Trump fia már 204 centi magas. Még növésben van, csak 15 éves.
https://img-s-msn-com.akamaized.net/...id/AALVHrF.img
Printable View
Trump fia már 204 centi magas. Még növésben van, csak 15 éves.
https://img-s-msn-com.akamaized.net/...id/AALVHrF.img
Májusban jártam hivatalos ügyben Németországban. Elõtte Covid-tesztet végeztettem. A magyar-osztrák határon az osztrák rendõrnek mondtam, hogy Németországba megyek. Átengedett, semmilyen papírt nem kért. Az oszták-német határon álltak rendõrök, de amennyit én láttam, senkit nem állítottak meg. Visszafelé hasonló volt a helyzet: nem állítottak meg a német-osztrák határon, és belépéskor a magyar rendõr sem kért semmilyen papírt, csak intett, hogy tovább.
Most indult az Olimpia.
Ha már olimpia, nem múlik el nap a médiában Hosszú Katinka nélkül. Belepofázik a miniszterelnök meg mindenki, aki most éppen 5 perc hírnévre vágyik. Katinka kicselezte az újságírókat, Katinkát kirabolták. Lassan ezt is el lehetne engedni. Hazagyütt, itthon van, most már lehet más dolgokkal is foglalkozni, annyi minden van még azon az olimpián. Ez most nem ment, van ilyen, de nem muszáj most még három hétig arról írkodni, hogy mit posztolt Shane Tusup, vagy hogyan magyarázkodik huszadszorra Vitray, vagy holnap milyen színû pólóban lesz Hosszú Katinka.
Szerencsére azt nem látom és hallom viszont FB-on is osztják a nõt. Olyanokat írnak hogy "Katinka azért szerepelt rosszul, mert fideszes lett", meg "Katinka azért szerepelt rosszul, mert Orbán nem adott neki pénzt". :huuu:
Ja, véletlenül sem azért, mert a világon már mindent megnyert, 5 éve volt csúcsformában, viszont most már 32 éves...
Azt nem vették észre a kritikusai hogy a szintén mindent megnyerõ Michael Phelps idén már nem is nevezett? Tudta hogy õ sem lenne képes végignyerni mindent úgy, mint 5 évvel ezelõtt, úgyhogy inkább otthon maradt és kész.
Ritka irritáló hogy bántják a nõt, holott gondolom hogy most is beleadott mindent, de a 20-25 éves legyõzte a 32 évest. Nem túl meglepõ.
Inkább örüljenek neki hogy 5 éve rommá vert minden országot és kezdjenek el a mostani aranyérmesekrõl beszélni. :hogymi:
Az is lehet, hogy felvette a szent vakcinát....
Lehetett, mert volt akit a kevéssé tisztelt mob azért küldött haza.
Ha felvette, akkor már nem is kell okot keresni, miért nem gyõzött....
Ez meg érdekes népszokás:
Egy Peru-i faluban minden december 25.-én ajándékosztás helyett pofonosztás van. A népszokás szerint azon a napon nõ, férfi, gyerek fogja magát, és lerendezik a haragosaikkal a témát, bunyó formájában. Jól összeverik egymást, majd egész évben le van tudva a dolog, hogy a következõ év ugyanazon napján újra verekedjenek azzal akivel problémájuk van.
https://en.wikipedia.org/wiki/Takanakuy
https://demotywatory.pl/uploads/2021...04_fb_plus.jpg
P. Dude, hogy jött ez a japán dolog? :)
Kard, utazás, nyelv, ninjutsu.
A ninjutsut egyszer már majdnem elkezdtem valami 10 éve vagy mikor. Érdemes lett volna, mert most meg már nincs edzés a városban.
Az utazáson korábban nem gondolkodtam. De mostanra kialakult bennem az a meglátás, hogy ha nem történik csoda vagy egy teljes rendszerváltás, akkor itt Magyarországon valószínûleg elég nagy gáz lehet még bõven az én életemben. A híreket olvasgatva nem vágyom sem EU tagállamba, sem az USA-ba.
