Én a LOWA túrabakancs mellet döntöttem,minõségi német márka.
Csatolmány 2573Csatolmány 2574
http://geotrek.hu/webshop/markak/lowa/40
Printable View
Én a LOWA túrabakancs mellet döntöttem,minõségi német márka.
Csatolmány 2573Csatolmány 2574
http://geotrek.hu/webshop/markak/lowa/40
Nézzétek el nekem, de most nincs kedvem átolvasni a fél topikot, hagyományos surranót keresek 42-es méretben, újat, olcsón, mindegy, hogy a katonai vagy a rendõrségi változat. A beszerzési forrásom, akitõl az elõzõt vettem (meg másoknak közvetítettem), elköltözött, és a kifutó készletében már amúgy is csak 45+-os volt az utolsó. 8-9ezer forintért adta baráti áron, ilyesmi árfekvésû érdekelne engem is.
Nem ragaszkodom a surranóhoz amúgy (csak 99%-ban), ha tudtok olyan ajánlani, ami megfelel az alábbi kritériumoknak, ne fogjátok vissza magatokat :D
10k huf alatti ár
bõr, lehetõleg rétegelt
surranó-szintû talp
bokáig vízállóság
nálam is opció a kiálló szeg, megcsúszó kasza, leesõ tégla, alattomosan megbújó tehénsz.r elleni védelem
nem baj, ha nyáron meleg, illetve ha télen plusz bélés kell hozzá, a meleg nem zavar, plusz bélésem meg van
természetesen azt is mondjátok meg, ha nem találok ilyent
http://www.decathlon.co.hu/vadaszcip...00-cipo-1.html ma vettem egy ilyet,elég jó,kényelmes....a régi is hasonló volt, dekás, csak nem vízálló......azt 5 éve nyúzom télen nyáron mindenhová,semmi baja...csak már nem túl esztétikus
a régi az ez http://www.decathlon.co.hu/vadaszcip...ru-cipo-1.html ha van egy topic a Kés mindenek felett...akkor erre a cipõre ez illik,5 éve meg van,mindenhová ebbe járok,boltba,kutyát sétáltatni,pecázni,amíg meg volt a telek ebbe ástam,ha nagyon koszos volt ment a kádba aztán megszáradt,ez elpusztíthatatlan...és még mindig jó és hihetetlenül kényelmes...egy gond a hóba,vizes fûbe félóra alatt átázik...de esõbe,kis pocsolyába,sárba jó,nem hideg és nyáron nem meleg....az új elvileg vízálló,és tényleg,tegnap és ma reggel direkt belementem a pocsolyába és ácsorogtam benne,,,vízálló.....Csatolmány 2588Csatolmány 2589Csatolmány 2590
Köszönöm a tippet, most utánanéztem, tõlünk nem messze van is dekás bolt, szerintem az újabb verzióra benevezek, mert nekem vízállónak is kell lennie. Azán ha lesz egy surranó is valahonnan, akkor a két cipõ pont kétszer annyi ideig fogja bírni majd ;)
Ilyen márkájú gumicsizmát vettem 2 éve szintén decába.
Pozitívum:kényelmes, jó áron volt, sokat gyalogoltam már benne, fasza vastag talpa van, jól néz ki
Negytívum: nem sima felület-jobban ragad rá a kosz, "nehezen" tisztítható, 2év után is megmaradt a fura szaga és nem lábszag!!!,"lattyogós" a szár hangja ha vékonyabb fajta gatya van rajtam
Persze nem téli csizma, de havat ebbe szoktam lapátolni, meg néha télen is erdõzök benne...hát nem meleg....
Próbakor a bolti zene miatt nem hallottam "lattyogós"hangot csak otthon. Nem vittem vissza mert messze van tõlünk a deca.
Novesta, Aigle, Lösamó. Ezek tutik csak az utsó 2 elég húzós.
Ja igen lépõ tényleg faja. Én még decás lépõre nem hallottam panaszt.
Tudom nyár van!, de az intersportos hótaposó, neve McKinley is elég jó. Már jött ki más verziója is.
