Azt sok amcsi prepperkonyvben ajanljak.
Printable View
30 nap alatt kényelmesen idehajózott a kis taktikai bugyli..már a zsebben...jó minõség, semmi gagyi hatás, borotvál...Tud ez a Mr. Chang:thumbup
Csatolmány 242
Grafitos, ha lesz rá érkezésed, kérlek dobj már föl néhány képet róla, a dobozáról is, ha még meg van!
Kerdes: ha kolthetnel 20e-t tartalek kajara, te mit vennel?
Konzervet. Szerintem az MRE drága ahhoz képest hogy mi van benne. Annyiért sok konzervet lehet venni.
Én is inkább áttérek a konzervekre, könnyebb tárolni és tartósabbak. Eddig abból csak néhány darabot tároltam nem kedvelem a tartósító szerek miatt.
De ha fel kell használni valószínû nem az lesz a legnagyobb gondom...
Még rízs is mehet a konzerv mellé.
Nem is olyan nagy ez a keret...
1. Konzervek: zöldség, gyümölcs(!), hal, készétel - a húskonzervvel csak óvatosan: az idehaza kapható "darált sertéshús" konzervek egy része ehetetlen, illetve génkezelt szóját tartalmaz, amirõl semmi tapasztalat nincs, hogyan viselkedik hosszú tárolásban...
2. Só. Sima kõsó, nem vákuumsó és nem jódos, mert abban van adalék.
3. Cukor. Nejlonzacskósat vennék, mert egyszer a légpárától már átnedvesedett több kilónyi és belementek a hangyák...
4. Száraztészta. Kínai tésztaleves - ezzel a legnagyobb baj, hogy tele van nyomva ízfokozóval (függõséget okoz).
5. Italpor. Instant kávé/kakaópor. Instant energiaital, energiaszelet.
6. Rizs.
7. Ecet.
8. Extrudált kenyér vagy kétszersült.
Megj.:
#1 Cukrot, sót meg lehet tisztítani átkristályosítással.
#2 Volt itthon ilyen svéd kétszersültem (Vasa). Az eredeti papírzacskóban bontatlanul tárolva, éppen a lejárati határidõkor bontottam ki. Százával voltak benne pici bogarak, nagyon kicsik, mákszemnél kisebbek, mint a finom morzsa. Nem tudom, mik lehettek.
Mondjuk azért megettem... nem lett tõle semmi bajom. :haha:
A vegen a kovetkezoket vettem a 20e-ert: 3 US army mre, meg konzervek: hus, gyumolcs, , kave, tejpor, olaj. 3 taskanyit. Rizs, zoldseg van sok a szekrenyben.
Van még egy fontos pont a konzervekhez! A zöldség konzervek levét is föl kell használni! A tárolás során sok tápanyag kioldódik, ezért ha kiöntjük olyan, mintha a fele konzervet eldobnánk...
Erről valahol már beszélgettünk, pont én kérdeztem valakitől, hogy a konzerv levével mi a helyzet.
Van a lében tartósítószer, de ha szükséghelyzet van akkor nem igazán lehet válogatni. Ráadásul a borsókonzerv leve teljesen borsóleves illatú, aminek éhezés esetén nem igazán tudnék ellenállni. :D
Csatolmány 246
Ezt nem tudtam. Szuper! :thumbup
Nekem már volt szerencsém húsz éves Globus borsókonzervet fogyasztanom. Az ég világon semmi baja nem volt.
A konzerveket hõkezeléssel tartósítják úgyhogy nem kell bele semmi gusztustalanság.
Amit viszont nem árt figyelembe venni, hogy a savas töltõanyagok (pl. Paradicsom) kikezdhetik a doboz anyagát és az már nem teljesen kóser. Ez valószínûleg függ a csomagolóanyag minõségétõl is.
Elköltöttem egy rakás pénzt, vettem egy csomó mindent, 19 dollárt spóroltam utalványos/leárazásos kódokkal. Terepszínű nadrágokat és prepper dolgokat rendeltem. Most pedig megyek és veszek még néhány dolgot. Ritkán vásárolok, de akkor sokat mert úgy lehet takarékoskodni.
A konzerveket igazából akkor nem szabad megenni, ha felpúposodtak.