A kard alternatívaként jutott eszembe. Ha a Fidesz akart volna kezdeni valamit a lõfegyver témával, akkor azt az elmúlt 11 évben gondolom meglépte volna. Ha már egyszer éppen az õ jogalkotásuk folytán 8 éve lehetséges lenne a Btk. alapján, és lassan 10 éve az Alaptörvény értelmében. Meg ugye én lõtérre sem egyszerûen jutok el, mert messze van és nem szoktam vezetni. A nem halálos önvédelmi eszközök eléggé lutrik, fõleg több támadó esetén. (Mondjuk a kard is.)
Ennyi idõs pályakezdõként, szakvizsga és szakosodás nélkül nekem már legjobb esetben is csak valami középszerû munkám lehet, valahol egy hivatalban a közigazgatásban. De ha mondjuk 5-6 év múlva már lesz jogi munkatapasztalatom, és mondjuk kiválóan tudok japánul, meg elboldogulok az angollal, akkor azzal még lehet egy kiugrás. Mert nem sok jogász beszél japánul, és ha olyan helyre keresnek állást, akkor azzal szakíthatok. :D
Japán engem már gyerekként is érdekelt. Lehet, hogy most az egyetem elvégzése után valahogy felszabadult bennem ez a dolog. :)
Azta... Hatszázzal megy az új kínai vonat!
https://www.origo.hu/gazdasag/202108...upervonat.html
Az elet apro oromei:)
Tegnap voltunk a helyi magyar boltban es eletemben eloszor lattam soproni buzasort.
Nem vagyok egy nagy ivo de a buza soroket nagyon szeretem es erre a soproni buzara mar nagyon kivancsi voltam. Igy mikor meglattam mindjart vigyorogtam is oromomben:)
Most iszogatom es huuuu de finom.
Csak ezt akartam megosztani, napi boldogsag dozis.
Van itt helyi fõzde, õk készítik a söröket, tõlük szoktam venni barna és búzasört.
Vagy ha olyan helyen járunk, pl. Zirc, vagy Bakonybél, akkor a helyi fõzdék termékeit kóstoljuk végig. :)
Egyre több-és drágább- készítõ van itthon, így legtöbbször a Zámolyi, vagy a bolti söröket választom.
Most vettünk KÉK sört(tényleg kék!), a Galyatetõ túrista központban.
Az Országos Kék túra söre, csak náluk kapható... :)
Az ízére kíváncsi vagyok...
Meghalt Jean-Paul Belmondo. 88 éves volt.
https://24.hu/kultura/2021/09/06/meg...paul-belmondo/
Soha nem írtam a kormányzati portálnak email-t ma mégis kaptam tõlük egy "koronavírus-tájékoztató emailt". Honnan tudták a címem? Milyen jogon küldözgetnek kéretlen emaileket embereknek? Lopták az email címet valahonnan? Ez nem személyes adatokkal adat-visszaélés? Értem én hogy indiai és afrikai csalók email címeket vásárolnak és küldenek mindenféle becsapós emaileket, remélve hogy valaki majd pénzt küld nekik, de hogy ezt egy kormány csinálja és õk küldjenek kéretlen emaileket az úgy elég érdekes... :hogymi:
Én anyumat regisztráltam oltásra azóta küldözgetnek, ez 2 napja jött:
Csatolmány 9073Idézet:
Felhívjuk az oltottak figyelmét, hogy a védõoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. Ez minden vakcinára igaz. Ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlõ oltás.
Ezért kérjük, hogy amennyiben elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlõ harmadik oltásra is!
Itt a védettségre hivatkoznak hogy azért kell az oltás, ahhoz képest a munkahelyen a védettséget nem fogadják majd el csak az oltást...