Van nékem 1 már kb3 éve talán. Hasonlít a Hanwagra, csak nem bûrke a szára hanem orkán anyagfélefajta és bundás.
Az egyetlen lábbelim amiben nem fázik úgy a lábam mint szokott. Elég lábfázós vagyok. És "occó" vala, 15.000 Huf.
Ennyit megért. Csak a gumi külsõ merevebb mint a többié de jó.
Ha egyhelyben ülök -fokban másfél 2 óra a fázás kezdete.
Pont most akartam feltenni a kérdést, hogy Decában valakinek van-e tapasztalata a cipõkkel kapcsolatban, de egy ilyen Namib 100-at lehet nézek akkor, tetszik.
Én magam haix p7-est használok a túrákon nyári túrákhoz egy amcsi sivatagi bakancsot van még egy magnum bakancsom ami túrákra alkalmatlan de télen a városban szeretem mivel a súlya tökéletesen egyezik egy sport cipõével
Jómagam elég sok lábbeli birtokosa vagyok és kicsit más szemmel tekintek a témára. Ha nem akarod elolvasni a miértet, akkor legyen elég annyi, hogy SHTF esetén télen bakancsban, áprilistól novemberig pedig jól szellõzõ NEM membrános cipõben várnám az éhenhalást.
Elsõnek nézzük a talpat. Itthon nincsenek nagy hegyek, sziklás területek meg ilyenek, szal egy A vagy A+B keménységû talp az irány, B+C vagy C jelzésû teljesen felesleges, max kinyírod a lábad. Nézzük tovább, legyen tél. Város vagy vidék csak bakancs, v vmi ahhoz hasonló. Ugorjunk a fent említett április-novemberre. Az idõ jellemzõen jó (egyre inkább igaz), másjustól döglesztõ a meleg úgy szeptember végéig. Tényleg bakancsban akarsz rohadni? Nem lenne jobb egy könnyû és szellõs cipõ? Ha a bakancs mellett maradsz legyen nálad sok teafaolaj vagy Oxicort spré a lábgombák ellen, mert a lábad lerohad ha mindig az van rajtad. Fõleg akkor ha bedõlsz a gyártók propagandájának az ilyen-olyan membránokkal kapcsolatban. Elmondom mi történik, h jobban értsd.
Májusban azt látod, h napok óta nincs áram, víz, gáz, az üzletek kifosztva, kimenni zûrös. Úgy döntesz lelépsz. Felveszed a bakancsod és elvonulsz. Mivel folyamatos víz és élelem keresgélés lesz az életed, a csukádat és a virgácsokat sok idõ nem lesz ápolni. Aztán a 30 fofokkal jön az, h szépen kirügyeznek a lábujjaid, elfertõzõdnek a hólyagjaid, te meg antibiotikum v kellõ orvoslás hiányában könnyen elpatkolhatsz. De oké, van membrános bakancsod. Igaz ugyan, h addigi életedben tette a dolgát és nyáron azért valamennyire szellõzött is, csakhogy nem SHTF-re lettek tervezve. Ha jó az idõ és por van akkor eltömõdik - bár biztos van a zsákodban Granger G-wax ilyesmire - és ahelyett, h az izzadságot kiengedné szépen lesz egy szauna a lábfejed körül. Ezáltal a bõr felpuhul, egy hólyag, mégegy, aztán sok hólyag. Aztán a higiéniás feltételek milyensége miatt nagy bajba kerülsz. Menni nem tudsz csak vánszorogni, a lábad vérzik, kapsz egy vérmérgezést és nyekk.
