Mókás dolgok, az kétségtelen.
Printable View
Mókás dolgok, az kétségtelen.
Na még 1 játékszer, ne vegyétek komolyan. :D
Survco – the credit card sized axe
http://bushcraft.guru/survco-credit-card-sized-axe/
Nem is rossz. Tudod milyen jól jönne ez a Csendes-óceánon pl. ha túlélnél egy repülõgép balesetet és aztán sikerülne kiúsznod valami lakatlan szigetre? Ez nem akadályozna az úszásban ha a farzsebben van. Nem mondom, hogy fasza tutajt lehetne vele építeni, de a szigeten felhalmozódó hordalékban fellelt sörösüvegeket ki tudnád vele nyitni, ha találnál ott mosógépet, annak is le tudnád csavarozni az ékszíjtárcsáját, hacsak nem olyan kúpos csavar van rajta mint a Whirlpoolén és megfelelõ türelemmel a döglött kecske szemét és heréjét is ki tudnád operálni vele. Egyszóval ez komoly dolog!:thumbup
Szerintem meglehetne oldani, de a kártyaméretet kicsinek tartom.
Gondolom lézerrel egy anyagból történõ kivágást nagy tömegben gyárthatóságot tartottak szem elõtt.
Szóval lehet más lett a végtermék, mert a gyártó, a marketinges is belepofázik abba amit kitalált a túléléssel foglalkozó jóember.
És sajna a törpe méret miatt a használati érték feláldozásra került. Fûrész sincs láthatólag kimunkálva. Így csupán tárcában hordható játékszernek tartom.
Pityubá
Szerinted hogy lenne ez mûködõképes? Mit érdemes magunkkal vinni és mi az ami fölösleges?
Az alap ötlet jó, de elcseszték akik beleszóltak. Mint írtam a mérete kicsi. Sokkal használhatóbbnak tartanám ha 5"-os telefon méretben lenne legyártva.
Így az oldalán használhatóbb hosszúságú fûrész lenne. Csavarkulcsra nékem nincs szükségem kint a terepen. Sörbontót is feleslegesnek tartom.
A nagyobb méret nagyobb dárdahegyet eredményez, az eredeti csak nyílhegy méretû. 1 dárda elég, 1 nyílhegy kevés.
Anyagának ötvözött késacélt javasolnék, kerülném a törékeny porkohászati anyagot. 5mm vastagot javasolnék.
Lézeres kivágást jó 5 letnek tartom. (dolgoztam AMADA kivágó gépen)
Azoknál a cégeknél ki lehet vágatni, ahol vannak ilyen gépek, Jpg képformátumban kell kiszerkeszteni a vágási rajzot, vastagsághoz a gép vágási sebességét utasítani kell, 1 tábla késacélt kell feltenni a gépre. Nagyjából ennyi jutott eszembe a dologról.
....egy sima orrfûrésznek a lapja kiváltja,kihegyezve,megélezve,a vége kiköszörülve...dárda,kés,fûrész,nyílhegy,a vége csavarhúzó,...balta nem kell...amit nem lehet eltörni az nem is kell semmire...
Valami ilyesmire gondoltam én is de elhagynám a fûrészt az csak pontos vágáshoz kell. Inkább a fejszét tartom fontosnak. Úgy értem egy kis könnyû középkori fejsze szerûséget nem a mai értelemben vett nehéz munkafejszét.
A dárda hegy jó 5let.
Végül is ha van fejsze és dárda elég is. Megjegyzem a fûrészfogazást semmi perc alatt vágja ki a lézer, jelentõsen nem drágítja meg a cuccot.
Utána kell nézni mennyibe van 1 tábla késanyag abból mennyi jön ki. Mi pénzért vágják ki. Mennyibe lenne elõélezés-hõkezelés-síkba csiszolás-finom élezés.
Oszt ha megéri, meg kell tervezni-rajzolni.
