Mézes dióm most is van pár üveggel. Nem csak dió hanem napraforgó és tökmag is van benne. Már csak a szezám mag hiányzik belõle.
Étolajat lehet hogy zsírral helyettesíteném(nekem ebbõl van itthon több) vagy inkább hidegen sajtolt olajat használnák.
Printable View
Igen. Jobb híján. Ha már választani kell, az életben maradásra szavazok - ilyen áron.
Az éhhalál lehet nem visz el, de a májhalál tuti! :D
Amit lehet ki kell próbálni! :D
A legtöbb veszélyes dolognál van egy testérzet ami figyelmeztet.
Mivel lehet kitolni a mennyiséget? Cukor, keményítõ, sav (ecet, citromlé), rost, só, csípõs, víz, (alkohol :O )? Lehet, hogy ezeknek valamilyen kombinációja...
Valószínûleg egyénre is jellemzõ!
Aztán azt is érdemes figyelembe venni, hogy az éhezõnek mindig elõször könnyen emészthetõ dolgokat szoktak adni, tehát lehet, hogy az adagolással is el lehet tolni a dolgot
Ha van tapasztalat az olaj, mint túlélõkalória fogyasztásról azért írjátok meg :D
(egyébként irgalmatlan mennyiségû zsírt és olajat tudok elfogyasztani, de nálam is van határ :D )
a méz a legkönnyebben emészthetõ táplálék. Az olajfogyasztást mindenkinek saját magának kell kitapasztalni. Én speciel kortyolgatom az olajat, semmi hasmenés. Mondjuk szerintem ez vércsoport függõ is. Lásd vércsoportos táplálkozás.
ha mar olaj meg zsir a tema akkor szerintem a legjobb olajban sult zsiros tulelo kaja a toportyu.
olajtól fosol és szétcseszi a májad, és epe görcsöd is lesz egy idõ után. oliva olajat viszont lehet inni bár annak nem tudom mennyi a kaloria értéke. zsír se jobb sokkal. ezekkel az a gond hogy a szervezeted nehezen oldja fel és emészti meg.
Sziasztok,
Nagyjabol kapcsolodik a BOB-hoz, ezert ide teszem.
Azon gondolkozok, hogy mi mennyire fontos, mire/mivel keszuljon az ember.
Nem a megszokott valoszinuseg*hatas elv alapjan csoportositva, hanem 3 nagyobb blockot alkotva:
-SHTF eseten biztosan szukseges, kritikus
-SHTF eseten lehet hogy kell, ekkor kritikus
-SHTF eseten jo ha van
Az egyes blockokon belul pedig az alapjan csoportositva a dolgokat, hogy mi mennyire gyorsan kell.