De legyen esõ. Örülsz mint majom a farkának, h vízálló membrános Gore Texes a csukád és nem ázik be. Igaz ugyan, h rajtad kívül a kerék feltalálása óta mindenki tudja: csak a gumicsizma vízálló, de te ezt cáfolod. Mert lám, reggel óta esik és a lábad még mindig száraz. Persze csak addig, míg az elsõ nagyobb réten át nem mész, de te ezt még nem tudod. Mint ahogy azt sem, hogy még napokig esik. Délután már érzed, h baj van mert elázott a zoknid, de mivel az esõ is lassan elállt és már kisütött a nap is nem nagy baj ez, éjszaka megszárad. Gondolod te. Reggel majd mikor vizesen felveszed mérgelõdsz egy sort, amikor meg újra elered kezd a tököd tele lenni azzal, h lavór van a lábadon. Pedig ha tudnád, h még napokig ez lesz...! Mikor végre elmondhatod, h egy napja már hét ágról süt a nap és megúsztad tüdõgyuszi nélkül, na kábé akkorra szárad ki teljesen az a fránya membrán. De az is csak azért, h boldogítson az elkövetkezendõ 6 héten át 35 fokban, mikor egy csepp nem esik.
Ellenben nekem van egy 2-300 grammos pl. Salomon, v Inov-8 cipõm. Megered az esõ, 5 perc és beázok. Igaz ugyan, h nincs benne membrán és délután 1 óra alatt megszárad de téged ez ne érdekeljen mert holnap megint esni fog. És megint szétázik a cipõm. És megint egy óra alatt megszárad. Nos kérem alássan, nagyjából így fest a dolog...
Komolyra fordítva a szót. Ha eddig nem tudtad - és ez hab a tortán - minden lábbeliben vitt súly energiafelhasználás szempontjából olyan, mintha 5x olyan teher lenne a hátadon. Szal egy 1200 grammos bakancs olyan 6 kilónak felel meg háton. Egy 220 grammos cipõ 1.1 kilónak. Bizony mikor égnek a kalóriák és nincs utánpótlás minden apróság számít. Nem állítom, h egy jó minõségû bokát is védõ bakancs nem jó. Jó az bizony. Viszont tél kivételével én egy jól szellõzõ túracipõt preferálnék.
Nyáron papucsban, szandálban, könnyû vászon, vékony bõrbõl készült cipõben járunk. Ha esik az esõ, akkor felveszünk víznek ellenálló cipõt, legyenaz akármilyen "tex"-es, v éppen gumicsizma. Ez edig okés, viszont SHTF idején nem biztos, h van lehetõség váltogatni. Mondjuk elõre láthatóan hosszab ideig kell uabban a cipõben totyogni, így én ezért mondtam a jól száradó cipõt egy minden idõre valóval szemben.
Télen más a helyzet. Eszenciális, h ne ázzon be és melegen tartson. Legyen strapabíró, min bokáig de inkább tovább nyúló a szára, h hó ne kerülhessen könnyen bele. Kiváló példa erre egy Haix Tibet Gore-Tex béléssel, ami tökéletes téli terepre. Kétféle téli cipõ létezik (ha a bundás gumicsizmát nem számolom), az elsõ a membrános. Egy Air-Tex betétes bõr bakancs nem olcsó mulatság prepperkedni. Nem mindenki engedhet meg magának 70-80 ezres v ennél is drágább cipöt. Persze a példánál maradva lehet spórolni Air-Tex betéteseken belül is, mondjuk nem Meindl-t veszel 70-90-ért hanem Planikát 50-60-ért. Uazon a soron készül az is, uazokból az anyagokból, csak kevesebb pénzért is megkapod. A másik kategória a bõrbõl készült nem membrános bakancsok. Ekkor impregnálás - zsírozás - után vízhatlan lesz, egy darabig biztos. Sajnos egyre kevésbé gyártanak ilyet, szinte kivétel nélkül mindenki vagy Gore-Air és tsai texxel árul, v vmi sajátmárkás dologgal mint Sympa-Tex, Olang-Tex rukkol elõ.
Most akkor melyik a jobb? - tehetõ fel jogosan a kérdés. Aki életében csak membrános cipõket látott el sem tudja képzelni, h bizony jártak ám emberek téli terepen a membrán feltalálása elõtt is, és nem feltétlen fagyott le a lábuk. A "tex" cipõkben a betét elkoszolódik, igazán tisztítani nem lehet, megtörik és beázik, elkopik és beázik, JAVÍTANI nem lehet anélkül, h be ne ázna utánna. Tapasztalatom szerint 2, de max 3 év az az az idõ amit bírnak, utánna beáznak egytõl egyig. Jó, nem véletlen írtam a Haix Tibetet, asszem 5 évig használtam mikor megadta magát. Egy gyárilag olajjal kezelt bakancs ha meg elkezd beázni lezsírozod, és megint nincs gond vele egy darabig. Aztán megint zsír, stb. A membránost is lehet-kell ápolni, csak sokkal sûrûbben és drága pénzért.
