Eredeti hozzászóló
TMIB
Én azt nem értem hogy ha a Fidesz úgy gondolja hogy átvariálja az oktatásügyet, az oké, de nekem úgy tűnik mintha nem variálna át semmit, abszolút nem lenne semmilyen tervük, és nem átvezetnék a dolgot egy új rendszer felé, hanem simán csak tönkreteszik a régit, anélkül hogy bármilyen más opciót ajánlanának, vagy akár más féle oktatásnak előkészítenék a terepet.
Ha az van hogy nem jó a rendszer, akkor hol az új rendszerre a kidolgozott alternatíva? Vagy alternatívÁK? Mert ugye lehetne otthontanulni, településeken kis magániskolákat működtetni. Anyuka gyerekekkel otthon? Az egész utcából átvállalná a gyerekeket, kapna érte fizetést, rá lenne bízva a sok gyerek, tanítaná őket írni olvasni, számolni, stb. Persze a tanterv nem igazán lenne úgy tartható. Van a sima otthon tanulás, kicsitnek a szülőkkel, nagyobbak maradhatnának otthon és annyi. Én végén valami vizsga és annyi. Meg amit én mondok mindig, minden tantárgyat feldobni videóformátumban, online. Meg a magániskolák indításának megkönnyítése. Illetve ami nagyon fontos, az oktatásügyre szánt adók eltörlése. Elvégre ha nincs állami oktatásügy, akkor mire fel szednének be pénzt érte?
De ebből semmi nem történik. Egyszerűen csak ellehetetlenítik az oktatást és annyi. Nem csak a fizetéssel, hanem ilyen kisebb-nagyobb szemétkedésekkel is. Szóval mi a kormány terve? :confused: 13 év alatt nagyon sok dolgot el tudtak volna intézni, de nem csináltak francot sem.