Szélcsendben nem lenne ennyira durva, de ebben a kegyetlen hideg szélben sokkal rosszabb. Na igen, a postás tegnap nem jött, de ma se fog, bemondta a tévé hogy pihenõt tartanak... Elvileg holnap már járni fognak.
Printable View
Kiakaszt ez az idõ. Délelõtt déli szél, tehát melegebb, olvadt a hó a tetõrõl. Aztán egyszer csak gondolt egyet és átfordult északira, rögtön lett egy 15 fokos csökkenés, 45 km/h -s hóviharral. Most is széllökések vannak, kimentem a postaládához, átfújt a ruhámon, szétfagyott a kezem pillanatok alatt.
Ti meg lazultok a +20 fokban. Azért én most irigykedem... :hipnozis:
Jó lenne lőni néhányat, de nálunk még mindig sok a hó odakint. :hogymi:
Persze már annak is örülni kell hogy nem esik több. Talán idén megússzuk. Tavaly még Április közepén is igen komoly hóvihar volt.
Hányszor jön még vissza a tél? :huuu:
http://imgur.com/fJ5X63a.jpg
Ha nem 10 fok lenne még mindig, azt tudnám értékelni. Minden hétvégére betervezem hogy összedobok egy új videót, de aztán tüsszögök, köhögök és hideg szobában ülök, úgyhogy elmarad a dolog. :-I
Pedig már nagyon tavaszos az idő rovarok és hasonlók szempontjából. Már ha azt veszem hogy a héten rám mászott egy bazi nagy kullancs és egy méretes pók is bejött a házba. :hogymi:
A normál házi pókokat nem szoktam bántani, van egy a nappaliban és a fürdőszobában is. Elférnek. Amiket nem akarok a házban azok a "farkaspókok". Legalábbis úgy tűnik hogy azok, itt nem ritka faj. Van egy ismerős itt, akinek megcsípte egy kezét, aztán vagy másfél éven át járt vele kórházba mert a csípés berohasztotta a húst és a jóistennek se akart neki meggyógyulni. Én nagyon nem szeretnék úgy járni mint ő. :hogymi:
Akkor erre tessék felkészülni, bár minek.
"12 év múlva pokol várható"
https://index.hu/techtud/2018/10/08/...hzYlHDYVbIBUQc
(Ja, ez még tavalyi cikk, csak most láttam megosztva, lehet, hogy már volt...)
Én egyelőre még ott tartok hogy az ózonlyuk miatt 2000-re mind meghalunk. Bár lehet hogy egy kicsit le vagyok maradva...
2058 meg ilyenek. Nem hiszem hogy megérem. Bár ami igaz az igaz, nekünk jól jönne néhány fok melegedés ide. A gond hogy Európában vannak melegek, mi meg itt fagyunk szét Észak-Amerikában. :( Bőven benne vagyunk a májusban, elmúlt a közepe is, és csak most van a legelső olyan nap, hogy bent lehetek pólóban. De reggel vadul kellett járatni a hősugárzót, mert nagyon hideg volt.
A fenti cikkekkel nem nagyon tudok mit kezdeni. Az én ökológiai lábnyomom igencsak kisebb mint másoké. Hogy sokaknak minden 3 évben új autó kell és minden évben új mobil, meg új laptop, meg új akármi, meg pocsékolják a vizet, szennyeznek mindent, azzal az információval én nem tudok mit kezdeni. Ha mindenki úgy élne mint mi, akkor a gyáraknak nem kéne annyira termelniük, az biztos. De ez mindenki máson múlik. És persze a "zöldek" azok akik nyomják a klímaváltozást, de mindnek van autója, repülővel mennek mindenhová, pocsékolnak, miközben sopánkodás megy hogy "meghal a Föld". Annyit tudok csinálni hogy FB-on néha szembesítem őket a helyzettel. Ha a cikk igaz, akkor bukta van. Főleg azoknak akik melegebb helyeken élnek. Mi ellennénk +4 fok emelkedéssel is. Legfeljebb nem Júniusban kezdődne a jó idő, hanem májusban is lenne kirándulóidő.
A helyzet az, hogy ha komolyan gondolnák az aggodalmat a demokrata oldalon/baloldalon és visszavennének a fogyasztásból, akkor máris 50%-al csökkenne a probléma. Vagy 40%-al. Vagy 35%-al. Valamennyivel. De annyit nem ér nekik sem a téma, hogy a luxust visszanyessék maguknak egy kicsit, szóval tök mindegy.
:hogymi:
https://hvg.hu/itthon/20190829_UrgeV...imafelelme_van
Idézet:
A vendégeim tizenöt éves lánya pedig elsírta magát, hogy neki már nem lesz gyereke, és elmesélte, hogy az osztálytársai már nem is klímadepresszióban, hanem klímagyászban élnek. Már most gyászolják a saját életüket, mert tudják, hogy ez a civilizáció menthetetlen.