A cipõ téma elég nagy, nem lehet néhány mondattal kivesézni. A méretezésrõl, varrásról, ragasztásról, talpról, csészés nem csészés, v az anyagokról szó sem esett. A végére álljon itt az alábbi szösszenet. Évekkel ezelõtt november tájékán erdõn voltunk huzamosabb ideig. Én egy Gore-Texes olasz vadászbakancsban és Gore-Tex zokniban, ismerõs egy nevetségesen olcsó kínai mûbõr, belül mûszörmés bakiban. Az elsõ nap délelõtt már zoknit kellet cserélnem, a délutánt a tûz mellet töltöttem szárogatással. Elég az hozzá, h a bundás kínai bakinak jöhetett zúzmarás fû, havasesõ, hó, csontszáraz maradt az emberke lába. Az enyém szétázott, a lábam folyamatosan fázott, aztán meguntam és elmentem venni magamnak én is. 1700 forintért. Erre varrj gombot...
...most ti itt hülyéskedtek?...tegyetek már egy szmájlit:),mert nem tudom eldönteni,hogy ez a sok csacskaság igaz vagy vicc csupán?....lehet valaki még nem volt katona?...vagy nem volt olyan munkahelye ahol a bõr,zárt bakancs kötelezõ egész nap?...vagy csak simán még nem lépet le a beton járdáról?....
Ja persze, csak mondjuk nem egyedül vagy kénytelen menni hanem az egész pereputtyal. Ott a falusi rokon aki befogadna és biztonságban lehetnétek akár hónapokon át. Csak el is kell jutni oda. Auto nincs, vonatok nem járnak, buszok nincsenek és kénytelenek vagytok gyalog menni. Nagypapa persze volt katona, igaz ennek fél évszázada, ráadásul már volt egy infarktusa. Aztán van a cukros nagyi meg egy túlsúlyos asszony, aki állandóan fogyózik és mégis dagad és a heti 2 zumba óra is kihívás. Van még két puhány gyerek és ott vagy te a kommandós. Adva van mostani idõjárás árvízekkel, sártengerrel meg sok esõvel. Úton vagytok 3 hetet, esetleg még inzulin is van a nagyinak, meg van egy csomó nehezen száradó és folyton vizes lábbeli rajtatok. Persze nagyink bekap az elsõ 10 km után egy vérhólyagot, ami lévén, h cukros nehezebben gyógyul. Ezt dunsztold meg egy 3 hétig vizes cipõvel és kapsz egy szép üszkösödést. Nem folytatom a sort, inkább itt a smiley: :)
Cookac elég negatívan látod ezt a lábbeli dolgot, nekem volt olyan bakancsom ami nem ázott be, úgy hogy nem is volt rendszeresen kezelve plusz télen nyáron azt hordtam egy darab zoknival akkoriban, és semmi baja nem volt a lábamnak. Igaz most már nem hordok katonai bakancsokat, hanem futócipõket és kényelmes talpú cipõket inkább, de télre tervezek egy jó kis kényelmes bakancsot beszerezni.
Amúgy meg a váltócipõ csodákra képes, például sok külföldi hadseregben nem egy hanem kettõ bakancs van rendszeresítve pont azért hogy ha az egyik beázik addig tudd a másikat használni.
De alapjában szerintem egyetértünk, én is a kényelmes jól szellõzõ cipõket szeretem, kivétel ugye télen akkor más a helyzet. De szerintem azzal sincs baj ha valaki bakancsot hord nagyrészt, ahhoz is hozzá lehet szokni.
