Eredeti hozzászóló
TMIB
Nézem a YT-on a híreket, hírelemző konzervatív arc örömködik hogy "a fiatalok kevesebb felnőtt videót néznek, ez biztosan azt jelenti hogy többet járnak templomba!".
Aha... És mi a valóság? Én vettem a fáradtságot és rákerestem a statisztikákra.
Talán a fiatal korosztály kevesebb felnőtt videót néz, viszont a randizási ráta is megzuhant, egyszerűen nem randiznak a fiúk és a lányok. Legalábbis sokkal alacsonyabb arányban mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt. Vagy akár 10 éve.
A szxuális együttlét aránya is nagyot esett.
2000-ben 62/év volt. 2014-ben már csak 53. Mostanra mennyi? 45?
A 22 és 34 év közöttiek közül a férfiak 24%-a, a nők 13%-a nem szxelt az utóbbi 1 évben. (2022-es felmérés). Ez 9%-al több férfi és 8%-al több nő a 2013-as felméréshez képest.
Mi a helyzet a házasságokkal?
1949-ben 78,8%-os volt a házasok aránya. Ez 2024-ben már csak 47,1%.
Sokkal később is házasodnak. Most a férfiak átla 30 évesen, a nők meg majdnem 29 évesen.
És marhára nem az a helyzet hogy a sok templombajárás okozza ezt. Nem lehetséges hogy a stressz, meg az egészségtelen életmód? Vagy hogy mikroműanyag van már mindenki heréjében és méhében? Vagy az elhízás? Testoszteron csökkenés? Az tuti hogy nem a túlzott vallásosságról van itt szó. Tizenéve még szidták a fiatalokat hogy mit randiznak az appokkal annyit. Gondolom emiatt ettól is elment a kedvük tőle. Meg a Covid, a lezárások, a stressz. És nem azért nem néznek felnőtt-videókat mert rettegnek attól hogy mit szól hozzá X vagy Y vallás, hanem azért nem mert valami testileg, lelkileg vagy mentálisan nincs rendben náluk. És a fenti példákat említve nem az ő hibájuk...