HOPPSZ közben ugrott be. Van Zastava hátsó laprugóm kb. 5mm vastag.
Kilágyítás után levékonyított élszalagú bimetál fémfûrészlappal ki lehetne vágni belõle a dárda hegyet.
Lehet ebben az irányban kellene elindulni, ennek a túlélõs kompakt cuccnak az elkészítésével.
Legalább 1 et elkészíteni oszt próba mit is tud ?
Sziasztok,
Machete-t szeretnék magamnak csinálni. Nézegettem a Tramonitát, de valahogy vékonynak találtam (1.2-1.5 mm lehet a vastagsága). Lehet hogy pont úgy jó ahogy van, de ott kicsit könnyûnek találtam.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jó lenne-e 2 mm-es vastag szénacélt használni? Ha igen milyen acélból kellene elkészíteni és hol lehet ilyet kapni?
Köszönet a tanácsokért.
http://forum.index.hu/Article/showAr...8936&t=9004699
--itt mindent megtalálsz a témában...
Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz jobb, mint a Tramontina, legfeljebb olcsóbb, ha nem számolod az eszközöket, idõt, amit ráfordítasz. Egyébként Tramontinából is kapsz még 3, vagy 3,5mm-es vastagságút is, amit pl. a cukornád vágására használnak. Az csak arra jó még akkor is, ha átprofilozod az élét. Nekem volt egy, felejtõs. A nagy súlyú machetéhez lomhaság tartozik, ami fárasztó és nem hatékony az alkalmazás tekintetében. Vagy ha fegyvert akarsz, akkor készíts, vagy vegyél egy kukrit, ami alapból fél kilós és a penge tövénél legalább 8 mm keresztmetszetû.
...csak szólok,hogy van egy a piacon igen jó áron....
http://www.ijaszapro.hu/kategoriak/k...kes__9076.html
..az enyémet biztos hogy nem adom el,meggondoltam magam...ezzel ásom ki a síromat,ez lesz az utolsó ami a kezembe lesz életemben...:haha:
Üdv mindenkinek!
Opinel no8-ast használ valaki?Tapasztalatok?Éltartóssag?Élezés?Stb. Ajándékba lenne kinézve és kevés olyan véleményt hallok amire adnék is.Itt közöttetek azért már több hasznos tanácsot kaptam!
Szia, nyugodtan vedd meg, valamikor már beszéltünk róla, nagyon jó ár-érték arányú kis bicska. Ha az éltartósság és az igénytelenség a fontosabb, akkor rozsdamenteset vegyél, ezt kicsit nehezebb fenni, ha kicsit több odafigyelést kap, akkor a szénacél a jó megoldás, viszonylag hamar nagyon jó élet lehet rá tenni. Ennyi pénzt mindenképp megér.
http://gyujtemeny.vatera.hu/militari...076981374.html
Nekem ez van, kifúrttam 4mm es "fúrókkal" az orrát mert fagolyó szeleteléshez használtam, de bizony megszenvedtem vele, pedig kb 1,2 1,5 mm teljes egészében edzett, rozsdásodik, rugalmas, nagyon jó vele bozózót írtani, húst szeletelni. Gondolkodom a kihegyezésén, meg a nyél átalakításán, de az az igazság amire használom tökéletes.
Jawa630 néven megfigyelem a tranzakciót, ha valaki nem viszi fel 3000 fölé lehet megveszem. Egymásra ne licitáljunk! Ha licitálsz rá szólj privátban átengedem.
Amúgy viszonylag könnyen tudsz készíteni egyet, rámegy kb. fél napod és ugyanannyi pénzed, mintha vennél egyet:
Csatolmány 5548
Ez valami régi mezõgazdasági eszköz alkatrész, erõs, edzett anyag, nehezen vitte a flex, sokáig tartott köszörülni. Amúgy az élét jól tartja, kicsit merev anyag, szerintem egy komolyabb száraz cserfán ki is pattanna. Laprugóból nagyon jó macsétát lehet csinálni, itt az egyetlen bökkenõ az anyag vastagsága, ha vastag nehéz lesz, az elvékonyításhoz meg már profi csiszológép kell. Ha esetleg találsz kellõen vastag (vékony) laprugót és szeretnél vele foglalkozni, akkor nyugodtan írj.
