Igazad van. Az Index (Sárga) fórumon volt fél éve egy változtatás, azóta eléggé visszaesett ott a hozzászólások száma. Átrendezték az egészet, gondolom azért változott a link is. Megyek és kijavítom, köszi. :beer:
Printable View
Igazad van. Az Index (Sárga) fórumon volt fél éve egy változtatás, azóta eléggé visszaesett ott a hozzászólások száma. Átrendezték az egészet, gondolom azért változott a link is. Megyek és kijavítom, köszi. :beer:
Szerintem jobb lett így az Index fegyveres, hogy külön fórumcsoport lett. Könnyebben lehet megtalálni mindent, mint amikor 400 fórum volt egyben.
Lehet, de most meg nem szól hozzá ott senki. A "Fegyvertartás és félelem" volt a legérdekesebb rész és lassan rajtam kívül már senki nem ír oda egy szót se. :( Pedig régen azok a topicok nagyon pörögtek.
Nem hittem volna, de most írta a vevõ, hogy odaért hozzá a csomag. Érdekes hogy Puerto Rico-ba van hogy 2 nap alatt odaér a küldemény, de ha mondjuk Kaliforniába küldök valamit akkor elõfordul hogy 10 munkanapig is eltart. :hogymi: Eléggé véletlenszerûen szállítja a csomagokat a posta. Mindegy, a lényeg hogy végül csak megkapta a vevõ és a végén még meg is köszönte hogy törõdtem a helyzettel. :thumbup
Legalább szólt. Már az is valami. Így meg fõleg, hogy happy end. A posta meg, ha nem kína, sajnos ilyen. Még esetleg svájcban lehet jó, de ott mi nem az?
Többször is elõfordult már hogy türelmetlenkedtek és szólnom kellett nekik hogy nyugodjanak le és várjanak 3 napot. Valahogy a végén odaér a küldemény. Nem tudom mi olyan sürgõs az embereknek. Én az egyik kínai rendelésre már 3 hete várok mégse írtam még nekik. A múltkor a lámpának is kellett vagy 5 hét.
Hehe, igaz, én ha ebayrõl rendelek, mindig 30 napot számolok rá. Utána már azért kezdek figyelni, de szerencsére eddig még minden megjött.
Én most megkaptam hogy után rendelte a bolt amiért már fizettem. Visszamondtam az egészet, utalják vissza pénzt. eBay-rõl rendeltem, 2 óra múlva megkaptam az igazolást hogy feladták és úton van a csomag. :D Gyorsan ment. Rögtön az eBay-el kellett volna kezdenem.
Ebay-en majd vigyázz, mert ha jól tudom, február közepétõl már csak 30 nap van "case"-t nyitni a korábbi 45 nap helyett.
Néha szoktam vásárolni, nem gond. A 30 nap úgy lenne probléma, ha nem helyben szállítanák ki. De így általában 2-5 nap alatt azért ide szokott érni amit rendelek. Új dolgokat szoktam venni, olyanoktól vásárolok akiknek rengeteg jó visszajelzésük van. Az sokat számít.
Amikor pár hónapja gondolkodtam egy vállalkozáson, volt néhány érdekes tapasztalatom eBay-en, de szerencsére idõben átláttam a szitán.
Van egy olyan átverési forma, hogy meghirdetnek valami drágát, gépjármûvet, motort, akármit csak drága legyen. Aztán letárgyalják hogy ne eBay-en fizess nekik, hanem a rendszert megkerülve küldj nekik pénzt. Talán nem is PayPal-al, hanem csekken, vagy Western Unionnal. Aztán eltûnnek a pénzzel és sose látod õket, az áru meg valószínûleg sose létezett. Úgyhogy vigyázni kell, mert ilyenek is vannak.
Újabb csodálatos vevõ. Lead egy rendelést 29-én. Nekem ugye 48 órám van hogy feladjam. 31-én este van. 1-én felveszik, az szombat. Jön egy vasárnap. Aztán hétfõ és kedd, két nap. De õ már szerda reggel bejelenti az eBaynek, hogy nem kapta meg a csomagját. Miért kapta volna meg? 5 munkanap alatt ér oda, akkor mit akar a 2. nap után? Nem feltûnõ neki hogy az ország másik végében él, és mindenütt hóvihar van? Kérdi hogy mi a nyomkövetõ kódja a csomagnak. Nem feltûnõ, hogy 1 dollárért küldtem el a csomagot? Hogy lenne már ennyiért nyomkövetõ kód? :duhos:
Hiába, birkák az amcsik...
Én ausztráliába küldtem 600$-os ebay csomagot, 2 hét alatt volt ott, a csávókám meg áradozott, hogy milyen gyors volt a posta...
Áh, nem errõl van szó. Egyszerûen csak 100 vevõbõl van 2-3 ilyen. Az arány nem olyan rossz, csak jobb lenne ha egy ilyen se lenne. :)
A múltkorinál a végén csak odaért a boríték, aztán meg írt két üzenetet is, hogy milyen rendes vagyok amiért sokat írtam neki és foglalkoztam az üggyel.
