"Keveset futott"
a 219.000km az kevés? :)
Printable View
"Keveset futott"
a 219.000km az kevés? :)
szerintem Hyndai H - 1 esetleg H 100
de csak tippelek
Számít a kocsi kopásánál hogy az adott km-t mennyi idõ alatt teszik bele?
http://www.hasznaltauto.hu/kishaszon...0_crdi-8726298
..nem titkos...mert még nem néztem meg...utána érdeklõdök az autószerelõnél miket kell ellenõrizni...meg ez az Áfa dolog zavar...ezt mint magán személy ki kell fizet nem?
Maga a koncepció nagyon jó...nem feltûnõ,de kényelmes és jól pakolható....
Nem félek a sok kilométertõl,mert a mostaniba 300000 van és tök jó..csak kicsi...egyébként azt mondják 200000 felett,már minden meg van csinálva még egyszer,gyakorlatilag új az autó...a legveszélyesebb a 100-150000 közötti futás...
Igen is, meg nem is. A kopás, az kopás bármennyi idõ alatt is kerül bele. De ha ide vesszük az öregedést is, akkor már nem mindegy. De most inkább arra céloztam, hogy egy haszonjármûnél az évi 20000 km nem reális futásteljesítmény. A 219000 km inkább a km óra állása, nem pedig a futott km. Ettõl függetlenül még lehet jó vétel, hiszen nem évjáratot vagy km óra állást veszünk, hanem állapotot. :)
Az áfát neked is ki kell fizetned, csak te nem tudod visszaigényelni. Szerintem így akarta jelezni az eladó, hogy céges vásárlók vissza tudják igényelni az autó áfáját.
Sok sikert a sok kilométerhez, de én nem lennék biztos a minden kicserélésében. Ha ebben az autóban kicseréltek volna mindent akkor az elmúlt 1-2 évben többet költöttek volna rá, mint a vételára.Írom ezt úgy, hogy nekem is közös nyomócsöves autóm van és idõzített bombaként ketyeg alattam. Idén 180e km után kuplungszerkezetet kellett cserélni benne, 100e Ft volt a vége. De jöhet még a kettõs tömegû lendkerék 150e, 4 db porlasztó 200e, nagynyomású üza. szivattyú 110e, turbó 100e. És ezek üzemszerûen kopnak.
Az alkatrészesnél kérdezz utána mennyi hozzá az alap kopó cuccok ára, fékek, fékcsövek, gömbfejek, stabpálca, stb.
Áfát ki kell fizetni tudomásom szerint.
Az órában ami van tuti nem reális, még nem termelt hasznot az autó ha eladják, szervizkönyv biztosan felejtõs így a szervizelés is kérdés mennyire volt rendben.
Nem lenne egyszerûbb megnézni pár európai vagy elterjedtebb típust? Akár vw sharan vagy seat vagy ford másolata, opel zafira, mazda mpv (alkatrész drága).
Akik azt mondták 200e felett ki van cserélve minden hazudtak, normális autó 300e km-t elmegy bontás nélkül, utána jönnek majd a drágább bajok, persze ez akkor igaz ha rendesen karban volt tartva. Ha nem akkor lehet már 200e-nél véres a torka de nem jellemzõ.
A kérdés az, hogy ha van egy jó autód amit ismersz, tudod mi a baja vagy mi várható akkor érdemes-e beszállni egy picit kevesebbet futottba amire hirtelen rá tudsz még költeni mégegyszer annyit mint a vételára ha van valami nagyobb baja. Ha rám hallgatsz akkor japánt csak nagyon korrekt forrásból veszel, akkor biztosan nem lesz bajod vele de céges elõélettel ennyi km-el több mint gyanus, tudod az a cégnél addig fut míg nem jön egy nagyobb szervizigény, na elõtte adnak rajta túl általában mivel azt már nem szeretnék kifizetni és elõtte is a szükséges minimumot kapja már csak 1-2 évig.
Hadd mondjak valamit:
A túlélõs filmekben a bevásárlókocsi az adu ász, de fogyatékosságai miatt nem ajánlom menekülésre, max támadásra. :)
Ami viszont szerintem megfontolandó, az a kézi kocsi, más néven kulló. Tudom hogy nem a leggyorsabb eszköz, de az elõnyei kompenzálják ezt a hátrányt.
Elöljáróban, sok fajtát húztam már, és ez a legeltaláltabb méretû, súlyelosztású és aerodinamikájú eszköz, amit eddig használtam.
A súlya kb 40kg, a teherbírása max 150kg (200kg), de 100kg terheléssel mozgatható ideálisan. (Ebbe sok minden belefér, adott esetben egy sérült társ is!)
Gyakorlatilag mindenhol elmegy, és két kiló kenyeret fogyaszt 100-on. :D Ideálisan két ember húzza, de egyedül is mozgatható 100kg raksúllyal.
Egyedüli gyengéje az abroncs, DE húztam már el kidurrant belsõvel is, legfeljebb a rakományba gumiszerelõ készlet is kell, meg egy pumpa.