Idézet:
Egy idõben sokat airsoftoztam és két dolgot tanultam meg. Az egyik, hogy egy menekülési útvonal nélküli (értsd egy bejáratos) épületben nincs esélyed ha bent gubbasztasz tûzerõ/meglepetés ide vagy oda. Egy beavatkozós rendõr haver fogalmazta ezt jól meg: "gyakorlatilag ülsz és várod a halált"
Igen! Ez így van..és ez mindenre vonatkozik..lakásra,házra,tanyára,falura,várak ra,városokra!
A történelemben sok ostrom esetén ,ha nem ment nyers erõvel..egyszerûen kiéheztették a védõket!A támadóknak egy fél ország volt a logisztikai háttér...a várvédõknek csak ami bent volt.De segítség nélkül pl Sztálingrád is elesett volna....
Igazából nincsen jó recept..mindenki azt próbálja védeni amije van..több.kevesebb sikerrel,csak utólag derül ki melyik módszer mûködött!
No meg a szerencse!
Idézet:
de egy rendes kis közösségben mégis többb esélyed van, mint egyedül az erdõben, pláne ha családot is kell vinni/felügyelni.
Ez megint pro és kontra...nem lehet egyértelmûen kijelenteni ,hogy a sok milliárd változó mellett melyik mûködik!
Csak egy példa!
Ha beteg lesz az egyedüli túlélõ..lehet ápolás nélkül meghal..tehát közösség egy pont!:thumbup
Ha csoportban van a túlélõ....a többiektõl elkaphat egy fertõzõ betegséget...és meghal...tehát magányos túlélés egy pont!:thumbup
Idézet:
Nem kell még rohamozni sem, csak felgyújtani aztán ki jössz te magadtól is.
Igen ezt sokan így gondolják!
Eszement vérbosszúra,értelmetlen pusztításban leledzõ emberek ezt csinálják...akik az éhezés miatt fosztogatnak..azok nem fogják felgyújtani az ételt/zsákmányt!(persze ezt egy normális ember írja ..most!..a más eszével nem tudok gondolkodni! :haha:)
Idézet:
Valóban vannak gázos falvak Mo.-on, de egy rendes kis közösségben mégis többb esélyed van, mint egyedül az erdõben, pláne ha családot is kell vinni/felügyelni.
A másik, hogy nagy baj esetén ha folyamatosan mozgásban vagy sokkal nagyobb az esélyed. Le kell gyõzni a "megbújok a vackoban" emlõs ösztönöket.
Hát igen..ha ezt most összerakjuk....akkor nekem az jön le...,hogy egy megbízható közösséggel,folyamatosan mozgásban kell lenni az erdõben!:beer: