Akkor ha az egészet nézzük, minden a legnagyobb rendben :D
Printable View
Akkor ha az egészet nézzük, minden a legnagyobb rendben :D
FB: Köpönyeg.hu (kb. egy órája)
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...89521597_n.jpgIdézet:
Tamási mellett hihetetlen mennyiségû esõ zúdult le. Mindent elöntött a víz.
Ez de dúrva , jó ,hogy nem mi kaptuk meg ....
Úgy nézem jég lehet a füvön.
Hát igen. Ez jo kép! :) Saját szememmel láttam. Saját gumicsizmàmmal tapostam! :D A koppány ami bokáig érö folyo elég szépen megnött! Bár volt már nagyobb is.
Jó kép! :eek:
Nálunk csak annyi történt hogy most kezdtek rügyezni a fák, ez nagyjából 1 hónapos késés. Tavaly másfél hónapot késett a tavasz, most 1 hónapot. Jövõre talán csak két hetet fog. :hogymi:
Lám csak lám, a globális felmelegedés jótékony hatása: kevesebbet késik a tavasz :D
Amúgy elmélkedtem azon a hozzászóláson, hogy az emberek nélkül is símán ez van, és hogy csak 1-1,5% köszönhetõ nekünk.
Nemtudom, lehet hogy ez igaz, de akkor is, ettõl függetlenül én örülök minden olyan kezdeményezésnek, ami azt a célt szolgálja, hogy kevesebb kõolajat égessünk, kevesebb lyukat fúrjunk a földbe, kevesebb mérget szívjak, stb...
Szóval oké, hogy nem mi vagyunk a fõ okai, de nem szívesen lennék Pekingben például. Inkább legyen 1-1,5 fokkal hidegebb és tisztább a levegõ.
Na már megint ömlik az utcákona a viz! :D Mindenki szentségel de nekem tetszik! :D
Amugy a globális felmelegedés hülyeség. Inkább csak mérgezzük a környezetet ahonnan a kajánk vizünk pevegönk van.... Gyakorlatilag magunkat mérgezzük. Ha nem lenne elég hogy a félkész cuccok is teli vannak minden "joval"... Asszem ezt nem kell részletezzem.
túlélõ: szerintem egy két lópókróc nálatok is elkelne :):thumbup
ahogy olvasom az idõjárás jelentés nekünk meg gumicsizma, gumicsónak :haha:
Felénk csak néhány csepp esõ volt, de a szél az nagyon erõs egész nap.
Az elsõ tavaszi nap. Így május 8-án már ideje is volt. Lassan már inkább nyárnak kellene lennie.
De jó ez az idõjárás jelentés. Egész napra esõt írt, de még most is esõt mutat, ahhoz képest 1 darab felhõ nincs az égen. És mivel esõt írtak és mondtak, így nem intéztem mára kocsit. Pedig lõteres idõ van. :mad: :(
Keress amatõröket, néha azok jobban tudják! :D
Magyarországon ilyen pl a Metnet.
Hát, nálunk úgy néz ki, a következõ napokban lesz egy kis bazmegolás... :D
Megint kezd eltûnni a nyár. Este felé 15 fok alatt, kint vastag pulóverben voltam és fáztam. Egész jövõhétre esõt mond és hûvös idõt. :mad:
Szóltál volna elõbb elhoztalak volna Laredoba Texasba :) Itt most 35 fok van és a kocsi klímája sem tudja lehûteni nagyon a kocsit. Megint rájöttem miért utálom a meleget.
Az erdõtakaró szerepe a klímaváltozás hatásainak mérséklésében
25-26. oldal
Sajnos nem lehet kimásolni rendesen
Július 29.
És 9 fok van odakint. :rolleyes:
te kínlódsz én szeretem a meleget amugy jobb a meleg prepper szempontból is. könnyebben mozogsz kevesebb cucc. tovább van világos stb.
Nekem az is a bajom, hogy a tavasz és az õsz is hideg, a tél meg kegyetlenül hideg. 3 évvel ezelõttig rendes idõjárás volt, hideg téllel, 3 hetes kemény faggyal Januárban, egész tûrhetõ õsszel és tavasszal, a nyár pedig forró volt. Valamiért megváltozott az idõjárás, csak így 3 év alatt eléggé meguntam már ezt. :hogymi: Emlékszem, tavaly is Alaszkában strandoltak nyár közepén, én meg nagy kabátban mentem ki a házból.
