A nyaralókkal az a baj, hogy ha nem vagyok ott minden egyes nap, akkor SHTF nélkül is szétlopják. :(
Printable View
A nyaralókkal az a baj, hogy ha nem vagyok ott minden egyes nap, akkor SHTF nélkül is szétlopják. :(
a kutya riasztóról és egyéb állatriasztóról...mindig van a zsebemben jutalom falatka..vedd figyelembe,hogy a káoszban az állatok is megzavarodnak ,keresik a helyüket,a biztonságot...a kutya is egy perc alatt a legjobb barátod lesz ha meg érzi a szeretetedet és követni fog jóban-rosszban...de ha lefújod...hát az Isten kegyelmezzen Neked....
Kezdetnek talán ez is megteszi:
http://magyarprepperforum.org/showth...ull=1#post9974
#62-es hsz, ott van egy pár ötlet, amibõl sok most is legális, és beszerezhetõ. Pont ilyen esetekre.
Igaz, nem nekem címezted, de lenne pár meglátásom.
Akkor az adott szituációhoz tervezzen. Gondolja át, mire van lehetõsége és mit szeretne elérni. A kettõ közt kell kompromisszumot kötni. Vagy bunkerré alakítja az emeleti lakást, vagy el kezd BOL-t keresni. Nem muszáj saját tulajdonnak lenni. Lehet az egy barlang is. A lényeg a rejtettség, a védhetõség. Minél eldugottabb, annál valószínûbb, hogy nem fog társbérlõ jelentkezni egy gebasz esetén. Készletet elásni nem csak saját tulajdonban lehet. Csak ott nagyobb a rizikó, hogy idegenek fedezik fel.
Nem szabad megvárni a hordák fosztogatását. Ha benne van vészhelyzeti tervben és van hova, akkor a baj legkisebb jelére le kell lépni. Ha nincs bokorugró jármûved, akkor még hamarabb. Ha nem lehet/akarsz autóval közlekedni, akkor használj kerékpárt vagy gyalogolj. Ha tudod a célt és van megtervezett útvonalad, akkor megoldható a menet közbeni készletfeltöltés, az elõre elásottakból.
Elõbb a lehetõségek felmérése (mim van), majd a cél meghatározása (mit szeretnék- menni vagy maradni?), a cél részletes kidolgozása (ha maradok mit kell tennem, ha megyek, akkor hova és mivel, stb...), a szükséges eszközök meghatározása, fontossági sorrend kialakítása, a szükséges készségek meghatározása, elsajátítása, gyakorlása.
És közben ne felejtsünk el normális életet élni se! :)
- Szerintem! -
Az épület teteje, a lapos tetõ zsákutca. Nincs hova menekülnöd. Taktikai hiba oda települni. Kifüstölnek, kiéheztetnek, szomjaztatnak... KO.
Nem hiszek a BOL-ban, meg a rejtõzködésben. Ez itt a Kárpát medence, nem a Sziklás hegység. Ez egy sûrûn lakott vidék, kilométerenként lakott területekkel. A Gemenci erdõn kívül nincs csendes terület ahol rejtõzni lehetne. Magányosan még elképzelhetõ, de családdal már nem tudom elképzelni, hogy ne fedezzék fel az ottlétünk nyomait.
Egy terület vagy ház megvédésére több esélyt látok valamilyen csoport, lakóközösség, de fõleg család összefogásában. Bár a csoport összefogását nehezíti, hogy aki gyûjtött, készletezett, az nem nagyon osztaná meg a javait az üres zsebbel érkezõkkel.
A BOL az lehet egy jól védett falusi ház is, nem kell rögtön a Bükki Nemzeti Park dzsungelére gondolni. ;)
Bug Out Bag ellenõrzõ lista a theprepperjournal.com-ról...pipa, ha bent van (egy baja van, hogy ez egy konkrét zsák checklist-je, de el lehet vonatkoztatni
plussz egy kép szemléltetésként, ha vizuális típus vagy(másik oldalról)
http://theprepperproject.com/wp-cont...-bag-small.jpg
1. Water
Nalgene Water Bottle
Water Filter
Extra Nalgene Canteen (32 ounce)
2. Food
Mainstay Emergency Rations OR
Mountain House Freeze Dried Food
Snacks
3. Clothing & Shelter
Long Pants
Long Sleve Shirt
Change of Underwear
Spare pair of socks
Hat or Beanie
Rain Gear
Gloves - Work and Leather
Tarp or Tent
Sleeping Bag or Bivvy
4. Fire and Light
Disposeable Lighters in waterproof bag
Swedish FireSteel
Headlamp - Spare Batteries
5. Self Defense
According to scenario - Pistol and Rifle
Bear Spray
Tazer
Extra Ammo for Firearms
6. Communications
HAM Radio - Baofeng UV-5RA
Antenna
Spare Battery
Whip Antenna
7. Tools
Multi-Tool - Leatherman
Pocket Folder Knife
Large Knife - Gerber LMF II
JetBoil Flash
50’ Paracord
First Aid Kit
Trauma Dressings - Or Tampons/Maxi
Pad
Quick Clot
8. Hygiene
Soap
Toothbrush/Toothpaste
Chapstick
Floss
Hand Sanitizer
9. Miscellaneous
Duct Tape
Bandanna
Spare Batteries
ID
Csatolmány 1267
...meg egy hordó sör.....