Igen, én is ezt kaptam. De mire fel? Honnan tudták az email címem? Sose írtam nekik arról a címemrõl. Direkt rákerestem és megnéztem hogy nem-e küldtem nekik valamit, de nem. És mivel nem írtam nekik soha, így értesítésre sem iratkozhattam fel. Ez egyszerûen spammolás amit a kormány csinál.
Ez de durva... Ezek szerint az is bejön amit olvastam, hogy az oltottakról ugyanúgy nem fognak leszállni.
Azt végképp nem értem, hogy a gyógyultság igazolását miért nem írták be a kivételekhez a kormányrendeletbe. De ha van esze egy munkáltatónak, akkor elfogadja oltás helyett a gyógyultsági igazolást. Jó is, hogy írtad, mert akkor az lenne az elsõ lépésem, hogy elmennék tesztre, és ha voltam covidos, akkor megkérdezném a munkáltatót, hogy azt elfogadja-e oltás helyett.
Én úgy értelmeztem egy patikalánc magazinjából (ha nem fogalmaztak félre), hogy a teszt csak a tüskefehérjére keletkezett antitesteket teszteli.
Tehát az átesés és a kínai vakcina tesztelésénél gyenge értékeket mutathat.
Idézet:
Ezen tesztek elvégzéséhez az ujjbegybõl – annak megszúrásával – kell kinyerni egy kevéske vért, aminek segítségével meghatározható, hogy jelen vannak-e a vérben a vírus tüskefehérjéje ellen termelõdõ antitestek.
Köszi az infót! Valami rémlik, hogy van többféle teszt is, anno nézegettem. Nem tudom melyik mutatná ki a legnagyobb eséllyel, ha esetleg mát átestem a víruson.
Most nézem, a kormányzati oldalon is dicsekednek vele:
A kormány e-mailben biztat a harmadik oltás felvételére
Azt nem írják, hogy honnan szedik az e-mail címeket. Szerintem örülhetünk, ha az EU chatrendelet óta a magánbeszélgetéseinket nem olvasgatják...
Szia,
A kulonbozo teszteknel kulonbozo a hatarertek, annak elvileg rajta kell lennie a teszteredmenyen.
Termeszetesen a 2500 nem keves, ha 50 a haterertek, hanem az egy nagyon-nagyon jo ertek.
Arra nincs valasz, hogy mennyi az oltas utan: szinte mindenkinek sok, es van akinek keves. Szerencsere ez utobbi nagyon ritka, de nem teljesen kizarhato. Es persze fokozatosan csokken, ahogy egyre tobb ido tellik el az optimalis ido (pl. kinai eseteben a 2. oltas utani 28. nap) utan.
"a teszt csak a tüskefehérjére keletkezett antitesteket teszteli.
Tehát az átesés és a kínai vakcina tesztelésénél gyenge értékeket mutathat."
Ez reszletesen elmagyarazva:
Az alapjan huzzak meg meg a haterteket, aminel az mRns es vektor vakcinak utan egy kozepes megfertozodes utan meg vedett az ember.
Ezek a vakcinak "csak" a tuskefeherjevel szemben vedenek, mikozben az inkativalt virusos vakcina ("kinai") es a betegsegen ateses _foleg_ a tuskefeherjevel szemben ved, de kozben masodlagosan meg egyeb reszekkel szemben is.
Tehat valoszinuleg ha valaki kinait kapott, vagy atesett a betegsegen, akkor a 30-40-es ertek ugyanakkora vedelmet jelent a valosagban, mintha modern vakcina mellett 50-es ertek jott volna ki.
Fontos, hogy a Videoton felmerese szerint akinek 0-s erteke van a kinai utan, azok egyaltalan nem vedettek. Ezt onnan tudjak, hogy letezik egy sokkal dragabb meresi technologia, ahol azt vizsgaljak, hogy az ember vere a tenyleges virussal szemben mennyire erosen lep fel; es az osszes 60 ev feletti dolgozojuknal, akinel 2 oltas utan a normal antitest-teszt 0 eredmenyt adott, megcsinaltak ezt a tesztet is.
