Ha felszedem a betegeket most, s elegetem, az nem menti meg a meg egeszsegeseket? Vagy hagyjam az egeszet? A linkelt cikkben emlitett szereknek mi felel meg errefele?
Printable View
Az megmentheti.
http://www.thompson-morgan.com/garde...ture/kww2584TM
Rendeltem egyet az amazonrol, 6.74 font. Koszi!
Már cask az a kérdés fogsz e annyi krumplit termelni hogy megérje.
Ahogy észrevettem szerintem nem éri meg krumplit termelni alottmenten a hely szüke miatt. Fõleg ha azt nézem, hogy 10 kg krumpli a zöldségesnél 5 font. Azon a területen meg amin ennyi krumplit megtermelnek tudnék, babot, valamilyen tököt és kukoricát termeszteni növény társításban. Ami többet hozznabe. Jövöre nem is fogok veszödni a krumplival megy majd a helyre csicsokanak több mint idén.
Fokhagyma termesem: Csatolmány 3419
Én most indoor, zsákos burgonyával kísérletezem.
Eddig jól alakul, az elején kicsit megnyúlt a növény a számára kevés fénytõl, de úgyis szórok rá földet, hogy növeljem a termést.
Elõzõ kísérletek kudarcba fulladtak, most csak félig ültettem el a burgonyát, így már nem rohadt el.
Látom rátaláltál a javaslatra a mit prepperkedtél ma topikban is, de azért adok linket :)
http://www.scdprobiotics.com/SCD-Bio-Ag-p/a197-1.htm
Én ezt használom mindenre, és ezt úgy értsd, hogy mindenre (permetezésre, locsolom vele a trágyát és a komposztot, megy az esõvízgyûjtõbe, az ólakat kifújom vele, ez utóbbit óvatosan, mivel az elhalt szerves anyagot lebontja, akkor is, ha az fa tetõszerkezet; láttam több sor szõlõt földre feküdni, mert a fakarókat, oszlopokat két hónap alatt megette).
A magyar leánycég dizájnja persze más, de a tartalma ugyanaz. Ezen a linken éred el õket:
http://www.greenman.hu
Van ismerõsöm a cégnél, úgyhogy ha érdekel, van egy promóciós powerpointom is, amiben szépen le van írva, hogy mit csinál a cucc, és hogyan. Tök laikusok is megértik :)
Erdekel. Koszi. londonercsecse@gmail.com
Felszedtem 1 zsakot ma. 2 rossz, a tobbi jo, de kicsi, eheto. 1 honppal korabban fel kell szednem, menteni amit lehet. Mind beteg. Nem erdekel, hogy a szomszed biokerteszkedik, jovore permetezek, mint az orult. Csatolmány 3421
vagy válaszál olyan fajtát ami ellenálló
Én mindent tudok http://www.bioholmi.hu/component/k2/...ny%C3%A1k.html
amit meg nem azt meg megkeresem.
Én a szõlõvel állok hadilábon, az atkát kiirtottam kenõszappannal, de a gombák fogják leszüretelni a szõlõt.
A hagyományos vegyszerekkel nem szeretek érintkezni, vettem is egy másik permetezõt a bio anyagokhoz.
Amit jövõre kipróbálok, bár idén akartam, de nem lett belõle semmi:
Veszek 7-8 vödröt és naponta egyet megtöltök gyomokkal és vízzel, majd az egy hetet állt erjedt macerációt leszûröm és az öntözõvízbe keverem, a maradványokat megszárítva letakarom a szõlõtõkék körül a talajt.
A krumplival esetleg még megpróbálhatod folyami homokkal dúsítani a földjét (nyomelemek pótlása), hogy még ellenállóbb legyen.