Találta m egy videót:
http://www.youtube.com/watch?v=QxYaORyWs_A
Ma a kedvetekért lefényképeztem a saját menetfelszelésem .
Csatolmány 1268
tartalom:
-Távcsõ
-2 db kés , egy nagy és egy zsigerelõ
-1db fenõkõ
-1 db balta
-kötél
-kispohár ,/ nagy pohár / fém /
-magnézium tömb
-kanálgép
-multitool
-mini eü pack
-gyufa
-zippo öngyújtó
-benzines kézmelegítõ
-só-pirospaprika / ez fontos /
-iránytû
-1db viasz gyertya
-10 db kockacukor
-2 dl jó erõs házipálinka / ez sok mindenre jó :) /
-1 db led lenser kézilámpa
-1 db petzl pixa II fejlámpa
-1 db bundeswehr fejkendõ / ez megint ezer dologra jó /
-1 db tábori kávéfõzõ / ezt a katonaság óta ereklyeként õrzöm , bármilyen rossz körülmények közt is javítja a hangulatod egy jó erõs feketekávé /
-1 zacskó feketekávé
-1 db katonai kulacs
-1 db tisztálkodási készlet / fogkefe,fogkrém,szappan,törülközõ,alkohol,bor otva /
- szemeteszsák / ez is fontos /
-1 db polár takaró
eddig ha volt egy kis táborozás ez elég volt , de ha valamivel kiegészítenétek akkor várom a javaslatokat .
Vietnamiveteran tökéletes a cucc......
egy egyszerû víztisztító nem árt..pl..Aquamira Frontier Pro - vízszûrõ http://www.acelfullank.hu/Aquamira_p...%28MCN42105%29 és egy fólia http://www.acelfullank.hu/H%C5%91vis...%91_f%C3%B3lia
Ezt a hõvisszaverõ fóliát próbálta már valaki ? Biztos jó mert a mentõk tûzoltók is használják csak nem tudom miért jobb ez mint egy jó vastag pokróc. Oké kis helyen elfér , de ezen kívül ?
Igen használjuk,elég hamar tönkre megy..én arra szoktam ülni ha hideg van,a nedves fûre a sátor alá is azt teszem,ha száraz a fû belülre a hálózsák alá,egy idénybe tönkre megy,de akkor még jó a sütõbe fólia helyett...egyébként túlélõ helyzetben akár húst,krumplit is lehet parázson párolni benne,esõ ellen is jó...végtelen a lehetõség....
Kicsit offtopik itt a téma, de a fóliához kapcsolódik. Már több amerikai "surviving school" videójában láttam, hogy a ponyvamenedék ferde fala alá feszítették ki. Így is mûködik hõtükörként? És van értelme, nem fújja ki a szél a visszavert hõt?
Nekem néhánynál csak a felirat úgy jelenik meg , hogy csatolmány .. Invalid Csatolmány specified. If you followed a valid link, please notify the administrator
A kulacs szája ilyen rézszínû , betétes ?
http://www.ebay.com/itm/Cycling-Bike...item35c97ea32e
Az érdekelne , hogy van-e belül mûanyag bevonat rajta ?
Köszi .
A képek egy része nekem se jelenik meg, hiába klikkelek rá.
De ettõl függetlenül nagyon szép és jó kis összeállítás/leírás, köszönjük, hogy megosztottad velünk!
.
Doom: a dinamós lámpád milyen fényerejû?
Ezt a zákot milyen idõtávra tervezted ?
Az eü csomagba betennék egy sebészollót , varrást helyettesítõ ragasztót , bár lehet hogy a bal felsõ az pont a ragasztó .
