Esetleg valaki rendelt már ilyet külföldrõl olcsóbban?:cool:
Printable View
Esetleg valaki rendelt már ilyet külföldrõl olcsóbban?:cool:
Nekem valamikor a hetekben kellene megérkeznie ennek:
http://www.aliexpress.com/item/Free-...697744966.html
Az árát elég alacsonynak tartom, amiket viszont írnak róla az jó.
Ahogy elnéztem az alapok benne vannak, és még van benne hely bõvíteni. Az tettszik még benne, hogy szíjra akasztható, vagy hátizsákra karabinerrel akár. Sok ilyen csomagnak nincs effajta tulajdonsága. Ha elfogadható minõség, akkor tervezem a családnak után rendelni még pár darabot.
Ha megjön, beszámolok róla.
Meg is érkezett az eü csomag!
A szokásos pozitív élmény, hogy ennyi pénzért mit kapsz! A tatyó jól varrott, erõs, a benne lévõ dolgok mellett van még hely bõven "tuningolni".
Sajnos rendelnem kell még mert nem kicsi a család. :)
Van olcsóbbért is : http://www.aliexpress.com/item/Pract...710638149.html , de annak nem akasztható/övre fûzhetõ a táskája.
Water-Jel is nagyon jó égésre: http://www.borvedelem.hu/bolt/termek...ria/water-jel/
LIDL-ben van most 44 részes elsõsegélycsomag személygépkocsikba, 1.700 pénz. vettem egyet, mert a mostaninak már kb. 5 éve lejárt a szavatossága és ennyi pénzért nagyon frankónak tûnik, jó kiinduló alap egy személyre szabott csomaghoz!
azt hiszem visszamegyek venni egy másikat is, mert a házban ragtapaszon kívül semmi más nincs. :D
Sensiplast autós elsõsegélycsomag
Csatolmány 1801
Ezeken már én is gondolkoztam, de nem érné meg jobban külön összeválogatni? Még nem voltam ilyen egészségügyis boltban, de pl darabra véve nem jön ki jobban mull lap és társai? Vagy ez ennyiért nagyon megéri?
de ilyen gondom nincs :)
Nem bírtam ki, vettem egyet. Skacok, ez marha jól össze van rakva! Most gondolkozom egy másikon is, csak hó vége van...
2018.dec-ig szavatos, és igaz nem szuperkatonai cucc, de a táskán belül olyan mûanyag szütyõben van, amin kis ábrák mutatják, melyik zsebben mi van. (Gondolom stresszes helyzetben sokat asegít, ha nem kell mindent kiborítani és keresgetni, meg összevérezni mindent.) Sajnos a táskája akkora, hogy mást nem nagyon kell belerakni (törlõkendõk például), de legfeljebb ezt teszem egy nagyobb táskába.
Szerintem felhívom anyámat is, hogy gondolkozzon el rajta... Még egyszer köszi Pet!
oké, tényleg benéztem az árazást, de azóta már az én anyámék is vettek kettõt, én meg most indulok egy másodikért magamnak. :D
látszik, hogy a táskáján spóroltak sokat, azért is "csak" ennyi, de ha szerencsés esetben soha nem kell használni, akkor mindegy is miben jár le a cuccok szavatossága. :)
Szoval, ezeket egy ismerostol kapnam, 15db game 12g, size 6 soretes loszert ker ertuk, ami kb 2000e Ft-nak felel meg. Kerdeseim: ez elfogadhato ar-e? Illetve KELLENEK-E nekem ezek? Csatolmány 1985
Most hallom ezt elsönek, de szerintem elkepzelhetö a dolog!
Ertekes perceket is nyerhetnek ilyennel. Ha nem zavarja a katonakat a feladatban, akkor egy megnyugtatas is szamukra.
Elkepzelhetönek es kivitelezhetönek tartom a dolgot tehat.
Be kell, hogy valljam, nekem is ilyenem van. Itt is valami hasonló árban volt, s mindig nálam van abszolút bontatlanul :)
Lehet egy kérdésem?
Itt angliában találtál már valamit, amivel kiválthatod a betadinet?
Az amazonon csak thai betadint lehetne kapni, az pedig nem tûnik szimpatikusnak. Mivel fertõtlenítenél egy sérülést és környékét? Olvasgattam, de csak azt láttam, hogy sebtisztításra tisztított vizet használnának, és a gyógyszertárakban sem találtam ilyet.
Erröl tudnátok valamit mondani?
http://www.aliexpress.com/store/prod...807812834.html
Az autóban lejárt elsõsegély csomag újrahasznosítása..
mit gondoltok..