..igen...jó idõben a boltba is papucsba megyek...de...közel negyven év távvezeték szerelés,horgászat és túrázás után,magabiztosan állítom Shtf esetén bakancs,vészhelyzetben bakancs,pecázáshoz bakancs,gombászáshoz bakancs,túrázáshoz bakancs, melóban bakancs,természetben bakancs,ha por van azért,ha víz van azért,ha törmelék van azért,ha egyenetlen a talaj azért...ja.. december 6-án is bakancs...több virgács fér bele :)
Pár éve egy szabadtéri rendezvényre mentem sportcipõbe , egy árokpart mellett parkoltunk le a kocsival az árok nem látszott mert benõtte a fû , én ahogy léptem egy nagyot bele az árokba nem volt mély 40 cm, de arra elég volt ,hogy egy rossz lépést követõen egy nagy reccsenés kíséretében a bokám szépen kifordult a helyérõl , 2 hétig nem bírtam ráállni arra a lábamra ,és még egy hónapig sántikáltam :) a tanulság az és ebben biztos vagyok ,hogy ha egy magas szárú bakancs van a lábamon akkor a bokám a helyén marad , azóta bárhová megyek ami nincs lebetonozva szigorúan magas szárú bakancsban .
Én sokat jártam bõrcsizmában, és a hiedelmekkel ellentétben nyáron sem rohadt bele a lábam.
Bakancsban ha sokat gyalogol az ember az tud durva lenni, de nekem mégis sportcipõvel volt a legcsúnyább tapasztalatom.
Egy hirtelen esõ után olyan szagot kezdett a cipõ (a márkájára nem emékszem, de valami jobb darab volt) árasztani, hogy azonnal vennem kellett egy újat.
A sarasotai Burgerking wc-jében lábat mostam, át is vettem, a régit kidobtam a szemétbe zoknistul.
Pár perc múlva lezárták a wc-t. Én jobbnak láttam távozni, mielõtt kiérkeznek a vegyvédelmisek... :)
Én is azért váltottam le a múltkori sportcipõmet, mert ugyan nem volt szakadt, se kopott, meg szerettem is hordani, de valamiféle anyag kezdett megjelenni benne. Szerintem bepenészedett mert néhányszor pocsolyába léptem vele. Pedig kimostam, fertõtlenítettem, de már az se segített rajta.
:hogymi:
Mondjon bárki bármit, én maradok a vízálló bakancs+kamásli összeállításnál na meg a gumicselló.
Ezek nálam beváltak.
Én a hosszú szárú bakanccsal helyettesítem a kamáslit. Egy évtizede ragaszkodom a dán harci bakancshoz. Bõr, de tökéletesen vízálló, emellett nem lábrohasztó. Kiváló védelmet ad, strapabíró, kényelmes és nem szorul mindennapos ápolásra. A nyári melegben is kényelmes, nekem még sosem izzadt bele a lábam. Állítom, ha egy hétig le se venném, akkor se lenne benne büdös a zokni. A belegyûrt nadrággal nagyszerû védelem a kullancsok ellen is. Egyetlen hátránya a viszonylag nagy tömege. 10 km terepen ez még elviselhetõ. Annál hosszabb napi útra mást kell nézni.
Nekem jelen pillanatban 7 különbözõ bakancsom van, köztük egy "katonai" is, és mind bevetésre kész. Általában a hétköznapokon egy könnyû bakancsban vagyok, nem katonai, de amolyan túrabakancs szerüség. Nem is szándékozom vitába szállni bakancs vs. cipõ ügyben senkivel, mert ez izlés dolga. De azért tisztázzunk már néhány dolgot. Attól, h bakancsot húz vki még nem jelenti azt, h nem történik sérülés. Volt már bokaszalag szakadásom bakancsban, ráadásul külföldön.
Gyerekkoromban voltak az ún. vándortáborok. Mindenki sima dorcóban, ilyen-olyan hátizsákszerûségben vitte a cuccát, mackóban májkrémes kenyérrel a kézben rótta a kilómétereket. Bakancsot télen húztunk (feltéve ha volt egyáltalán) mert nem mindenkinek tudtak venni a szülei ilyen luxuscikket. Tehát nem kell úgy tekinteni, mintha bakancs nélkül odaragadnál és egy lépést sem tudnál tenni.