.... a szerszámoknál van olló,van benne sebösszehúzó,a ragtapaszok között..általában össze van pakolva a zsák..menetkészen van tárolva...kirándulni kicserélem az élelmet...a többi cucc ha nem is napi szinten,de használva van....az élelmiszer 10 évig jó,a gyógyszerek ahogy fogynak pótolva van(ebbõl élek hétköznapokba is,ha kell egy szem kiveszem),amúgy a többi cucc ha vigyázva van rá gyakorlatilag végtelen idõtartamra jó(ha tönkre megy mint pl a kínai víztisztító--...bár sokat dolgozott meg vagyok vele elégedve,de eltört,nem használat közben----,azonnal cserélem).... a másik,hogy rengeteg kompromisszumot kötöttem...ez a 15 kg az a határ amivel még viszonylag gyorsan tudok mozogni,legugolni,hasra vágni magam .kúszni,átugrani kerítésen...kipróbáltam már sokszor(sokat túrázunk),de még így is 1-1,5 óra után pihenni kell---meg nekem még itt van plusz 8 kg amit 2-3 km után pár percig ölbe cipelnem kell.....
Az a dinamós lámpa most a T..coban 1200 Ft .
Ezzel a cuccal biztos nem a szügségszállásra készül ... Rádió még mehetne bele , információszerzés miatt ...Önvédelmi cuccok is , legalább 2-3 gázspray ... Távcsõ , sokszor jól jöhet ...
Én sem oda mennék ... Helyzetfüggõ . Vagy rokonokhoz , barátokhoz ( helyi katasztrófa esetén ) , vagy ki az általam ismert susnyásba ...
Kérdéses , hogy Doom hol lakik . Ha olyan helyen , ahol mûködhet a hivatalos szervek által irányított kitelepítés , mentés , rendfenntartás , akkor szóba jöhet szügségszállás . Ha nem , akkor ugyanúgy magára van hagyva egy idõre , mint bárki más . Pl : márciusi havazás ...
Ha olyan helyen , ahol mûködik a hivatalos szervek által irányított kitelepítés , mentés , rendfenntartás , akkor szóba jöhet szügségszállás .
Mo.-on az utolsó lehettõségek között van szerintem a szügségszállás . Fõleg a mi "fajtánknak" , szerintem .
Ez amit összeraktam egy teljesen általános túra felszerelés...még csak nem is túl drága holmik vannak benne(kényes egyensúly a használhatóság,tartósság és az árak)...valamikor ha még emlékeztek egy hozzászólásomra ,abban azt a kérdést tettem fel...hogy mire lenne szükségem 3-4 napig egy néptelen helyen?...nos ez a zsák azt a célt szolgálja,hogy eljussak a menedék helyemre 110 km,vagy ha káosz van és nem tudom tartani a lakhelyemet el tudjak tûnni pár napra,míg lecsillapodnak a kedélyek....vagy katasztrófa esetén nem kell várnom a hatóságokra,megoldom magam...vagy csak úgy kirándulunk egy jó nagyot...... a nagycsaládos szállásokon nagy valószínûséggel nálam lesz a legkevesebb érték...mert mit csomagolnak a menekülõk?...ezüst étkészlet,betétkönyv,készpénz a befõttes üvegbõl,arany jegy gyûrû ékszerek,stb..ezekre fognak utazni nem az én gatyáimra.....amúgy meg ha csak egy lokális katasztrófa és oda szorulnánk a többiekkel és tudom,hogy pár óra és jön a segítség meg is osztanám a készleteim...amúgy az emberek általánosságba véve nem elvetemült gazemberek,nem kell mindig mindenkiben ellenséget látni,mert elõfordulhat,hogy önként megyek be egy szállásra,fõleg mínusz tíz fokban....
..rádió van benne világ vevó T,,gazdaságos pót elemekkel alufóliába csomagolva az emp ellen.
..önvédelmi cucc azért nincs benne mert a kutyák engem nem bántanak(nem tudom miért,de tök jó,minden kutyával pár másodperc után haverok vagyunk)....emberek ellen pedig itt a két kezem lábam,meg ha kimegyünk a természetbe(pláne ha menekülnénk) az az elsõ,hogy vágok egy jó vándorbotot..ezt tanultam,ezeket az önvédelmi ismereteket gyakorlom...az egyéb törvénytelen eszközökrõl nem is beszélve,,egy esetleges ellenõrzés,motozás hamar úgy végzõdhet hogy kattan a zár.....
Ok. Fordítsuk meg MIÉRT NEM VESZIK el tõle?
Hogy védsz meg egy buflák nagy zsákot akkor, amikor mindenki éhesen valami használható v. ehetõ dologért kujtorog?
Jó, de ha így nézzük akkor mindenki járjon úgy mint egy hajléktalan és ne tartson magánál semmit, se vizet, se ételt, mert ha valakinek van valamije azt úgyis elveszik tõle mások.
Na akkor most ez a topik miröl is szól? Elõbb ezt kellene tisztázni, mert sokan elbeszélhetnek itt így egymás mellett..
Pedig jó a téma..:thumbup