Benne van a dologban az is, hogy a vevõ nem tudja hogy 48 órát kap az árus, hogy feladjon egy csomagot. A rendszer ezt nem is számolja bele az idõbe. Ahogy azt se számolja, hogy más a szállítási idõ ha valaki a szomszéd városba küldi és más ha az ország egyik felébõl a másikba. Meg persze az idõjárást se számolják bele. Se azt nem írják le, hogy melyik a munkanap és az hogy befolyásolja a kiszállítás idejét. Ezeket mind le kell írnom a vevõnek, ha esetleg rájön a türelmetlenkedés.
Az biztos hogy mikor én rendelek valamit, akkor általában 10 napig nem kérdezõsködök a csomagról.
Minden egyes megrendelõnek kell küldeni egy sablon levelet, amiben levan írva minden :D
Talán ha megválaszoljuk a nem létezõ kérdésekre a válaszokat, akkor talán nem is lesznek kérdések se panaszok, csak türelmes vevõk! :D
Lehet hogy kiegészítem a leírást, vagy nem tudom. Majd gondolkodom rajta hogy hogy lehetne nyugalomra inteni a kedves vásárlókat. :) Mindegyikkel törõdök, ha bármi gond van, segítek nekik, mindegyikük megkapta amit rendelt, úgyhogy egyiküknek se kell idegeskednie, mert a vevõ nálam mindig jól jár. :D
Szeretnénk az elégedett vevõiddé válni..
Ha van PayPal, küldj egy privátot hogy milyen felvarró kell, aztán megbeszéljük. :)
Tényleg, az új felvarróimról még nem is tettem ide képet. Pedig az újak között is vannak jók. Majd intézem azt is és lesz kép.
Megint egy vevõ. Elküldöm neki, reklamál hogy sose kapta meg. Rendelt még valamit, úgy már kettõt küldtem neki. Visszajött mind a két küldemény, most hoztam el a postáról. Mindkettõre az van írva, hogy hiányos a cím. :duhos: Hogy nem tudja valaki a saját címét? Ha nem tudja, miért nem olvassa el egy papírról és úgy gépeli be? A második után nem írt, úgyhogy én kerestem meg és mondtam neki hogy a cím amit megadott az úgy nem jó. De miért nekem kellene tudnom az õ címét? Én csak azt tudhatom hogy õ milyen címet ad meg ahová a küldeményt küldeni kell. Ha rossz címet ad meg, az nem az én, és nem a posta hibája. :rolleyes:
Kíváncsi leszek hogy mit fog visszaírni.
Most írt, hogy ma este ért oda.
NEM MEGMONDTAM?! :confused:
Csak egy kis idõ kellett neki. Az ország másik vége, hol -20 fok van, hol hófúvás, hol mindkettõ. Természetes hogy nem ér oda 2 nap alatt és kell neki 5 munkanap. De végre odaért, úgyhogy nagy az öröm, nem veszítettem pénzt és nem lesz vele több munkám. :thumbup
Megköszönte a segítséget és örül a csomagnak. :tapsol:
Sûrû bocsánatkérések közepette megírta, hogy egy barátjának küldte volna, de az valószínûleg rosszul adta meg neki a címet. Az a tapasztalatom hogy ez a "barát adja meg a címet" ez rosszul szokott elsülni, mert volt már egy ilyen ügy és akkor se ért oda a címre. Viszont így nincs gond, talán 2 postaköltség elveszett, viszont végül 1 helyett 3 lesz eladva. Úgy tapasztalom hogy nem rossz szándékról van itt szó, csak az emberek egy kicsit szétszórtak és türelmetlenek. Persze ezúttal is jó vége lett a dolognak. Igazából nem is kellett volna neki írnom, meg nem is én hibáztam, de önszorgalomból csak rászántam az idõt, mert ahogy mondtam nekem fontos hogy a vevõ jól járjon.
:beer:
Ezek után lehet mégiscsak kellene írnod egy sablon emailt mindenkinek, amiken ezeket a tapasztalatokon alapuló dolgokat leírod:
-kétszer is ellenõrizze le a címet
-ha 5 nap a szállítás, ne keresse 2 után, fõleg 70cm-es hó esetén
-ha kéket kér, ne zöldet várjon
-stb.
Ma jött egy levél: "Titkos linkek az oldalra"
Idézet:
Másik bloggerünk egy amerikai túlélõ, ki nem csak úgy a levegõbe beszél amikor fegyverekrõl osztja meg a tapasztalatait, hanem ezek valós élmények, hisz a tengerentúlon különösebb akadály nélkül gyûjtheti õket. Õt itt tudod megnézni:
http://fegyverlabor.com/forum/thread...log-cikkek.90/
Fegylaboron mostanában reklámozás folyik. Én is megkaptam az emailt. Meg is lepõdtem rajta. :haha:
Be lettek költöztetve a macskák a hálószobába. Hol fogok én így aludni? :mad:
Nem töröm rajta a fejem, inkább megettem egy 0,63 kg-os dobozos pudingot. :hogymi:
Nagyon aprók. Ráadásul a jövõhéten jön vissza a -20 fok is.
