás cukorgolyókat szedni, vagy energia átadással vagy bármi mással elkezdi magát kúrálni. Ezektõl vagy meggyógyul, vagy rohadtul nem, és még rosszabbul lesz. Legvégsõ esetben ha már haldoklik, akkor beviszik a kórházba, ott telenyomják 10x annyi gyógyszerrel, mint az elején kellett volna és ha még nem késõ, akkor meggyógyul. Namost mi van ha nincs kórház??? Na ilyen esetben én nem szeretnék kockáztatni! Ha valaki ezt másként gondolja, akkor köszönöm a véleményét, de inkább tartsa meg magának, vagy indítson egy külön topikot az antibiotikumok vs. gyógyfüvek/homeopátia/bármiamibenõhisz, és akkor ott szívesen elvitatkozok errõl, de itt és most én arra vagyok kíváncsi, hogy ki milyen gyógyszert raktároz vész esetére.
Lehet és van is létjogosultsága az antibiotikumnak, ezen kár vitatkozni. Én vagy 25-30 éve nem szedtem ilyesmit, nem is volt rá szükség, ezért személy szerint nem is ismerem az újabb, vagyis a mostani antibiotikumokat. ) Én leakadtam a Maripennél, Semicilinnél. Mindenesetre nyilván széles hatásspektrumút kell választani. Olyat (ha van olyan), amelyik egyaránt hatásos a Gram+ és - baktériumokra, vagy kétfélét kell vinni. Esetleg helyette valami szulfonamid származékot.
Ne is legyél kíváncsi, ne tanulj, ártalmas! :)
Ott van-e a topic címében az, hogy CSAK MESTERSÉGES (antibiotikumok)? Nincs. :)
Akkor miért is tiltanád a természetes antibiotikumok említését?
Ráadásul senki nem beszélt az orvoslás ellen, ellenkezõleg, mivel az orvoslás az emberek gyógyítása, nem esztelen tablettaírás. Jóindulatú figyelemfelhívások történtek a káros hatásokról, illetve alternatívákról, hogy a jó emberek tisztában legyenek a kockázatokkal és lehetõségeikkel, a döntési szabadságukkal egy szélesebb spektrumon.
(Mielõtt valami rosszindulatú behányja a Bowman-nak írt válaszom orvoslásellenzésként citálva, mint ellenbizonyítékot, ott sem írtam semmit az orvoslás ellen, mert a gyógyszeripar - gyk: a szintetikus gyógyszer gyártói - nagyon nem egyenlõ orvoslással, de ezt minden normális ember tudja, de még az orvostudomány, mint módszer, amely lefeküdt a gyógyszeriparnak, az sem. Különben - normális - orvosprofesszorok és praktizáló orvosok nagy hányadát kellene visszaminõsíteni, mert nem elsõre akar tablettát felírni.)
Ez volt az elsõ hozzászólásod: "Nem is értem, hogy élt túl az emberiség százezer évet GYÁRI antibiotikumok nélkül. Minden évben ki kellett volna halnia bolygónknak, ehelyett jól felszaporodtunk, érdekes." Na ebbõl baromi sokat tanultam. Egyébként meg nem szoktam hencegni, de két diplomán túl vagyok, azthiszem tanultam eleget a témában, ha Te nem professzor vagy kutató vagy, akkor nem biztos, hogy nekem kéne tõled tanulnom.
Kioktatás nélkül "Ott van-e a topic címében az, hogy CSAK MESTERSÉGES (antibiotikumok)? Nincs.
Akkor miért is tiltanád a természetes antibiotikumok említését?" Antibiotikumot gombák termelnek baktériumok ellen. Tehát, amit nem gomba termel az nem antibiotikum, esetleg olyan hatású. Nagyüzemi, biotechnológiai módszerekkel szintén gombákkal termeltetik meg a hatóanyagot vagyis minden boltban kapható ab. természetes eredetû, csak be van "dobozolva". Ezért nincs benne a címben...
Egyébként én maximálisan támogatom és tisztelem az egyéb antibiotikus hatású szereket. Épp kutatásban vagyok a teafaolaj és az ezüst kolloid hatásainak-hasznosításának a témájában és tervezem is hogy írok errõl ha elég infót összeszedtem. Ha hasonló ötleted, javaslatod van, vagy tudsz egyéb hasznos módszert ami túlélési szituációban jó lehet betegség ellen, akkor azt írd meg, ha csak az antibiotikumokat, a gyógyszergyárakat meg az orvosokat tudod "ekézni", akkor arra továbbra sem vagyok kíváncsi!
"Nem csak biológiából, mikrobiológiából, biokémiából, orvostudományokból nagyobb és sokkal átfogóbb a tudásom a tiednél, " pontosan milyen diplomá(i)d vannak ezekhez a tudományterületekhez kapcsolódóan? Melyik kutató intézményben dolgozol jelenleg, vagy melyik egyetemen oktatsz?
ok akkor
széntabletta, fosás kiszárít halálos lehet
nos-pa görcsoldó ( csajoknak fõleg )
tramadol ( morfin tartalmú erõs fájdalomcsillapító ) ( receptre van )
kálcium ampulla allergia, fulladásos roham ellen ( rovarcsípésre, növényre is lehetsz )
kalmopirin ( láz, megfázások ellen )
és penicillin
röviden ennyi esetleg tisacid - nilacid ( savlekötõ )
Én nem raktározom , mindbõl csak egy , vagy egy megbontott dobozzal van , mert ez is szavatossági idõs .
Javarészt fájdalomcsillapítók , izomgörcs elleni szerek ,
algoflex izület
algoflex forte
ambroxol
libexin
voltaren dolo
no-spa
acc long
panadol
tetran por
cataflam
rennie