Aztán ott van, h minél merevebb az anyaga annál keményebb a talpa is. Tök felesleges kínozni a lábat egy merev talppal. Mivel én soha nem cipelek 10 kilónál többet a hátamon Mo.-n ha 2 hétre megyek akkor sem, igyekszem könnyû cipõt választani. Gyorsan tudok haladni, naponta több települést érinthetek, több helyre eljutok, több mindent láthatok, így a víz és élelem nem jelent gondot. Viszont én egyedül járok, nem hiányzik egy felesleges cuccok alatt görnyedõ bakancsos sem. Nekem az "ultralight hiking" stílus fekszik, de nem akarok agitálni senkit. Van persze nekem is 75L-es Karrimor zsákom, de a 2.8 kg önsúlya eléggé visszariasztó. Néha azt viszem, akkor bakancsozok a benne levõ cucc miatt, de az inkább téli kinntlétnél fordul elõ.
Nézegetve az itteni fórumozókat, h miket nem visznek magukkal, néha elcsodálkozok. Van rajtuk egy tonna cucc (ami távok megtételénél feleslegesek), minek? Én ha megyek akkor megyek. 50 km az átlag amit megteszek. És ezt meg tudom tenni a 10. v 30. napon is. De ahhoz, h vki egy dán harci bakancsban megtegye uezt... Meg lehet persze, de ahhoz megfelelõ felkészültségnek meg kell lenni, plusz arra találták ki, h ne kelljen félévenként új cipõ a bakáknak. Te magad írod a 10 km-t. Egy könnyû zsákkal és könnyû túracipõben jó esetben 70 perc alatt megteszem... Ergo nagyobb távok áthidalására inkább egy könnyû sportcipõ jöhet szóba, de azért ez sincs nincs kõbe vésve. Ha vki bakancsban érzi jól magát, akkor járjon bakancsban. De ne akarja azt sugallni, h a bakancs mindenek felett. Peace... :)
Értelemszerû, ha valaki távgyalogló, sprinter, hosszútávfutó, vagy nordic walkingos, az az ahhoz való cipõt vegye fel és semmiképpen se harci, vagy melós bakancsot. Hogyan lehet ezt félreérteni? Egyébiránt én magam is rendszeresen résztvettem vándortáborokban, késõbb pedig néhány barátommal, (ill volt, hogy egyedül) végigjártam Magyarország összes hegyi túraútvonalát és Szlovákiáét is. Volt, hogy napi 50 km. A Zemplénben pl. egy alkalommal 3 hetet töltöttem el úgy, hogy egyszer sem volt fedél a fejem felett, minden nap máshol, de csakis erdõben aludtam. A falvakon nappal mentem keresztül, ilyenkor szereztem be a kaját és ittam néhány sört. Sátrat, hálózsákot sosem vittem magammal, csak katonai sátorlapot. A hátizsák talán 10 literes lehetett. Egyetlen egy bajom volt mindig. A második napra mindig szarrá ment a lábam, az egész talpam csupa seb volt a puha talpú tornacipõtõl, ugyanis nekem csak arra volt pénzem. Építkezéses, romos területre, elhagyatott tanyára be sem mertem menni a 2. tetanusz oltás után, ugyanis a rohadék tornacipõt valahogy mindig akadály nélkül szúrta át a szög, de a koronaakác tövise is. Egyébként felhívnám szíves figyelmedet rá, hogy ez egy túlélõ fórum, ami elsõsorban nem sportról szól, hanem hétköznapi helyzeteket is meghaladó célszerûségekrõl.
A gumicsimma lószar ellen van kitalálva :)
Kezdem is ásni a lövészárkot, mert ebbõl megint állóháború lesz.
Hogy témánál maradjunk, ha én is halálos lövést kapnék, a tiétek lehet a gumicsizmám. :haha:
na szóval, pár hsz.-szel feljebb írtam, idézem:... a kerék feltalálása óta mindenki tudja: csak a gumicsizma vízálló...
aztán írtad te: ...a gumicsizma sem vízálló. (Így van, még ha fel is hördül néhány gyenge képességû)...
amire reflektáltam uabban a stílusban: ...A vízálló azt jelenti, h nem engedi át a vizet. Az üvegpohár is ilyen, a gyengébb képességûeknek mondva. Ez nem azt jelenti, h nem lehet vízzel feltölteni, csak azt, h se kifelé se befelé nem engedi át a vízet az anyag. Comprende?