Hetek óta szinte nincs nap, hogy legalább egy zápor ne lenne. De nem is ez a fura, hanem hogy sokszor percenként változik az idõ, napsütés, esõ vagy mindkettõ..
Kis sötét felhõcsoportok úsznak az égen, foltokban esik az esõ és az esõ intenzitása másodpercenként változik.
Biztos normális, de eddig nem tûnt fel és nekem fura :).
Mostani lakhelyemen ez annyira nem jelentkezik inkább a "menedékemnél" a volt lakhelyem közelében (hegyalja).
Késõ délutántól heves zivatarok érkeznek, komoly pusztítást okozhatnak!
Várhatóan 17 órától DNy felõl heves zivatarok érik el hazánk térségét.
Esély van egy szervezett zivatarrendszer (MKR) kialakulására, mely az este folyamán északkelet felé mozog, miközben folyamatosan gyengül. A fõváros környezetét 22 óra körül érhetik el a zivatarok. Elsõsorban délnyugaton esély van szupercella keletkezésére is. A zivatarrendszert villámárvizet okozó felhõszakadások (akár 50 mm), nagyobb méretû jég (2-3 cm) és pusztító szélrohamok jellemezhetik (90-100 km/h).
:tapsol::tapsol: pár jó fotó lessz..ha igaz...
Majdnem minden bejött, viszont oly sûrûn esett (kevés apró jéggel), hogy semmit sem láttunk az esetlegesen kialakuló légköri képzõdménybõl.
Kb 40 méter volt a látótávolság, 18.57 kor vonult át rajtunk, már csupán csendesen esik, esik, esik.... nékem vacsi után jólesik... :beer:
Itt Füreden is jó kis zuhé volt, valamint olyan villámtevékenység, hogy néha már diszkóban éreztem magam. Az esõ nagyja már elment kelet felé, de a szél még idõnként nekilendül, meg idõnként még fényképeznek az égiek :) Kár, jég szerencsére nem volt.
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/z...har_eso_jegeso
Én lemaradtam róla, be voltam zárva a munkahelyre :(
Hétvégén meg jön a kánikula koponyeg.hu
Sz: Tikkasztó napsütés, országos hõség várható. Akár 34-35 fok is lehet. Csak elvétve fordul elõ frissítõ zápor, zivatar.
Vasárnap: Igazi strandidõre van kilátás, mindenhol 30 fok felett alakul a csúcshõmérséklet. Kicsi az esély csapadékra
A hétvégét a Tiszatóban fogom tölteni..csak akkor jövök ki belõle, mikor felveszem a vizisít és a motorcsónak kihúz:thumbup
Nekem fura dolgokat láttam tegnap és ma.
Tegnap este munkából hazafele jövet folyamatosan villogtak a villámok, szinte egy másodperc szünet nem volt a 20 perc alatt míg hazaértem.
Vettek is fel belõle Szombathelyen:
https://www.youtube.com/watch?v=en-zKETyBLo
Ma délután munkába menet rengeteg apró felhõ 30-50m magasságban úszott.
Érdekes látvány volt mozgó autóból :).
Ilyen fajta volt már párszor itt is, de csak az utóbbi 1 évben láttam ilyet. Sok villám, másodpercenként több is, de mennydörgés nélkül.
http://boldognapot.hu/blog/8-nagy-eg...d-eppen-lehul/
8 nagy egyetem is állítja, hogy a Föld éppen lehûl
költöi kérdés: mennyi pókróc kellhet még ? :D
Egész nyáron fáztam. Most meg itt a szeptember és 35 fok van. :rolleyes:
Szerencsére néha segítség is a gyakori esõ, nem kevés üzemanyagot megspórolt hogy nem nekem kellett öntözgetnem a betonozások után :).
MREVOLUTION: vizibicikli meg gumicsizma :haha:
Jah..nálam is nagy az öröm..jövõ hétvégén akartam kintaludni:(
És? Egy kis esõ visszatart? :D
Tessék kipróbálni közben módosítani az esetleges hibákat, a gyakorlatozás pont errõl szól.
Esõben, több személy esetén hasznos lehet a 4x4m csapatponyva felállítása.
Csatolmány 3805
lMost szerintem igen..ha csak túráról lenne szó nem érdekelne. De a menedékem ugyebár egy földbe ásott lyuk :) ami most inkább egy vadisznódagonyára emlékeztethet..
Sátorral, meg ponyvával mehetnék máshova, de a vénasszonyok nyaráig azt hiszem még kibírom valahogy..