ŐŐŐ izé... Remélem ezt egy barátságos, nem agresszív vitának tekinted. :D
Printable View
ŐŐŐ izé... Remélem ezt egy barátságos, nem agresszív vitának tekinted. :D
Kikívánkozik a jogász, bocsi. :)
1. A vétség és a bűntett is bűncselekmény. Annyi a különbség, hogy a bűntett súlyosabb.
2. A szeméremsértésnek már az alapesete is bűntett, nem vétség. Három évig terjedővel.
Van egy privilegizált esete is, az tényleg vétség, de az is bűncselekmény: "Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki mással szemben olyan szeméremsértő magatartást tanúsít, amely a sértett emberi méltóságát sérti."
Persze nem tudjuk, hogy ott pontosan mi történt.
Szeméremsértés az lett volna ha a nő ledobja a ruháit és meztelenkedik mások előtt nyilvánosan, ahol nem kéne.
Az hogy erőszakkal megmarkolta valaki nemi szervét az nem csak szeméremsértés, hanem szexuális bántalmazás.
De utánanéztem hogy biztos legyek a válasszal.
Szexuális kényszerítés (BTK 196. §)
Ez bűncselekmény, nem szabálysértés.
Úgy, hogy ha valaki csak úgy megmarkol, rád támad, akár igy is, azt önvédelemből pofán vághatod.Idézet:
Hogy jutott eszedbe, hogy pofán kell vágni?
Arról beszéltem hogy engem is volt hogy megtámadt egy dagadt idősebb nő egy szórakozóhelyen, fogdosott folymatosan és megpróbált fellökni, nem egyszer, nem kétszer, többször is. És erről készitettem és szoktam beszélni. A feministák szoktak röhögő fejeket tenni a kommentemre.Idézet:
És nem, nem érdemled meg, hogy kiröhögjenek, ez már nyilvános, nem adtál ki senkit, csak véleményezted ami szíved joga.
Úriember nem alázkodik meg nő előtt sem, hanem gerincesen kiáll saját magáért is ha kell és ha van rá lehetősége.
Igen, ez baráti vita. :beer:
Éljen a totális egyenjogúság a nemek közt és legyünk tisztában a biológiai adottságokkal! :)
Szerintem nem is szabadna léteznie hímsovinisztáknak és feministáknak. Ember van és ember. Itt szigorúan a nemekre értem tehát bőrszínt, vallást satöbbit most mellőzzük mielőtt valaki kikezdi! :D