érdemes-e kivenni belõle ezt-azt és eltenni? ha igen miket?
mi meddig lehet még jó lejárat után?
Annyit még hozzátennék, hogy a NINCS-nél még az "X" éve lejárt dolgok is jobbak.
Persze kidobni úgyse fogom! Ami biztos, ha minden elfogy kerek-e világon akkor ölni fognak a 1995-ben lejárt "steril" kötszerért. :haha:
Látom nem csak nekem ez a véleményem. :)
Azt szoktam még hozzátenni ehhez, amikor valóságos sátánnak kiáltanak ki amiért a lejárt cuccokat használhatónak nevezem, hogy: Gondolj bele, van egy hipersteril kötszered, kibontod a marhára nem steril balesetnél-harctéren-terepen-poszt apokaliptikus akárhol a nem egészen steril kezeddel és felhasználod a nem egészen steril testû beteg nem egészen steril sebének ellátására. Ekkor mennyivel jobb a Te steril kötszered, mint az én kötszerem amit lejárt volta miatt démonizálnak?
Tehát egy autóban "lejárt" csomagban voltaképpen nem jár le semmi, max az újmódi fertõtlenítõ. (mert ugye a régimódi jódampulla biztos jó ameddig még folyik)
Nekem azt mondta egy doki, hogy azért nem lesz steril a kötszer, mert a csomagolása nem lesz az egy idõ után (papír/mûanyag porózusain át bemehet valami, vagy ilyesmi. És akkor közvetlen a vérbe jutva tud kellemetlen dolgokat mûvelni... Persze a semminél jobb, meg 200 évvel ezelõtt a ruhából letépett vászondarabbal kötötték el a lõtt sebet, de nyilván a fertõzés esélye is nagyobb volt. Ettõl függetlenül én úgy gondolom, hogy ha a frissen megvett kötszert mondjuk levákumfóliázza az ember valami vastag fóliával, és az nem sérül (mert pl fémdobozban van) akkor jó eséllyel nyer pár plusz 1,2,5,10 évet vele.
nyugodtan használhatod, ha netán fertõzés lesz belõle azt majd késõbb kikezelik, kórházban
vészhelyzetben az életmentés a lényeg, a fertõzéssel ráérsz késõbb foglalkozni...
A.L.Ias! A #194-es hozzászólásban van egy bergen táskád, telepakolva minden földi jóval. Azt szeretném kérdezni, hogy a kötszerek, meg a mull lapok, stb. az egy autós-szettbõl lett átrakva, vagy külön vetted valahol darabra? Már csak hogy árban/idõben (bolti utánajárás) hogy éri meg jobban?
Volt benne ez is, az is. 2 "B típusú" autós elsõsegély csomag tartalma és pár plusz mull lap, fásli, gyógyszer, tekercs kötszer amit külön vettem. Az autós készletek lejárt szavatossági idõs csomagokból származtak. Az én véleményem, hogy érdemesebb készletet venni. Darabonként lehet, hogy olcsóbb, de ha hozzászámolod a keresgéléssel és az utána járással töltött idõt, drágább lesz.
Oké, köszi! Pont ezért érdekelt.
A 2011-ben lejárt Betadine-t fel lehet még használni?
Mennyi a betadine lejárati ideje?
3 évet írtak azt hiszem. Hûvös, sötét helyen tároltam.
EDC elsõsegély csomag
http://www.youtube.com/watch?v=IIyewu_3GNk
:cool:
Kicsit lesérült család 2 tagja, köztük én is és ilyen lapot tesz az asszony a sebre:
KLINION klinitulle 10x10-ez segíti a hegesedést, akkora darabot kell vágni amekkora kell. át van itatva gyógycuccal. egész jó.
A másik: Klinifix Cohesive 4mx10cm tapadós tekercs, olyan mint a géz, csak ragadós és nem kell külön leragasztani csak rátekerni és kész is.
Azt nem tudom, hogy lehet e gytárban kapni. Mi úgy kaptuk kórházi dolgozótól.
Ha sikerül beszerzek ezekbõl, mert praktikus és hasznos.
Nékem a sípomon van hõmérõ, amit lázmérésre is lehet használni.
Ha lázas vagyok, mindig érzem magamon és terepen már dobom is be a csillapítót..hõemelkedéssel meg nem törõdök.
Saját cucc:Csatolmány 3486Csatolmány 3487
Tartalma: -széntabletta
-fájdalom és lázcsillapító(algopyrin,rubophen,advil)
-fenistil gél
-betadine kenõcs
-calcimusk
-olló
-gumi kesztyû
-vízfertõtlenítõ
-kézfertõtlenítõ
-csipesz
-kötszer
-ragtapasz
-Cvitamin
-magnézium