Kvittek vagyunk? :thumbup
Szerinted :haha:
Gumicsizma? Tsz dorkó
Vízálló, mindkét irányba.
Volt régen egy kuncsaftom, aki tsz tehenészetében dolgozott hosszú, hosszú éveket. Gumi csizmában robotolt napestig. Olyan makacs gombásodást kapott a lába, hogy a fertõzést nem bírták megállítani. Azért lett mozgássérült, mert egyik lábán amputálni kellett a lábujjait.
Valóban vízzáró az a gumicsizma, de azért óvatosan gyerekek! :huuu:
Az, hogy valamirõl nincs információd, még nem jelenti azt, hogy nem létezik, és az információhiány nem adhat alapot tagadásra. Ez áll az aláírásodban.
Gondolom a hiányos információ az oka, h nem tudtad: a gumicsizmába a tetején gyárilag elhelyezett nagy lyukon (amin keresztül belehelyezed a lábad) víz kerülhet. Erre levontad azt a következtetést, miszerint nem vízálló, és aki ezt cáfolja, az gyenge képességû. De tudod mit? Legyen igazad. Ezennel én a gyenge képességû bocsánatot kérek mindenért. A XXI. században csak nem fogok vég nélkül gyõzködni vkit, h a gumicsizma vízálló, vagy, h a föld nem lapos...
hát, lehet h én gyenge képességû vagyok, de annak, hogy felülrõl vizet öntesz (hagysz belemenni) a gumicsellóba, annak nincs semmi köze a vízállósághoz.
még te is azt írod, hogy 'mivel kifelé természetesen nem jött a víz '
Átmegy a víz a gumicselló falán?
UPDATE: látom más már jelezte a dolgot.
micsoda viták...és NEM lapos a föld ? baszki megint összeomlott bennem valami :)
én tornacipõben megyek...azt ha beázik hát beázik ...kemény vagyok vizes cipõben is :haha:
szerintem mindenkinek más a kényelmes és van jó és rossz tapasztalata ugyan azon termékkel. gebasz után nem fogsz tudni válogatni lesz ami lesz azzal kell megbékélni.
....nekem csak ennyi cipõm van...télre-nyárra,melóba,utcára,pecázni,túrázni...ja még valahol van egy öltönyhöz,de nem tudom hol van(megkeresem majd).....Csatolmány 3875
ennyi cipõ egész életemben nem volt :D
Ilyenben járom az erdõt és terepet és vagyok télen melóba:
http://www.betamax.hu/cipo/7294NKK.html
Nem éppen túracipõ kényelmû, méretben is necces, de gyárilag viaszolt és impregnáló spray után elég OK. Szanaszét kúrta a lábam az elsõ idõkben, azt hittem kib...om mérgembe.
Az elõzõ melóhelyemen kértem és kaptam, tehát ingyen volt.
7köznapi munkába járós és idõnként szabad idõs is:
http://olx.hu/hirdetes/elementerre-f...s-ID1TIST.html
Persze nem 46os de ilyen.
Vízálló, lábfejnél kicsit sok a hely benne, a mûanyag fûzõbogyó nagyon eszi a zsinórt-már a 3dik zsinór megy bele.
Mivel 98%ban aszfalton járok benne a talpa sajnos már eléggé kopott, de a felsõrész tökéletes.
Ha egyszer kuka lesz, valószínû az a talp kopása miatt lesz.
1 éve nyüstölöm napi szinten.
A csizmám, mostanság sokat hordom:
http://www.decathlon.co.hu/inverness...d_8155812.html
A gyári szagából nem enged, ami gáz, sajnos menet közben "hangos a gumi, nem sima felület.
Amúgy sokat gyalogoltam benne és jó benne menni.
Az utcán viszont megnem mondani rólam az érdeklõdési köröm, mert "normál" ruhákba/lépõbe járok.