Erre én is kíváncsi lennék. Egy ilyen prepper már elmondhatná hogy letesztelte a felszerelését terepen.
Szerintem van egy-két ilyen ember, csak kerülik a médiát - én legalábbis ezt tenném ilyen helyzetben.
Printable View
Az ember,akit itt bemutatsz,az nem fog Európába jönni élõsködni!Az az ember egy gondolkodó lény,nem csak gyerekcsináló ösztönállat!Idézet:
Egyébként érdekelne a reakció, ha egy katonai hátizsákos, baltás-késes, katonai fejadaggal, EÜ csomaggal, gyalásóval, sátorlappal, tûzgyújtóval felszerelt szír férfi feltûnne a határon és elmesélné, hogy helló én csak prepper vagyok, félre ne értsétek barátaim....
Az az ember elõre látó,felkészült,100%,hogy dolgozik,meg van a helye,nem szorul másokra és nem vinnyog,randalírozik,üvöltözik a gyûjtõpontokon!
Ilyen embert nem fogsz ezek között találni!
Meg sem fogod találni! ;)
Doom,
A szírek teljesen átlagosak lehettek, amíg el nem kezdõdött a háború. Érdemes megnézni a szír városok háború elõtti képet. Több mediterrán város is látható, tengerpart, jó kaják, normálisnak nevezhetõ élet. Ezt lõtték zéró pontra az iszlamisták és az ellen nem hiszem, hogy sokat segít mondjuk egy néhány havi tartalék.
Aki pedig nagyon vonzódik a háborús dolgok iránt az maradt és választhat az egyre sokasodó fegyveres szervezetek közül, akik feleslegesen lövik egymást. Ha jól emlékszem, a térségben Libanonban volt sokáig polgárháború sõt az Irak Iráni háborút is idesorolom, egyiknek sem volt semmi értelme.
Beszéljünk a felszerelésrõl, hiszen ez a témánk. Továbbra is meggyõzõdésem, hogy érdemes felülvizsgálni a BOB tartalmát. A klasszikus bozótharcos megközelítés helyett egy néha városi, néha vidéki környezetben való mozgáshoz szükséges cucc a jobb, mobiltelefonnal, töltõvel, pénzzel, városi ruhával. Katonai és terepdolgok kerülendõk, de egy sátoralj vagy meleg ruha nagyon kellhet. Vegyük észre, hogy akik itt menekülnek azok túlélõk a maguk módján.
Pont ezért indítottam a 10 dolgot topicot!Idézet:
Beszéljünk a felszerelésrõl, hiszen ez a témánk. Továbbra is meggyõzõdésem, hogy érdemes felülvizsgálni a BOB tartalmát. A klasszikus bozótharcos megközelítés helyett egy néha városi, néha vidéki környezetben való mozgáshoz szükséges cucc a jobb, mobiltelefonnal, töltõvel, pénzzel, városi ruhával. Katonai és terepdolgok kerülendõk, de egy sátoralj vagy meleg ruha nagyon kellhet. Vegyük észre, hogy akik itt menekülnek azok túlélõk a maguk módján.
:thumbup Igazad van be kell olvadni a környezetbe,ilyen helyzetben ez a legjobb taktika.Idézet:
A körülmények! Káosz! fosztogatás,népvándorlás,a rend felbomlása,termelés,egészségügy,közmûvek leálltak!
A helyszín mindenhol!Városi környezet,vidéki környezet,hegyvidék,sivatag.Mindegy mindenhol helyt kell állni,nem tudni mit dob a gép!
Bár néha sokkal jobb a fõvonaltól távol maradni.Ez helyzet függõ és ezért erõltetem,a rugalmas gondolkodás és cselekvés elsajátítását.
A katonai dolgokat speciel én azért részesítem elõnyben ,mert jó minõségû és tartós.De ebben is van finomabb vonal.Pl a hátizsákom barna,katonai,de barna!Nem terep ,hanem olyan semmilyen.Az ,hogy molle? Állítom az emberek háromnegyedének fogalma sincs,hogy az mi.
Igazad van,rohadt nehéz megtalálni az egyensúlyt,fõleg ebben a menekült helyzetben.De õk nem menekültek és nem magukról gondoskodnak!Neki indúltak ,mert miért ne!Azzal a tudattal,hogy nekik jár! Minden JÁR!Mert a liberális Európát ki kívánják használni.Ki kívánják használni a jó szándékot,az empátiát a segítõ szándékot.Ezért én nem keverném õket a bob-témakörbe!Mert ha semmit sem hoz akkor is kap mindent,mert dolgozni büdös,élõsködni,követelõzni meg nagyon megy.
Nem szerencsés ezért ide keverni õket.
De nézzük a normális világot!
Vidéken az lóg ki a sorból aki nem bakancsba és terepruhába jár!Nálunk vidéken minden településen ebbe járnak az emberek,mert olcsó,tartós,meg lehet a vásárba venni és kényelmes.A papa wodland színben pompázik a biciklin a bolt felé.
Tehát nem ördögtõl való a katonai szín.
Abban igazad van,hogy kell pénz,teló,kommunikáció.De ha elfér,miért ne lehetne egy csajka,kanálgép,katonai élelmiszer csomag a zsákba.Akár balta is.
Igen, a katonai felszerelések elérhetõ árban sokszor olcsóbbak. Igazad van, vidéken gyakoribb és jobban elfogadott a terepszín, más országokban nem tudom mennyire elterjedt, de praktikussága miatt emiatt elképzelhetõnek tartom. Én is most gondolkodom egy normál színû molle rendszerû hátizsák beszerzésén, ami túrazsák lenne elsõsorban. Éppen a molle rendszer elõnyei miatt fogok ilyet venni. Nem értem ez miért nem terjedt jobban el a túrázók között.
Vannak katonai(és katonai jellegû) zsákjaim, nem is egy. :)
A MOLLE rendszer számtalan elõnye mellett azért van hátránya is:
pl. a hátizsák külsõ felületének lehetõség szerint síknak kell lennie(hengeresen feszül majd a szalag), ez a túrazsákokon nehezen megoldható.
A zsák árát megnöveli a molle-kialakítás, ha nem tesco tactical kategóriáról volna szó, mivel a legtöbb túrazsák anyaga nem bírná el a plusz terhelést, emiatt erõsebb(és drágább) anyagokat kell használni.
Nem mindenkinek tetszik a katonás dizájn.
Azért a Lowe Alpine, Arc'terix, Karrimor, stb. gyárt katonai kivitelû túrazsákokat, iszonyat kényelmesek, viszont sajnos az áruk nem a legalacsonyabb kategória.
A terepszínrõl:
Elõnye a rejtõzés, a hátránya, hogy adott esetben ha olyan helyzetben vagyok, nem biztos, hogy a kérdés lesz az elsõ az automata védekezõ-megelõzõ tevékenységgel szemben...(militáns beállítottságú személy->fegyvere lehet vagy nem baráti társaság elõreküldött megfigyelõje...)
Szeretném megkérdezni,azoktól akiknek van kész bob(menekülõ csomag) a birtokában,hogy mi a személyes tapasztalatuk?
Mik a próbák,tesztek eredményei? Esetleg tudna e segíteni egy kipróbált összeállítás leírásával?Elõre is köszönöm!