(Általában Tramontinát használok.)
Ha nem mûanyagból van, akkor gondolom hogy annyi pénzt megér. :beer:
hello
nem tudom megvetted-e mar a bicskat vagy nem. ha nem szerintem ne a 8-ast valaszd hanem a 9-est. csak a markolat hosszusaga miatt, foleg ha edesapadnak nagy tenyere van.
amugy az opinel kesek tok jo ar ertek aranyu kesek. en egy 6 es egy 9 -est hasznalok, jo kesek, foleg szalonnazashoz!
ha faragsz hozzá egy nyelet fából, talán még használni is lehet :D
Ugy látom itt lemaradtam egy körõl
Grafitos szerintem a legfelül lévõ kanálra írta a nyélfaragást nem a fanyelû opinelre :)
Naja, a kanálra értettem, az opi nyele úgy jó ahogy van :haha:
Ha szénacél pengétek van, nem szoktatok maratással kísérletezni? nekem a reszelt tormás módszer nagyon tetszik, mert tök jó random formák jönnek ki..aztán még óvatosan finom fém súrolószivaccsal is végigmegyek rajta, hogy elhalványítsam az erõsebb merásnyomokat. Tök jó kopottas hatást kelt. Aztán jöhet a zsírzás
Vágom már...
Megajándékoztam magunkat egy késsel. A konyhakéseket leszámítva eddig sosem volt fix pengés késem, ezért elsõ körben ezekbõl választottam ki a CRKT Thunder Strike-ot. A pengehossz 7.2cm, tehát EDC-nek is megfelelhet. Elõször tartottam tõle, hogy a paracordal bevont markolat kényelmetlen vagy rövid lesz, de kellemeset csalódtam, jól fekszik a kézben.
Szia ,
szerintem egy jó bicska és egy jó multi tool együtt a megfelelõ választás illetve egy sima kanálgép .Így szerintem tuti választás
Ganzo G732 - akcióban 13,58$ pár napig. Nem legál méret de biztosan jó minõségû kés mivel az egyik nagy kínai gyártó terméke. Az, hogy mire hasonlít az meg szerintem mindenkinek világos, biztos valamelyik típus copy-ja :D
Multitool akció van kérem szépen!
Gazdagoknak a legfelszereltebb multitool a gyártótól GANZO G302-H most 30$ alatt.
A csóróknak mint én is meg marad az olcsó alternatíva GANZO G104-S, én már meg is rendeltem. 1600Ft-ért házhoz szállítva tokkal együtt ajándék kategória. Remélem jó is lesz :thumbup
meg egy tulelo kes.
a pali aki tervezte egy nepszeru youtube csatorna vezetoje. viszont teljesen penz orientalt es elfogult. korabbi videokban mindenfele szart reklamozott hiper szuper tulelo cucckent.
most elorukkolt a sajat tervezesu kesevel nem kevesebb mint potom 300 usd lesz az ara! ami testverek kozott is 80.000 ft folott van!
es akkor lassuk mit kapunk a penzunkert:
https://www.youtube.com/watch?v=eF9VN363V4I
nekem nem igazan jott be ez a kes. az arat meg tulzottan magasnak tartom.
Ez az, sokat számít a dollár árfolyama is. Ezért nem éri meg bármit Magyarországra exportálni innen. :(
Még egy túlélõmûvész akinek gyerekkori sérülésbõl alakult ki a késmániája. :-D
Egyébként a Ka-bar már jó ideje gyárt ilyen kést: http://www.kabar.com/knives/detail/182
A többi cuccot meg egy molle zsebben vagy egy kis táskában el lehet vinni.