Jó eséllyel Cl. botulinum spóra került bele és nem volt elég jó a hõkezelés.
Ez egy anaerob baci ideális neki zárt konzerv, idõvel elszaporodik, és világ legerõsebb toxinját a botulinumot termeli. Ezután konzerv már csak botox kezelésre jó.
Így igaz! A zöldségkonzervek ezért belülrõl is átlyukadhatnak (jó hosszú idõ múlva).
Olajos halnál ilyesmi nem fenyeget... :D
De éppen ezért a paradicsomos és más, például chili ízesítésû halakra praktikusabb a zöldségkonzervekre vonatkozó rezsimet alkalmazni. Például odafigyelni folyadékszivárgásra, a rendes kamrában úgyis papír van a polcon...
Bár mire ez bekövetkezik, már lehet, hogy rég elfogyott, mert TSHTF...
Ez nem esett túl jól így vacsora közben. :cry: (Mármint a döglött egér.)
Semmi baj, kidobod az egeret, ha épp nincs rá gusztusod a borsó mellé, hõkezelve volt a borsóval együtt. :)
A húskészítmények nagyon gázosak tudnak lenni. De szükséghelyzetben, a semminél mégiscsak jobb!
Gép mellett dolgozom. Munka mellett a fórumot is nézem. ;)
Most kaptam egy boonie hat -et MARPAT woodland színben :) :) (medium size)
erre nagyon fáj a lelkem de nincs most 108 usd-m :)
Csatolmány 249
5% off kóddal 102. Mondjuk még úgy is sok egy kis hátizsákért. A Maxpedition elég drága márka.
Az 5.11-es hátizsákot most 99-ért adják, de 25 dolláros ajándékutalvánnyal, szóval 75-ért. Én meg még 110-ért vettem. :cry:
A MaxPedition-nél az nem tetszik hogy túl kicsik azok a hátizsákok. Ez is ránézésre a képen úgy néz ki, mintha egy 5 éves gyereknek készült volna. Nem férhet bele túl sok minden.
Én egy E.D.C. Pocket Organizert fogok beújítani (kösz az ajánlásokért az EDC topikban :), 7250,- Ft-ért itthon is megvehetõ:
http://www.acelfullank.hu/Maxpeditio...5%91_%28246%29
3 dolog úton van, de egy nagyobb rendelésre azt a választ írta a bolt, hogy akár 35 napig is eltarthat mire kiküldik. :hogymi: Nem szeretem mikor olyasmit listáznak egy boltban ami nincs nekik raktáron.
Csatolmány 252
G19 Gen4, teljes kikönnyítés, Meprolight Tru-Dot irányzék, HP lõszerek 4 tárral.
De ami a legjobb, úton vagyok a 6 fegyveres engedélyhez, így készülhetek az AR-15-re.
Megint egy filléres cucc :) ($1,5)
Emergeny Blanket 1,3x2,1m, összehajtva farzsebben elfér.
Csatolmány 257
A. Alapból két B kategóriást engedélyeznek (félautomata és pisztoly), ha több kell, indokolni kell, de C-D kategóriából nagyjából annyit vesz az ember, amennyit akar.
az indoklással van a baj. ha nem vagy v. voltál rendvédelmis akkor erre minimál a sansz. :)
tehát ha én bemegyek a rendõrségre hogy szeretnék egy fegyvertartási engedélyt mint állampolgár ( dolgozó-adófizetõ ) és nem voltam rendvédelmis, ügyvéd, ügyész, FB õr ( akkor sem lehet otthon tartani ) akkor erre az esély szinte nulla.
segíts akkor hogyan lehet legális fegyvertartási hoz jutni ( nem sportcélú ), indok, egyebek.
Idehaza fegyverhez jutni: szolgálati vagy munka célból, arra az idõre, amit a munka indokol; sportlövészet és vadászat a körülményes eljárásrend betartásával. Ennyi. Még a volt rendõröktõl és katonáktól is tömegesen visszavonták az önvédelmi fegyvert az egyik pár évvel ezelõtti szigorítós körben.
Ja, mégha befolyásos politikus vagy hasonló vagy, esetleg a megyei rendõrkapitány ivócimborája (kb. megnyered kártyán egy görbe éjszaka után), akkor esetleg kaphatsz önvédelmire engedélyt.