Azt hittem hogy a felnõtt macskák. Eléggé zavaróak lesznek szerintem... :)
3 felnõtt, most meg egy szatyornyi apró jött a világra.
3 macska? vagyis 2 cica + az asszony? :D
Nem. 1 ivartalanított nõstény, meg két bolond cicalány akik most szültek vagy 9-et.
És azért vagyok itt, mert nem lehet így aludni. Pedig munkanap lenne ez a vasárnap.
Hanyas lábad van?
Naa azzal aztán kezdõ lendületet tudnál adni nekik!
Macskák miatt legyél fáradt, kialvatlan és felkészületlen? :nanem:
De azért messze ne zavard el õket, mert hátha... még jók lesznek egy magasabb cél (túlélés) érdekében ...
Sose bántanám õket, meg nem is rájuk vagyok mérges. A barátnõm macskái, helyet kellett volna nekik csinálnia, de nem intézett semmit, hiába mondtam neki hónapokon keresztül. A macska az kell, de a macskával járó felelõsség és munka az már nem jó.
Úgyhogy most alvás helyett én tökölhetek majd az egésszel. :mad:
ezt kiszedem, mert kicsit erõs poén volt.
Lett egy ideiglenes megoldás, de most éjszakára már máshogy kell elintézni a dolgot. Aludtam vagy 4 órát.
Úgy látszik hogy a szomszéd megint ránk hívta a városházát. Kaptunk egy felszólítást, hogy hó van a járdán és az szabályellenes.
Télen havas a járda? Csak nem? Az különben sem hó, hanem inkább egybefüggõ jégréteg. Mit csináljak vele? Jóval nulla fok alatt van a hõmérséklet, éjjel -14 lesz. Hogy olvasszam fel? Járdához fagyott jeget nem lehet ellapátolni. Szerintem a járda az a város tulajdona, nem a miénk. Ráadásul az út hetekig le volt fagyva és az autók beragadtak a hóba. Az jó, csak a járda legyen jég és hómentes? Fõleg úgy, hogy a postáson és rajtam kívül senki nem is gyalogol rajta. :rolleyes:
De költöznék már innen. Tanyára, ahol majd nõhet 20 centisre a fû vagy magasabbra is, és lehet havas minden ha nekem úgy tetszik és nem lesz feljelentgetõs szomszéd, se fenyegetõzõ városházi alkalmazottak.
Azt írják egy fórumon, hogy a járda a városé, de a lakóknak kell a házuk elõtt letakarítaniuk. Pontosan miért is? Több ezer dolláros városi adó után miért nem õk csinálják meg? Teljesen a semmire adózunk nekik irgalmatlanul magas összegeket és az egyetlen dolog amit kapunk tõlük, az a rendszeres figyelmeztetés és a bírságok. :mad:
Ilyen szomszédom lenne tuti megdobálnám ...
Vagy menj ki éjszaka önts ki jó sok liter vizet az õ járdájára..:D
Aranyos nõ. Szõ nélkül kivagdosta a fánkat is. Kétszer is. Tövig. Csoda hogy nem halt meg a fa. Benyúlkált a saját portánkra és a saját fánkat vágta ki. Még videó is van róla, mert készítettem az ablakból.
Az se volt rossz, mikor ránk hívta a városházát, azok megbüntettek és a munkásokat is kiküldték, akik ugyanott, ugyanaznap kétszer vágtak füvet. Ott ahol elõzõ nap én is levágtam a fûnyíróval. Nem volt mit csinálniuk, húzták az idõt. Biztosan órabérben dolgoztak. A nõ meg futott oda hozzájuk, hogy "De jó hogy itt vannak, ezek sose vágják le a bokraikat.". Közben a felszólításban szó se volt bokrokról, csak fûrõl. Úgyhogy hiába vágtam a füvet folyamatosan, mert a szomszédnak és a városházának a bokrokkal volt baja, de egyik se mondta meg hogy mi a gond. :rolleyes:
Ahhoz bezzeg ért a szomszéd, hogy hangoskodjon. A zaj az biztosan nem ütközik semmilyen városi szabályzatba. :mad:
Úgyhogy most sózni kell majd a járdát. A só kiégeti a fát és a füvet is. Azt mondtam, hogy ha kiég a fû, azért is pénzbüntetés jár? Mert a fûnek szépnek kell lennie, ez városi szabályzat.
Fából is csak bizonyos fajtákat lehet ültetni. Ezért aztán ha az egyik fát megtámadja egy betegség, akkor a környék összes fája megfertõzõdik és kiszárad, meghal.
"Öröm" az ilyen szomszéd...:( Nekem is van egy hasonló... Csinálhatsz bármit, mindig mindenbe beleköt :(.
Ha már kezedben lesz a só akkor pár kilót kiszórhatnál a szomszéd füvére is. Ezt folytathatod egész nyáron.