Esetleg amit még ma olvastam: 0,1%-os hipo oldat, de ez nem bio, ja és fákon használták szóval ki kell kísérletezni :D
Ma voltam az allotmentben. Jelentes: borsom katasztrofa, elszaradt, beteg, nem tudom miert. Lenyirtam. Burgonyabol 70 bokrot ultettem a zsakos elott 2 hettel. Ugye nagyja beteg, probakeppen felszedtem ket bokrot, alatta mind jo, csak kozepes meretuek. Meg tettem vettem a meleghazban, paprikaim paradicsom jol alakulnak. Illetve ujitottam 2 afonyabokrot az egyik elhagyatott parcellarol: Csatolmány 3444Csatolmány 3445Csatolmány 3446Csatolmány 3447
Ha a borsódban voltak szemek akkor leérett és elfelejtedted idõben feltépni.
keserû volt? nyeresen vagyfõzve kostoltátok?
Akkor semmi gond ha megérett olyan szintre hogy már elszárad akkor keserû lesz. Ezért kell idõben leszedni.
Fõzés után ehetõ, de ha nem eszitek meg akkor jóvetõ magnak (azért probáld ki hogy csirázik e ) vagy madûr eleségnek
Meleghaz, felastam egy hatizsaknyi krumplit, hazacipeltem edzeskent, 3 szem tulelo eper, s szederszedes a parkban. Csatolmány 3612Csatolmány 3613Csatolmány 3614Csatolmány 3615Csatolmány 3616
Lekvarfozes elsore: Csatolmány 3618Csatolmány 3619Csatolmány 3620
Van aki mar teljes beleelessel tolja a lekvaros kenyeret: Csatolmány 3621
Paprikaim termore fordultak a meleghazban:Csatolmány 3782Csatolmány 3783
Termes: Csatolmány 3887
De milyen jól is jön egy kis tvpaprika a ködös albionban..a kaliforniaiból még egy normális lecsót sem lehet összedobni :)
Szuret 2. Jovore nagyobb leptekben nyomom majd a tv, hegyeseros paprika dolgot. Csatolmány 3942
Ebbõl még bizniszt is tudnál gyúrni:D
ja, ez a sárga tv ez itt sincs a boltokban, de farmers marketen meg lehet keresni a szerbeket, horvátokat, nagy kertészeteik vannak a városon kívül, hordják be a jóságot a városba. Meg egybõl kiszúrják, hogy honnan jöttél és már mész is a furgonjukba házipáleszt venni :)
Gombatermesztés lefõtt kávémaradékban
https://www.youtube.com/watch?v=ID_Y4IgOWdI
Anno olvastam egy olyan növénytermesztésrõl , ( nem aquapónia , hydroponia ) hogy a növényeket olyan ládába tették , amiben legalul 10 cm víz volt , fölötte egy szita , arra került a föld a növénnyel . A lényege , hogy a víz párolgása folyamatosan nedvesen tartotta a földet , nem kellett locsolni .A víz egy pvc csõvel lett pótolva az edényben . Milyen néven találom ezt meg ?
Semmilyen neve nincs :)
Ezt egyszerûen arra találták ki, hogy egyrészt a növény ne legyen túlöntözve (a gyökérzet annyit szívjon fel, amennyire szüksége van), másrészt, hogy ne kelljen olyan sûrûn pótolni a vizet, ha már automatizálni nem akarnak, mert mondjuk az drága.
A lényege a módszernek az, hogy akkora földoszlop kell, hogy gravitációs úton semmiképpen ne szívhassa fel a vizet egészen a felszínig (ez minden földkeveréknél más, ki kell tapasztalni a sajátot). Így a gyökérzónában víz és levegõ is lesz, de sem túlnedvesedni, sem kiszáradni nem fog. Egyfajta modellezése a természetes talajvízrendszernek, már ha normálisak a vízrajzi és a csapadékviszonyok.
Szívesen. Valamikor én is nézegettem és csináltam is ilyent. Aztán teszkóban is tudtam venni ilyen balkonládát, meg 40x40-es ládát is valamikor.
Az 5 kilós zsíros vödörbõl (vagy nápolyis), pár tejfölös pohárból, darab mûanyagcsõbõl hamar össze lehet dobni egyet.
De nem új dolog, gyerekkoromban is volt ilyenben szobanövényünk.