Az is fontos, hogy a virusterjedes nem az elemi matematika, hanem a valoszinusegszamitas torvenyei szerint tortenik.
Vagyis, az "50" az nem egy varazsszam, ami mellett a 49 keves, az 51 eleg, hanem valahol kellett huzni egy hatart, es epp itt huztak meg, de azert ha csak egy kicsit fertozodik meg az ember, akkor a 40 is megvedi (kiveve, ha amugy AIDS-es, vagy egy masik betegsegevel leterhelt az immunrendszere, ...), ha meg telibe pofankopi egy koronavirusos (ertsd: maszk nelkul beszelget vele fel meter tavolsagbol - hiszen ennek az a hatasa, hogy a nyal belemegy a masik ember szajaba), akkor bizony a 60 is keves lesz, es attor a betegseg.
De a 2500 az hatarozottan jol hangzik!
Bel
"Idõutazónak, illetve a Föld utolsó túlélõjének vallja magát egy férfi, aki TikTokon oszt meg videókat, állítása szerint 2027-bõl."
(Index)
Afrikában covid sincs, atomot sem dob rájuk senki. (Tényleg, lehet oda kéne menni. :) ) Az afrikaiak például mégis hova lettek volna 2027-ig? :D
Sziasztok! Jó régen voltam itt fent ! :)
Sajnos úgy látszik idöszerübb most mint bármi máskor :(
Üdv! Na ja. Van baj rendesen már két éve folyamatosan. :(
Köszi a költöztetést meg mindent! TMIB Te vagy a csúcs, hogy mindig megoldod fillérekből és a verítékedből!
Köszönöm. :) Hát, most muszáj volt segítséget kérnem az új tárhely szolgáltatótól is, mert annyira nagy bonyodalom lett a túl nagy méretű fórum-adat fájl miatt. De szerencsére megoldódott a dolog. Az után már egyszerűbb volt a helyzet, csak meg kellett oldani a telepítést, megtalálni és beállítani a PHP verziót, a karakterkészletet, a kisebb hibákat kiküszöbölni, stb.
Remélhetőleg egy darabig nem lesz probléma és a következő években szépen fut majd minden. Eddig jónak és gyorsnak tűnik a fórumelérés. :)
Találtam Magyarországon egy 2022-es Kona Fatbike-ot. A 2021-es modellhez, amit én tavaly előrendeltem, azt írják, hogy idén áprilisban kifutott. Most rakosgatom össze a képet, hogy akkor azért nem érkezett meg, mert le sem gyártotta a Kona, tehát a 2021-es modell kimaradt ezek szerint. Cserébe valószínűleg időben nekiálltak a '22-es gépnek, így az meg már most kész van, sőt magyar boltba is jutott belőle.
Még csak drágább sem lenne, mint a '21-es modell lett volna, ráadásul pont az én méretemben van az üzletben. Sajnos jelenleg nem tudnám megvenni. Közben minden bejönni látszik, amiért szerettem volna Fatet venni: elkezdett tönkremenni a biciklim, plusz mondogatják, hogy kemény, havas tél jön.
Tegnap jól behavaztunk. Reggel hatkor amikor mentem dolgozni már havazott, este hazafele hóban tekertem. Az első nap lett volna, hogy kipróbálhattam volna hóban a Fatet. Évek óta nincs hó, most hogy nem tudtam megvenni a bringát, már december első felében behavazunk... Így még bosszantóbb, hogy tudom, hogy ott a bringa az üzletben.
Hát, ha tehetném átküldeném nektek a havat is, meg a hófelhőket is. :haha: Én most is le vagyok izzadva mert az előbb jöttem be a hólapátolásból.